Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

- Το Kazan dp.gr, όπως έχουμε πεί και παλαιότερα, είναι ανοιχτό στις σκέψεις σας. Μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας και μάλιστα όχι απλά ως απαντητικά σχόλια αλλά ως κύρια.Το παρακάτω κείμενο μας το έστειλε ο φίλος Τόλης Γιαννακόπουλος, (ο γνωστός μας maneowar), και με χαρά το δημοσιεύουμε.


Ψαροκυνηγετικές περιπέτειες στο μεγάλο χωριό

Δεχόμενος ως αληθή τον παραλληλισμό της Sondag μεταξύ φωτογραφίας και κυνηγιού θα μπορούσε κανείς να δει τα dpgrικά δρώμενα από μία τέτοια σχετική οπτική.

Στο μεγάλο χωριό μας άντρες και γυναίκες μέσα από το ψάρεμα και το κυνήγι εξασφαλίζουν τα προς το ζην.

Στο μεγάλο χωριό μας όμως δεν ψαρεύουν όλοι στα ίδια νερά ούτε και κυνηγούν στα ίδια δάση τα ίδια θηράματα.

Υπάρχουν ψαράδες που ρίχνουν το αγκίστρι τους μέσα στο ενυδρείο του σπιτιού τους και αλιεύουν χρυσόψαρα, υπάρχουν άλλοι που ψαρεύουν στην κοντινή λίμνη, υπάρχουν άλλοι που στήνουν ξόβεργες, υπάρχουν κάποιοι λιγότεροι που έμαθαν την τέχνη του κυνηγιού με τουφέκι, υπάρχουν και οι ελάχιστοι που κυνηγούν αγριογούρουνα με μαχαίρια.

Το βράδια στο μεγάλο μας χωριό οι ψαραδοκυνηγοί μαζεύονται στο καφενείο μας, ακουμπούν στους πάγκους τα θηράματά τους και ανταλλάσσουν απόψεις για την ημέρα που πέρασε και το σκεπτικό του κυνηγιού τους.

Το μπούγιο στον καφενέ μας γίνεται από τους αγκιστράδες και τους ξοβεργάδες, οι τουφεκάδες και οι μαχαιράδες πιο κει, κι ο καφετζής μας, γενικός κουμανταδόρος, υποδέχεται, σερβίρει, χρεώνει.

Οι αγκιστροξοβεργάδες αλληλοσυγχαίρονται για τα εκατοντάδες χρυσόψαρα και παγώνια τους, αλληλοκερνιούνται και το διασκεδάζουν, αρκετοί τουφεκάδες πίνουν με ύφος τα ένδοξα τσίπουρά τους, οι μαχαιράδες, συνήθως λιγομίλητοι, δεν ανακατεύονται με το πλήθος των θαμώνων.

Κάποια στιγμή, οι αγκιστροξοβεργάδες άρχισαν να έχουν άποψη για το σύνολο της ψαροκυνηγετικής περιπέτειας, κάποιοι τουφεκάδες, με ύφος βαρύ και επιτυχημένο τους είπαν να πάρουν τα χρυσόψαρά τους και να καθίσουν στα αβγά τους, έπειτα κάποιοι τουφεκάδες πιο χαλαροί είπαν στους σφιγμένους τουφεκάδες να καθίσουν κι αυτοί στα αβγά τους, μπήκαν στη φάση και οι μαχαιράδες και ο καφενές μας έγινε σαλούν.

Μέσα στο γενικό κακό, ο καφετζής πήρε το μέρος των αγκιστροξοβεργάδων, μιας και το μαγαζί μπουγιάρει και γεμίζει με αυτούς.

Φύγε όμως ο ένας, διώξε τον άλλον, σφάξε τον παραδίπλα, στο καφενείο απέμειναν αρκετοί αγκιστροξοβεργάδες και κάποιοι λίγοι τουφεκάδες.

Το καφενείο μας τώρα απέμεινε ένας χώρος αγοραπωλησιών αγκιστριών και πετονιών, τα μεζεδάκια απείραχτα μουχλιάζουν στον πάγκο του καφετζή και τα κρασιά ξιδιάζουν μες στα βαρέλια.


Η ευλογία και η κατάρα του photointernet είναι η δύναμη που έχει να αποκαλύπτει τις προθέσεις των χρηστών του σε βάθος χρόνου. Κι ο χρόνος, ευτυχώς και δυστυχώς για όλους, κύλησε και μέσα από τις φωτογραφίες διηθήθηκε και η ματαιοδοξία πολλών από τους δημιουργούς τους.
Η ματαιοδοξία, μία ασθένεια που ως γνωστόν είναι πάνδημος και δεν λογαριάζει από αγκίστρια, τουφέκια και μαχαίρια.

Γλίτωσαν έτσι και ξεμπέρδεψαν οι προ του internet μεγάλοι φωτογράφοι, που πιθανόν να αποκάλυπταν εαυτούς και προθέσεις άθλιες στις δικές μας ηλεκτρονικές ημέρες.

Στην υγεία μας το ξιδόκρασό μας.

Τόλης Γιαννακόπουλος
maneowar
- Ποιός να μπορούσε να φανταστεί πως το ιστορικό εστιατόριο "Όλυμπος-Νάουσσα" μετά από τόσα χρόνια τελικά θα "ξανάνοιγε" την κουζίνα του, γιά να σερβίρει τις τελευταίες σάρκες του Dpgr...
- Μέλος : (και "επίτιμον" αυτή τη φορά ! )

"Φυσικά ο αποχωρών δεν δικαιώνεται αυτομάτως. Πολλοί από αυτούς που έφυγαν (είτε μόνοι τους είτε τους έφυγαν) δημιουργούσαν τεράστια προβλήματα με τη συμπεριφορά τους".

Σωστή παρατήρηση ! Πολύ σωστή ! Αλλά αφού αυτοί οι οποίοι έφυγαν, "δημιουργούσαν τεράστια προβλήματα με τη συμπεριφορά τους" τότε γιατί το site πάει από το κακό στο χειρότερο ? "Λογικά", από την στιγμή που τα άτομα που έφυγαν ήταν τα "προβληματικά", αυτή τη στιγμή το site έπρεπε να "πετάει". Αλλά δεν... Μήπως Επίτιμε έχετε κάποια εξήγηση γι΄αυτό ?

"Αν και αυτό το σχόλιο είναι αυτονόητο, μερικές φορές δημιουργείται η εντύπωση ότι όλοι οι καλοί έφυγαν και ότι όσοι έχουμε μείνει είμαστε η σαβούρα".

Όχι φυσικά, ούτε όλοι όσοι "έφυγαν/τους έφυγαν" ήταν "καλοί" ούτε όσοι παρέμειναν είναι "η σαβούρα".Αυτά είναι λαϊκισμοί και υπεραπλουστεύσεις.Το πρόβλημα δεν είναι ποιοί από την βάση μένουν ή φεύγουν αλλά ποιοί από την κεφαλή είναι γαντζωμένοι με νύχια και με δόντια στους "θώκους" τους.
- Δηλώσεις Κυβερνητικού Εκπροσώπου :

"Το DPGR δεν είναι εταιρεία..."
Κρίμα, γιατί με τόσες εταίρες θα μπορούσε κάλλιστα...

"...για να απολύει υπαλλήλους..."
Μην απολύεις τους δούλους Σου Σεβασμιώτατε...

"...(κανένας από τα μέλη της ομάδας του DPGR δεν πληρώνεται)..."
Α.... είναι και τσίπηδες συν τοις άλλοις δηλαδή...

"...ούτε μπορεί να γνωρίζει κανείς το γιατί φεύγει κάθε μέλος της..."
Κύριε-Κύριε, να πώ εγώ που ξέρω ?

"...πολλές φορές ούτε κι εμείς οι ίδιοι - οι αποχωρήσεις μπορεί να είναι ξαφνικές ακόμα και για τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας".
Αυτό το έχουμε παρατηρήσει και μείς, λέγεται και σύνδρομο Ραν-ταν-πλάν.

"Το DPGR είναι ένας ζωντανός οργανισμός..."
Καλέ τα ίδια μας έλεγε και ο Κρεμαστινός στο Ωνάσειο γιά τον Ανδρέα...θεός σχωρέστον.

"...κατά συνέπεια κόσμος έρχεται και κόσμος φεύγει".
Μήπως κάποιος να σβήσει την κόκκινη λάμπα του σκοτεινού θαλάμου ?

"Κανένας δεν μένει με το ζόρι και κανένας δεν φεύγει χωρίς λόγο".
Και στα λιγνιτωρυχεία το ίδιο ακριβώς συμβαίνει...

"Πολλοί από εμάς στεναχωρεθήκαμε με διάφορες αποχωρήσεις που είχαμε στο παρελθόν, μεταξύ των οποίων και του ThanosTakis..."
Ένας που είχε πλαντάξει στο κλάμα ο Σεβασμιώτατος ήτο ?

"...αλλά ελπίζουμε στο μέλλον να τους δούμε πάλι κοντά μας".
Καλέ τα ίδια ακριβώς έλεγε και ο Αντώναρος την επομένη των ευροεκλογών !

"Παράκληση: Σεβαστείτε το παρόν θέμα και μην συνεχίσουμε με μηνύματα που αφορούν το DPGR και τη λειτουργία του. Υπάρχουν πιο κατάλληλα θέματα στο forum"",
Το άλλο με τον Γερμανό, τον Ιταλό και τον Έλληνα το ξέρεις ?
- Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, στο γνωστό ΠΕΠΑΓΝΗ, γιά να σου βγάλει ο άλλος μιά χολή, ζητάει λέει φακελλάκι 4.000 € ! Καλέ δεν είμαστε καλά, σιγά μην τα δώσουμε... Εγώ ξέρω ένα πολύ καλύτερο στην Πάτρα, στο οποίο μπορείς να βγάλεις την χολή σου εντελώς δωρεάν ! Βέβαια εκεί οι χειρουργοί του δουλεύουν στο "ημίφως" και όπως και να το κάνεις, αυτό είναι ένα ζήτημα... Χώρια που όπως σου βγάζουν την χολή, μπορεί να δείς και κανένα γλάρο μέσα στο χειρουργείο και να κολλήσεις και την νόσο των φτηνών...
- Μέλος :
"Barba-Gianni συγχαρητήρια... και θα παρακαλούσα όλους να διαβάζουν και να ξαναδιαβάζουν, και να ξαναδιαβάζουν αυτά που γράφεις, και ελπίζω ότι θα τα καταλάβουν"

Μόλις τελειώσεις με τα απομνημονεύματα του Barba-Gianni, σε συμβουλεύω να διαβάσεις και "τη Χιονάτη και τους 7 νάνους." Νομίζω πως θα έχεις κάνει ένα σημαντικό βήμα. (και από λογοτεχνικής απόψεως δηλαδή να το πάρεις ...καμμία σχέση !)

"...η επανάληψη είναι η μήτηρ της μαθήσεως".

Η επανάληψη δεν είναι απαραίτητα και "μήτηρ της μαθήσεως". Μπορεί να είναι θαυμάσια και τρόπος σπερματεγχύσεως...
- Σεβασμιώτατος 2 :
"Όποιος γράφεται (στο dpgr) δεν έρχεται ούτε σημαίνει ότι μπορεί να μάθει την φωτογραφία και την τέχνη της".

Μα και όσοι γράφονται στο σκακιστικό όμιλο Καλαμαριάς δεν σημαίνει ότι μπορούν να μάθουν καλό σκάκι, αυτό δεν σημαίνει όμως πως επειδή πολλοί δεν κάνουν γιά το σκάκι, γυρνάει ο όμιλος τις σκακιέρες ανάποδα και το ρίχνουν στο πλακωτό και στις πόρτες...
- Σεβασμιώτατος 1 :
"...πιστεύω ότι οι άνθρωποι που κάνουν τα συγκεκριμένα ταξιδιωτικά αφιερώματα δεν θεωρούν όλοι τους εαυτούς τους καλλιτέχνες φωτογράφους ούτε και όλοι έχουν βλέψεις ή κλίση προς την καλλιτεχνία. Ομως, μέσα από 10 ή 100 τέτοια άτομα, δεδομένων των κατάλληλων συνθηκών ίσως ξεπηδήσει και ένας ή δύο προς την «πιο ψαγμένη» πλευρά. Γι αυτό, και για πολλούς άλλους λόγους, το dpgr είναι υποχρεωμένο να τους κρατήσει".

Φαντάσου δηλαδή να έχεις ένα παιδί και να μην του δείχνεις τον "δρόμο" επειδή "αν είναι να τον βρεί θα τον βρεί μόνο του". Καί μάλιστα να το επιβραβεύεις που μετά από χρόνια στο "σχολείο" εξακολουθεί να βγάζει την πρώτη δημοτικού, "αρνούμενο" να πάει στην δευτέρα.Και την ίδια στιγμή, εσύ που το επιβραβεύεις (κολακεύοντάς το), να είσαι και ο ...Σχολάρχης. Εκτός και αν τα "δίδακτρα" είναι εκείνα που καθορίζουν και την "διδακτέα ύλη".

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

- Οπότε αγαπητέ Νικηφόρε, αν ένας Εισαγγελέας Λογοθέτης φτάνει σε τέτοια σημεία, δεν πειράζει και αν ένας "Νικηφόρος" πεί μιά φορά στην ζωή του "τι μας λές ρε παλιομαλάκα-δεν πας να δείς αν ερχόμαστε..." Αφού βλέπεις πως ...δεν... υπάρχει πρόβλημα με το iq.... Τι να λέμε τώρα...

Λοιπόν ας αρχίσουμε από το A:
Πές πρώτα " Άει στο καλό σας".
Μετά πες "Ανόητοι".
Πρωί-μεσημέρι-βράδυ μετά το φαγητό επί μία βδομάδα.
Σε μιά βδομάδα ξαναέλα.Θα πάμε στο Β. (Βόδι-Βλήμα-Βλαμμένε κλπ).
Στό ΓΑΜΑ θα δυσκολευτείς λίγο αλλά βρε παιδάκι μου θα το δείς, μόλις το πείς, θα φύγει ένα βάρος από μέσα σου !
- Μιάς και "περί ευγένειας" ο λόγος, θυμήθηκα ένα περιστατικό που έζησα προ αρκετών ετών. Το "έργο" σε ένα χωριό έξω από την Κόρινθο αν θυμάμαι καλά (καθότι και τα πολλά κεράκια της τούρτας δεν βοηθάνε την μνήμη). Ο πατέρας δολοφονεί τα δύο του παιδιά (αγόρι και κορίτσι 8-11 ετών) κόβοντάς τους την καρωτίδα με πριόνι, "γιά να εκδικηθεί την γυναίκα του η οποία τον απατούσε" (κατά τα λεγόμενά του). Ο γνωστός (γιά την ηθική του ακεραιότητα αλλά και γιά την αγωνιστικότητά του στον πόλεμο κατά των εμπόρων ναρκωτικών και όχι μόνον) Εισαγγελέας κ. Λογοθέτης, απολύτως σοκαρισμένος από την απίστευτη φρίκη της σκηνής, απευθυνόμενος στον δράστη τον ρωτά : - Γιατί ρε το έκανες αυτό ? Και ο δράστης ατάραχος του απαντά: - Γιατί κύριε Εισαγγελεύ μου μιλάτε στον ενικό ?
Μερικά χρόνια αργότερα, ο Eισαγγελέας κ. Λογοθέτης, μου "εξομολογήθηκε" πως ήταν η πρώτη φορά στην ζωή του που ήρθε τόσο κοντά στο να διαπράξει έγκλημα. "Όταν μου είπε αυτό, σκέφτηκα να τον πετάξω από το παράθυρο του γραφείου μου και δεν με ένοιαζε ούτε ότι θα έκανα φόνο ούτε η καριέρα μου και τό όνομά μου ούτε τίποτε.Ήθελα μόνο να τον πετάξω από το παράθυρο".
- Nικηφόρος : "...ναι, υπάρχει και ένα θέμα με τις παρουσιάσεις - αφιερώματα - περιηγήσεις".

Πώς τα καταφέρνεις ρε Νικηφόρε ? Με διαλογισμό ? Εγώ δηλαδή που κάθε πρωί στις 8 ρίχνω στο μπλέντερ tavor, valium και xanax και πάλι μέχρι τις 9.07 έχω γίνει τσίτα.
- Παιδιά δεν μας βλέπω καλά ! Καθόλου καλά ! Πού να σας τα λέω... Το dpgr άδειασε τόσο πολύ που έχει αρχίσει να στοιχειώνει κι' όλας ! Καλέ αλήθεια σας λέω... Να κοιτάξτε τί έγινε : Χθές το βράδυ πούβρεχε, πούβρεχε μονότονα, ένας μέλος που έπληττε, που έπληττε αφόρητα, και περιφερόταν σαν την σαλεμένη Αστέρω από "αφιέρωμα" σε "αφιέρωμα" και από Μονή Σταυροπροσκυνήσεως σε Μονή Κουτλουμουσίου, αφού κατέβασε ότι καντήλια είχε βρεί πρόχειρα μπροστά του, σου λέει, καλά τα προσκυνήματα και τα εξαπτέρυγα, δεν πάω να φάω τώρα και κάνα πατσά στο Όλυμπος-Νάουσσα ? Μπαίνει λοιπόν μέσα και αφού βρίσκει τα πάντα πλίνθοι τε και κέραμοι ατάκτως ερριμμένοι και ένα πράμα γενικώς κάτι σε ελληνική οικονομία και ακόμη χειρότερο, αρχίζει να ψάχνει στα χαλάσματα και να βρίσκει πεταμένες δώθε-κείθε φωτογραφίες του "αειμνήστου" Τhanos-Τakis (δεν ήταν οίκος μόδας ζώα-μέλος ήτο και μάλιστα εξέχον) και να αρχίσει να ολοφύρεται:
- "Bάι-βάι-βάι... και ωιμέ-ωιμέ" και "αλί και τρισαλί" και "πώς παρήλθον οι χρόνοι εκείνοι οι παλαιοί που επερνούσε ο βασιλεύς καβάλλα στο άλογο και η βασίλισσα καβάλλα στον βασιλέα και όλοι μαζί καβάλλα στον λαό", και "που άρχοντες βρε είμασταν άρχοντες και κοίτα πώς καταντήσαμε" και "που με πήρες βρε-λουλούδι με πήρες και κοίτα πώς με έχεις εμένα που με ζητούσαν καν και καν, τι ανθυποσμηναγοί, τι ουρολόγοι, τί δικηγόροι παρ΄Αρείω Πάγω αλλά εγώ η ηλίθια στραβώθηκα και πήρα εσένα τον αχαΐρευτο" και άλλα τέτοια πρωτότυπα και δημιουργικά... Εκεί λοιπόν που έλεγε όλα αυτά και έκλαιγε ανάμεσα στα χαλάσματα, ξαφνικά τί γίνεται λέτε ? Σκοτείνιασεν ο ουρανός και βουρκωθήκαν τα βουνά που έλεγε ο Ιεζεκιήλ κι ο Μιχάλης Βιολάρης, και ένα φίδι με δύο κεφάλια και δύο ipod ενεφανίσθη με τη μορφή του Δήμου Σταρένιου (ο GpSeven θα ήτo) και τα σύννεφα ανοίγουν, ένα πράμα σαν υπερπαραγωγή του Δελφινάριου και εμφανίζεται ρε παιδιά ο Σεβασμιώτατος με μπορδοροδοκόκκινο χαλί γιά χιτώνα (από την Μοιραράκη) και αρχίζει και μιλάει με την φωνή του Thanos-Takis ! Ναι και αν σας λέω ψέματα να μην σώσω να ξαναδώ τον Λιάππη υπουργό ! Καλέ αυτός δεν είναι Γενικός Συντονιστής, αυτός είναι Γενικός Εξορκιστής μιλάμε... Βρε μου σηκώθηκε η τρίχα σας λέω... Ποιά x-files και ποιά ξεφτάιλς άλλο να σας το λέω και άλλο να το ζείτε ένα πράμα. Μόνο το κεφάλι του που δεν γύριζε ανάποδα. Εγώ μετά από αυτό πάντως α πα πα πα...δεν ξαναπατάω σε τέτοια μέρη! Μωρέ χίλιες φορές η Μονή Κουτλουμουσίου και το Σπήλαιο της Σοφίας. (εδώ που τα λέμε και σιγά το σπήλαιο δηλαδή, το "σπήλαιο" της Τζούλιας της Αλεξανδράτου τόχετε δεί ? Και πολύ μεγαλύτερο είναι και πολύ πιό "φιλοξενο" είναι, όσον αφορά δε την "επισκεψιμότητά" του, καλύτερα αυτό να μην το συζητήσομεν. Δεν συγκρίνονται σας λέω...)

Αυτό το ενύπνιον ενυπνιάσθην πρωί-πρωί και αυτά λέγω υμίν αδελφοί μου. Και ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω, και ο μη έχων, νά κι αν ακουέτω-νά κι αν δεν ακουέτω ! Α μα πιά ...εσείς δεν τρώγεστε με τίποτα !

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

- Μέλος snapper (αναφερόμενο σε παλαιές καλές εποχές του Dpgr) :
"Πώς μου λείπει αυτό το DPGR!!"

Αδελφέ μου snapper, από αυτό και μόνον το κακεντρεχές αλλά και ασεβές σχόλιον, φαίνεται πόσον βλάσφημος άνθρωπος είσαι:
Αναπολείς το παλαιόν και αμαρτωλόν Dpgr με αφορμήν εν ρυπαρόν απομεινάριον ενός ζυθεστιατορίου, σχεδόν χαμαιτυπείον θα ηδυνάμειν να είπω αλλά την ιδίαν στιγμήν, δεν ευρίσκεις εν καλόν λόγον διά το θαυμάσιον, χριστιανικόν και ψυχωφελές αφιέρωμα που μόλις προ μίας ημέρας έλαβε χώραν εις τον κατασυκοφαντημένον αλλά και καταταλαιπωρημένον υπό των απίστων, τούτον ιστότοπον και δεν αναφέρομαι εις άλλον αφιέρωμα παρά εις αυτόν τoυ "Σπηλαίου της Σοφίας του Θεού", το οποίον εξεπονήθη συν Θεώ, υπό της εν Χριστώ φιλοπόνου αδελφής Αφαίας.
Ουαί αδελφέ ημών ! Ουαί και ξαναμανά ουαί ! Αλλά ένα πράγμα να ξεύρεις : Ότι ο ελεών τον πτωχόν, δανείζει τον Θεόν. (άσχετο αλλά πάντα μου άρεσαν τα εκκλησιαστικά ευφυολογήματα). Δι΄αυτό, αδελφέ snapper, διά την ασέβειάν σου δηλαδή αυτήν, θα σε περιμένουν πάραυτα οι χύτρες ταχύτητος της κολάσεως, ο δε Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης του Dpgr και πάσης κουράδος Ιωάννης, Ος τα πανθ΄ορά, θα (απ)εργαστεί αόκνως (τί είχες Ιωάννη-τί είχα πάντα), διά την περαιτέρω "τύχην" σου εις το σώμα του ιερού τούτου ιστοτόπου. Δηλαδή, αδελφόθεε snapper, με άλλα λόγια, κοινώς την εγάμησες !

Ο εν Χριστώ αδελφός σου +
Παύλος.
- Νίψον και τα ανομήματα Σεβασμιώτατε, μη μονάν όψιν !
- Πολύ καλό αερισμό των χώρων και πολύ καλό και συχνό πλύσιμο των χεριών. Αυτά είναι τα καλύτερα προληπτικά μέτρα γιά την γρίππη σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας.
Οπότε στο dpgr δεν βλέπω να υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα : Και η έξοδος κινδύνου ανοιγοκλείνει ολημερίς οπότε ο χώρος αερίζεται επαρκέστατα αλλά και οι περισσότεροι εναπομείναντες δεν κάνουν τίποτε άλλο συνέχεια από το να "νίπτουν τας χείρας τους".
- Μα επιτρέπεται μιά χώρα μασκαράδων να ξεμένει από μάσκες ?
- Άλλοι πάλι ισχυρίζονται ότι η έλλειψη στις μάσκες οφείλεται στην φοροεπιδρομή που ετοιμάζει το Υπουργείο Οικονομικών και τις πήρε όλες εκείνο γιά να τις μοιράσει στις εφορίες.
- Στο μεταξύ στα νοσοκομεία τελειώσανε λέει οι μάσκες. Έχω πληροφορίες ότι από την Ρηγίλλης έχουν αρχίσει και τους στέλνουν κάτι αποκριάτικες.
- Αυτή η κυβέρνηση ρε παιδάκι μου και ένα καλό που θα κάνει κι αυτό παρά την θέλησή της γίνεται...
- Υπάρχει λέει "κίνδυνος" λέει το Σεπτέμβρη να μην ανοίξουν τα σχολεία. Μα αυτό δεν είναι κίνδυνος αγαπητοί, αυτό είναι το μεγαλύτερο βήμα που θα μπορούσε να γίνει στην παιδεία μας με το χάλι που βρίσκεται !
- Καλά με το το εμβόλιο κατά της γρίππης, που όπως είπε το πρωί ο αξιόλογος επιδημιολόγος κ. Τριχόπουλος στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, όπου νάναι θα είναι έτοιμο. Με το εμβόλιο κατά της μαλακίας που όπως φαίνεται θα αργήσει πολύ ακόμα, να δούμε τί θα κάνουμε... Δύσκολα τα πράγματα...
- Οι ανά τον κόσμο υπέρμαχοι της τσιγαροαπαγόρευσης, ανάμεσα στο "οπλοστάσιο" των επιχειρημάτων τους, έχουν και το "οικονομικό κόστος με το οποίο επιβαρύνονται οι προϋπολογισμοί των κρατών γιά την υγεία", ένα κόστος το οποίο κατά την εκπεφρασμένη γνώμη πολλών εξ αυτών, δεν πρέπει να καλύπτεται από τα δημόσια ταμεία των χωρών, αφού σύμφωνα με το σκεπτικό τους ο καπνιστής προκαλεί μόνος του (!) τις καρδιοπάθειές του και τον καρκίνο των πνευμόνων του. (Μάλιστα, κάποια νοσοκομεία στη Μ. Βρεταννία, προ ολίγων ετών, είχαν αρνηθεί να χειρουργήσουν ασθενείς επειδή αυτοί δεν διέκοπταν το κάπνισμα !)
Πολύ ενδιαφέρουσα πραγματικά τοποθέτηση ! Αλλά μάλλον οδηγεί σε κάπως ολισθηρούς ατραπούς. Διότι αν προεκτείνουμε αυτή τη λογική, δεν πρέπει ούτε στους τραυματισμένους οδηγούς που έτρεχαν πάνω από το όριο να παρέχουμε δωρεάν ιατρική βοήθεια ούτε στον αθλητή που στραμπούληξε το πόδι του προσπαθώντας να πηδήξει το τριπλούν ούτε στον ακροβάτη του τσίρκου και φυσικά (στο θέμα μας), ούτε και στον παχύσαρκο διότι ...με δική του ευθύνη έγινε παχύσαρκος και τώρα έχει ζαχαρώδη διαβήτη και καρδιακή ανεπάρκεια και χοληστερίνες κλπ. Ας θεραπεύουμε λοιπόν δωρεάν μόνο ό,τι μας έχει βλάψει χωρίς την θέλησή μας, όπως πχ. η πτώση μετεωρίτη, ο εξοστρακισμός σφαίρας από ηλίθιο συνοριοφύλακα των Εξαρχείων ή από δάγκωμα καρχαρία-τίγρη αφού πρώτα φυσικά αποδείξουμε πως δεν πήγαμε εμείς στο σπιτικό του καρχαρία και τον προκαλέσαμε, ρωτώντας την γυναίκα του "τί καλό έχει μαγειρέψει γιά σήμερα".

Το σχόλιο αυτό δεν γίνεται γιατί έτσι ξαφνικά μας ήρθε. Αλλά γιατί η Αμερικανίδα Υπουργός Υγείας κ. Σιμπέλιους, (καμμιά σχέση με τον διάσημο και σχωρεμένο Σουηδό βιολονίστα), δήλωσε πως "οι ΗΠΑ δαπανούν γιά την αντιμετώπιση των ασθενειών που έχουν να κάνουν με την παχυσαρκία, σχεδόν τα διπλάσια χρήματα από αυτά γιά την αντιμετώπιση του καρκίνου" !
Τι μας λές κυρά μου, σοβαρά ? Και τί θέλει δηλαδή να πεί ο ποιητής με μιά τέτοια "δήλωση" ? Μήπως μετά την τσιγαροαπαγόρευση θάπρεπε να ποινικοποιήσουμε και την βουλιμία ? Μήπως έχετε κατά νού να προτείνετε τον περιορισμό της συμμετοχής του κράτους σε δαπάνες που αφορούν τις ασθένειες αυτές στους παχύσαρκους? Και τί είδους περίεργες στατιστικές διαπιστώσεις είναι αυτές "ξαφνικά" ? Διότι εγώ ας πούμε, θα έβρισκα πολύ πιό ενδιαφέρον αν μας έλεγες πόσες φορές παραπάνω κόστισε ο πόλεμος στον Κόλπο και στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ σε σχέση με τις συνολικές δαπάνες που κάνατε γιά την κοινωνική υγεία τα τελευταία 200 χρόνια σε βορρά και νότο. Νομίζω πως ένας τέτοιος συγκριτικός πίνακας θα είχε πολύ περισσότερο ενδιαφέρον και από κάθε άποψη.
Μετά το δόγμα Τρούμαν, το νέο δόγμα το οποίο προσπαθεί να περάσει πούστικα το σύστημα είναι το "Ο ένας εναντίον του άλλου και ο θεός εναντίον όλων" .
Ρε ούστ σκατόψυχοι !
- Τελικά το τί καταπληκτικά πράγματα γράφονται (και) στο ημίφως (και μάλιστα σε ..."59" μόνο "δευτερόλεπτα"), δεν λέγεται: Μέλος με κληρονομικό χάρισμα στην ψυχανάλυση εκ του μακρόθεν, προσπαθώντας να βάλει ένα ευγενή (?) επίλογο σε thread όπου μαζί με άλλους συναδέλφους του ιατρούς της ιδίας ειδικότητος και επιστημονικής επάρκειας, καταλήγουν πως τελικά μερικοί είμαστε "ανώμαλοι, ψυχανώμαλοι, μονομανείς, άρρωστοι" και άλλα καλοπροαίρετα, γράφει το απίστευτο:
"Δεν μας ενδιαφέρει ο ψυχολογικός εθισμός κανενός".
Λοιπόν αγαπητέ φίλε, ουδέν ψευδέστερον! Σε ενδιαφέρει και σε παραενδιαφέρει! Διότι τί άλλο είναι η αγάπη και η ενασχόληση με μιά Τέχνη όπως εν προκειμένω η Φωτογραφία? Δεν είναι και αυτή ένας ψυχολογικός εθισμός και μάλιστα πολύ ισχυρός? Όταν βλέπεις ή μελετάς φωτογραφίες άλλων, τί μελετάς στην πραγματικότητα πέραν των πνευματικών αποτελεσμάτων αυτού του "ψυχολογικού εθισμού του"? Ο καθένας φίλτατε με την μονομανία του, άλλος έχει τη φωτογραφία, άλλος το ψάρεμα, άλλος τις συμφωνίες σε Λά ελάσσονα και άλλος την πρέφα. Εκτός και αν χωρίζεις τις ενασχολήσεις - μονομανίες - χόμπυ σε λιγότερο αξιοπρεπείς και σε περισσότερο αξιοπρεπείς.Δεν ξέρω πχ. γιατί είσαι πιό αξιοπρεπής εσύ που εκφράζεσαι ή/και διασκεδάζεις ή/και αυτοεπιβεβαιώνεσαι ή/και ηδονίζεσαι μέσα από την μονομανία της φωτογραφίας και λιγότερο αξιοπρεπής κάποιος που κάνει τα ίδια ακριβώς πράγματα φωνάζοντας γιά την ομάδα του στο γήπεδο. Εκτός και αν νομίζεις πως εσύ προσφέρεις και στο κοινωνικό σύνολο πράγμα το οποίο φυσικά δεν κάνει ο οπαδός αλλά αν το πιστεύεις αυτό στ΄αλήθεια, τότε εσύ, όχι απλά έχεις ξεπεράσει το στάδιο του απλού "ψυχολογικού εθισμού" αλλά και έχεις εισέλθει κανονικά σε αυτό του ...Μεγαλοναπολεοντισμού.

Όλοι φίλε μου "ψυχολογικά εθισμένοι" είμαστε. Απλώς, κάποιοι από μας, μπορούμε τουλάχιστον να είμαστε και (λιγάκι) πιό ειλικρινείς, πληρώνοντας φυσικά ταυτόχρονα και το αντίστοιχο "τίμημα", εμφανιζόμενοι λιγότερο "κοινωνικώς αξιοπρεπείς". Αλλά δεν πειράζει, αν είναι να είσαστε κάποιοι εξ υμών περισσότερο "ψυχικώς υγιείς" μόνο και μόνο επειδή κάποιοι εξ ημών "είμαστε λιγότερο", χαλάλι ρε παιδάκι μου!
Όλοι μας στο τέλος θα κριθούμε.
59 δευτερόλεπτα μας έμειναν άλλωστε μόνο !
Άντε και καλά κρασά !
- Αμαρτήστε λοιπόν φίλοι μου, αμαρτήστε άφοβα ! Και μετά μετά φυσικά μεταννοείστε, γιατί ναι μεν δεν πιστεύουμε στην μετά θάνατον ζωή και άλλα τέτοια του ξαποδώ (της αριστεράς και της προόδου δηλαδή), αλλά καλό είναι να κρατάμε και καμμιά πισινή γιατί ποτέ δεν ξέρεις και όποιος φυλάει τα ρούχα του και των φρονίμων τα παιδιά κλπ. Σαν τις γριές που ενώ έκαναν μιά ζωή που μπροστά της η ιστορία της Ο(μικρον) θα έμοιαζε με παιδικό ανάγνωσμα, αλλά μόλις άρχισαν να βλέπουν από μακριά νάρχεται το πούλμαν της ΧΑΡΟΣ TOURS που γράφει επάνω στο diplay με τα κόκκινα λεντάκια ALLOS COSMOS, τρέχουν στις εκκλησιές και στα εικονίσματα μπας και προλάβουν να πείσουν τον Πανάγαθο ότι άλλαξαν απόψεις περί του εξωσυζυγικού σεξ. Μα και φυσικά και στα 93 τους θα άλλαζαν απόψεις περί του εξωσυζυγικού σεξ. Ξέρεις τι κακό είναι το εξωσυζυγικό σεξ όταν είσαι 93 ?
Εδώ κι εμείς ακόμη που μας λείπουν καμμιά δεκαριά ολυμπιάδες μέχρι τα 93, ούτε που να το βάλουμε στο στόμα μας...
Σιχαίνομαι όλες τις ηδονές τις οποίες είμαι ανίκανος να έχω. Οπότε έτσι, και καλύπτω την μαλακία μου και πλασάρομαι ως καλός οικογενειάρχης και έχω και εξασφαλισμένη θέση στον παράδεισο. Είμαι "καλός" γιατί είμαι τελείως ανίκανος να είμαι καλύτερος.
- Η ζωή θέλει και λίγο πιό ...αλλέγκρα πράματα... Δηλαδή αν σας έλεγε κάποιος πώς έπρεπε να διαλέξετε γιά να πάτε μιά βδομάδα διακοπές στο Μπαλί, μεταξύ του Αγγελόπουλου ή της Πετρούλας, εσείς θα διαλέγατε τον Αγγελόπουλο ? Χώρια που η Πετρούλα κάποτε "τελειώνει". (τα πλάνα της).
- Σαν να έχεις ένα καινούργιο αμάξι και δεν το κυκλοφορείς γιά να μην το φθείρεις. Μα η ζωή φίλοι μου ως έννοια, είναι σύμφυτη με την ηδονή και η ηδονή με την φθορά. (ενίοτε και με την διαφθορά). Αν ο καλός θεούλης ήθελε να ζήσουμε γιά πάντα θα μας έδινε αιώνια γραπτή εγγύηση και μάλιστα χωρίς όριο χιλιομέτρων. Όμως "άλλα" είχε στο νού Του. Μα είναι δυνατόν θα μου πείς ένας ολόκληρος "καλός θεούλης" με άσπρη γενειάδα, βροντερή φωνή και εξοχικό στη Λούτσα, να είχε "τέτοια" ποταπά πράγματα στον άγιο νού Του ? Ναι αδελφοί μου ! Αυτά ακριβώς είχε ! Διότι δεν νομίζω να μας έφερε σε αυτή την γή γιά να τρώμε χουρμάδες, καρύδες και μίλνερ με μόνο 3% λιπαρά (μιά αηδία είναι σας το ορκίζομαι) και αντί να παίρνουμε την ξανθιά θεογκόμενα και να της "εξηγούμε το όνειρο", να κάνουμε το μεταπτυχιακό μας πάνω στην "συναρπαστική" ζωή του Αγίου Αμβρόσιου και τη διδακτορική μας διατριβή πάνω στον "ιερό" Χρυσόστομο. Δεν λέω, καλά κι΄αυτά, αλλά δεν βγαίνει η ζωή έτσι ρε πούστη μου...
- Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια μπορεί, κατά το άσμα, να έχουν κλείσει τα καλύτερα τα σπίτια αλλά και η μαλακία των επαγγελματιών "υγιεινολόγων" ρε αδέρφια δεν υποφέρεται...
- Μήπως να απαγορευτεί και ο ιερός θεσμός της γκόμενας ? Διότι και στην περίπτωση αυτή δεν σε βλέπω να ζείς αν το μάθει η γυναίκα σου.
Μήπως τελικά ο Παράδεισος είναι αφόρητα πληκτικός ?
- Και άντε καλά το τσιγάρο "βλάπτει σοβαρά την υγεία", και "προκαλεί καρκίνο των πνευμόνων και καρδιοπάθειες και λοιπά εσπεριδοειδή. Δηλαδή ο "Τζόννυ που πορπατάει" τι κάνει ? Ωφελεί ? Ας απαγορέψουμε λοιπόν και τα ουίσκια και τις βότκες και ας πίνουμε Αμίτες Μόσιον και Λουκοζέιτ. (Καλά ...έχω κάνει κάτι γλέντια με Λουκοζέιτ...δεν σας λέω τίποτα...)
Και στο κάτω-κάτω, αν πεθάνεις από το τσιγάρο θα πεθάνεις μετά από χρόνια. Αλλά αν πεθάνεις από το ποτό, θα πεθάνεις μερικές ώρες αργότερα, επιστρέφοντας σπίτι, στην πρώτη διαφημιστική πινακίδα που θα βρείς μπροστά σου στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης και πέριξ.
- Φίλος πήγε τις προάλλες στο Ποσειδώνιο. Και γιά όποιον βρωμοκουλτουριάρη δεν ξέρει τί εστί Ποσειδώνιο, "Πολιτιστικό Κέντρο" -κατά αείμνηστο Βαγγέλη Γιαννόπουλο- της παραλιακής. Σκυλάδικο ρε παιδάκι μου πώς το λένε... Επί ώρα δεν κάπνιζε κανείς. Η ατμόσφαιρα μέσα κάτι μεταξύ Πίνδου και Ελβετικών Άλπεων. Και ξαφνικά πέφτει το "σύνθημα" και ανάβει ο πρώτος τσιγάρο. Σε χρόνο μηδέν και σαν να βλέπεις τα φλάς των φωτογραφικών μηχανών στα κόκκινα χαλιά των Οσκαρ, άρχισαν να λάμπουν ο ένας μετά τον άλλον οι αναπτήρες. Ο φίλος μου απόρησε και ρώτησε τον σερβιτόρο: Μα καλά, δεν απαγορεύεται το κάπνισμα ? Και ο σερβιτόρος του "εξήγησε": To κάπνισμα δεν απαγορεύεται, τα τασάκια απαγορεύονται! -Και πού τα σβήνουμε? επέμεινε ο φίλος μου. -Στο πάτωμα του διευκρίνισε ο σερβιτόρος !
Τελικά όχι μόνο δεν θα γλυτώσουμε από τον καρκίνο και τα λοιπά ζώδια αλλά να το δείτε που θα λαμπαδιάσουμε ολόκληροι, ως άλλοι Σαμουήλ στα σύγχρονα Κούγκια του πολιτισμού.
- Πάντως αν το "μέτρο" υιοθετηθεί, να το ξέρετε εμένα με χάνετε. Από τον Όρθρο μέχρι τον Εσπερινό, πρώτο στασίδι πίστα ! Και αν είναι να με πιάσει στα χέρια της clothless μιά Θεοφανία Παπα-Θωμά, μέχρι που ξαναβαφτίζομαι δηλαδή... Kαι μεταξύ μας, αυτό το "Παύλος" ποτέ δεν μου έκατσε καλά... Δεν φτάνει που κάνει πολύ βασιλικό, έπεται και από μιά Φρειδερίκη... (θε μου σχώρα με).
- Εδώ που τα λέμε, ποιός θα χάνει Λειτουργία όταν σκάει μύτη με το θυμιατό μιά Παπα-Ρίζου ? Ή μιά Άννα-Μαρία Παπα-Χαραλάμπους ? Εδώ ένας Παπαρούπας "ευλογούσε" τις γυναίκες κάτω από το ράσο του και γινόταν λαϊκό προσκύνημα...
- "Tην χειροτονία των γυναικών στην Ορθόδοξη Εκκλησία προτείνει ο Μητροπολίτης Ιωαννουπόλεως και Πραιτωρίας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ. Σεραφείμ".

Σιγά το πράμα... Εμείς οι παντρεμένοι λαϊκοί, την "χειροτονία" των γυναικών την προτείνουμε χρόνια !

Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

- Και στο σημείο αυτό διακόπτουμε το χαρούμενό μας πρόγραμμα γιά να σας μεταδώσουμε μιά αποκλειστική είδηση :

Mετά το εκπληκτικό φωτογραφικό αφιέρωμα του dpgr, στο Σπήλαιο της Σοφίας του Θεού, ένα νέο αφιέρωμα, πραγματικά συγκλονιστικό αυτή τη φορά, θάρθει να σας κάνει να ξεχάσατε ό,τι ξέρατε μέχρι σήμερα γιά την σύγχρονη γυναίκα.
Αποκλειστικά από αύριο στο dpgr : Όλα τα διανυκτερεύοντα βενζινάδικα και φαρμακεία Αθηνών, Πειραιώς και περιχώρων. Προσοχή ! Στο αφιέρωμα αυτό ΔΕΝ θα είναι απενεργοποιημένες οι εμφανίσεις των φωτογραφιών. Όποιο μέλος ανοίξει πάνω από μία φωτογραφία, θα λάβει δώρο ένα χάρτη της ΕΛΠΑ καθώς και μιά εικονίτσα του Αγίου Χριστόφορου του προστάτη των γιωταχήδων.

Επίσης με 50% έκπτωση και μόνο γιά μιά εβδομάδα, όλες οι αναχωρήσεις και αφίξεις πλοίων γιά τον Αργοσαρωνικό.
Όλα αυτά και άλλα τόσα, μόνο στο Dpgr που κυκλοφορεί !
Μην το χάσετε !
- Και εδώ πιθανόν να βρεθούν κάποιοι ανεγκέφαλοι/ες (από δαύτους πληθώρα-δόξα τω γιαλαμπή), οι οποίοι να σπεύσουν να με ρωτήσουν "καλόπιστα" :
- "Καλά...τολμάς και τα λές εσύ αυτά που μέσα από το kazan dp.gr τους έχεις σούρει τα μύρια όσα? Και τολμάς και τα λές αυτά ΕΣΥ ?"

Απάντηση :

1. To kazan dp.gr είναι ένα ανεξάρτητο ιστολόγιο και σε καμμία περίπτωση δεν λειτουργεί ανταγωνιστικά με το dpgr και με κανένα φυσικά άλλο ανάλογο site. Συνεπώς δεν έχουμε κανένα ..."έννομο" ή και ...άνομο συμφέρον γιά να μειώσουμε το κύρος του γιατί πιθανόν έχουμε "κοινή πραμάτεια". Αν είχαμε, η στοιχειώδης ευπρέπεια και ευγένεια θα έλεγε πως κάτι τέτοιο θα ήταν τελείως unfair. Είναι τελείως άκομψο ένα "μαγαζί" να υβρίζει ένα άλλο ανταγωνιστικό του. Χώρια που κάτι τέτοιο γυρνάει και μπούμεραγκ. Να υπενθυμίσουμε επίσης πως ο γράφων δεν είναι με δική του απόφαση μέλος του dpgr, πιστεύοντας πως το να είσαι ενεργό μέλος ενός site γιά το οποίο πλέον έχεις μιά τόσο αρνητική γνώμη, στην καλύτερη των περιπτώσεων αποτελεί μία αντίφαση αλλά καταδεικνύει και μιά ανακολουθία μεταξύ λόγων και πράξεων.

2. Το kazan dp.gr είναι, όπως ήδη θα έχετε καταλάβει, ένα κατά κύριο λόγο σατιρικού χαρακτήρα ιστολόγιο, πράγμα το οποίο του δίνει μία άλλη "δυνατότητα", να ασχολείται με τα τεκταινόμενα με ένα κάπως ...διαφορετικό τρόπο αλλά πάντα με την βαριά εκείνη ευθύνη που πρέπει να επωμίζεται οποιοσδήποτε τέμνει τα γεγονότα με το σατιρικό νυστέρι. Και η σάτιρα δεν μπορεί ποτέ να διέπεται από οποιαδήποτε εμπάθεια, σκοπιμότητα ή άλλο σκοτεινό σκοπό. Είναι μιά ίσως πολύ σκληρή και ιδιότυπη κριτική, αλλά πάντοτε πίσω από αυτήν υπάρχει η ανυπόκριτη λαχτάρα και ο (ευσεβής) πόθος του (αιθεροβάμονος) συγγραφέα να επισημάνει, να μορφοποιήσει και να λειτουργήσει καταλυτικά προς κάθε τί κακώς κείμενο. Και γιά να ασκήσει κάποιος σατιρική κριτική πρέπει εκτός των άλλων να δύναται να αφουγκράζεται την (οποιαδήποτε) βάση, να αισθάνεται το περί δικαίου αίσθημα και με τον λόγο του να αποδομεί την πραγματικότητα και να την επανασυνθέτει ως νέα πρόταση, με δομικό υλικό το κωμικό στοιχείο το οποίο λανθάνει σε κάθε στρεβλή ή έξω από τα ανθρώπινα μέτρα κατάσταση. Ενώ γιά να ασκήσει κάποιος απλώς κριτική και μάλιστα σε επίπεδο όπως αυτό που διαβάζουμε στο ...ημίφως, δεν χρειάζεται τίποτε άλλο από το να είναι κάποιος υστερόβουλος, συμπλεγματικός, ανόητος (ή και κλινικώς βλάξ), ή έστω στην "καλύτερη" περίπτωση πικραμένος.

3. Το kazan dp.gr, σεβόμενο την λογική αλλά και την ηθική της σάτιρας, δεν ασχολείται με πρόσωπα παρά μόνο με συμπεριφορές. Γιά κάθε στοιχειωδώς νοήμονα, η διαφορά είναι χαώδης. Δεν μας "ενοχλεί" ο Χ ούτε έχουμε και κάτι μαζί του, μας ενοχλεί μόνο η συμπεριφορά του Χ και μάλιστα όχι σαν συμπεριφορά του Χ αλλά σαν συμπεριφορά η οποία λαμβάνει χώρα μέσα στην κοινωνία ή στα υποσύνολά της.

4. Η σάτιρα στην πραγματικότητα οραματίζεται και προτείνει ενώ ένα "σχόλιο" του τύπου "καλέ αυτός είναι ψυχανώμαλος και άρρωστος" (sic), απλά υβρίζει. Η σάτιρα επιδιώκει την επανασύνθεση ενώ η ύβρις αποσκοπεί στην προσωπική στείρα "ικανοποίηση" ή ..."εκδίκηση".

5. Λυπάμαι γιά το ότι στην χώρα που γεννήθηκε η σάτιρα, πρέπει να έρθει ο πλέον ατάλαντος υπηρέτης της όπως ο γράφων, γιά να υπενθυμίσει τις αβυσσαλέες της διαφορές από την κοινή κακοήθεια και υστεροβουλία.

6. Ζωή σε μας !
- Kι' επειδή οφείλουμε να είμαστε δίκαιοι, πρέπει να παραδεχτούμε, πως το Dpgr είναι ίσως το μόνο φωτογραφικό site το οποίο δεν "επιτρέπει" σχολιασμό άλλων "αδελφών" sites και μάλιστα με αυτόν τον "άκομψο" τρόπο. Και φυσικά αυτό είναι προς τιμήν του Dpgr. Ουδέποτε είδα μέσα στο Dpgr το ελάχιστο σχόλιο το οποίο να αφήνει έστω και τον παραμικρό υπαινιγμό γιά το πώς λειτουργούν τα υπόλοιπα, πολύ δε περισσότερο, υβριστικούς ή έστω αιχμηρούς χαρακτηρισμούς προς μέλη (και μάλιστα διακεκριμένα μέλη) άλλων sites. Και ειδικά από άτομα τα οποία ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ να είναι μέλη και των δύο sites. (παράλογο? απολύτως !)
Αυτά, διότι το σωστό πρέπει να λέγεται.

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

- Ίσως να μην μπορείς να καταλάβεις φυσικά (και εσύ) αγαπητέ το γιατί ζήτησα εγώ ο ίδιος την διαγραφή μου. Μα γιατί φίλε μου, ποτέ μου δεν κατάλαβα την λογική να βρίσκομαι στο α site και την ίδια ακριβώς στιγμή να το περνάω γενεές δεκατέσσερις από κάποιο άλλο "αδελφό" β site. Και την επόμενη μέρα να ξαναμπαίνω και να συμμετέχω στο α σαν να μην τρέχει τίποτε και μετά από πέντε λεπτά να ξαναμπαίνω στο β και να συνεχίσω να το θάβω. Ξέρεις ...υπάρχει μιά λέξη που ίσως σε πολλούς να είναι άγνωστη. Η λέξη αυτή είναι η "τσίπα". Στην Θεσσαλονίκη την λένε και ντομπροσύνη αλλά δεν θέλω να σε μπλέξω και με τόσο δύσκολες έννοιες, άστο γιά άλλη φορά, αυτά είναι πολύ ψιλά γράμματα. (Ψιλά με γιώτα. Γιατί το άλλο γράφεται με ήτα. Χέζε ψηλά κι αγνάντευε που λένε δηλαδή...)
- "Αποκλειστικές πληροφορίες" επικαλείται στο "ημίφως" ο Άντονυ Κουήν του Χαλανδρίου αλλά όπως φαίνεται, δεν γνωρίζει καλά-καλά ούτε τα φανερά. Λοιπόν αγαπητέ, ο γράφων δεν διεγράφη από το dpgr αλλά απαίτησε ο ίδιος την διαγραφή του αφού έστειλε στην ηγεσία του καταστήματος μιά ξεχεστήρια επιστολή. Και μάλιστα ζήτησε να διαγραφεί και ο λογαριασμός του. Καλό είναι λοιπόν, πριν "μεταφέρεις μιά πληροφορία" , να φροντίζεις πρώτα να την διασταυρώνεις. Δεν ήθελε δα και ιδιαίτερη προσπάθεια γιά να μάθεις κάτι τέτοιο... Αρκεί να παρακολουθούσες καλύτερα το kazan dp.gr Ή και ένα απλό pm στον γιατρό και θα σου λύνονταν όλες οι "απορίες". Είδες πόσο εύκολο είναι ? Σαν να διπλώνεις ένα πουκάμισο ! Γιά τα "άλλα", τα παρακολουθώ με ...ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Και αν μάθεις "κάτι" ενημέρωσε και μένα. Τώρα πιά, ξέρω πως είσαι αξιόπιστη πηγή.
- Αγαπητή μας "Πικραμένη Κνίτισσα",
κατ΄αρχάς να σε ευχαριστήσουμε γιά τα καλά σου λόγια και να σου ζητήσουμε συγγνώμη γιά το ότι τόσες μέρες δεν βρήκαμε να γράψουμε δυό κακά λόγια και γιά σένα. Και φυσικά αυτό δεν έχει να κάνει με το ότι είσαι κνίτισσα όπως λές, (κανείς μας άλλωστε δεν είναι τέλειος), και πως δεν γουστάρουμε το κώμα σου. Καί το κώμα σου γουστάρουμε, και το εγκεφαλικό σου αλλά και τις υπόλοιπες παθήσεις σου. Απλώς πρέπει να εξηγήσουμε και σε σένα, καθώς και σε όλους όσους έχουν παρόμοιες αγωνίες, πως το kazan dp.gr ασχολείται μόνο με πρόσωπα τα οποία έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν το στάδιο της απλής γελοιότητος και να εισέλθουν εις αυτό της διακεκριμένης γελοιότητος μετά χρήσεως. Δηλαδή, να το πώ και με απλά λόγια, επειδή από ότι καταλαβαίνω δεν είσαι και μέλος της Mensa, το kazan dp.gr ασχολείται με όσους είναι ικανοί να διαχειρίζονται ή και να καταχρώνται μία οποιαδήποτε εξουσία με οποιονδήποτε τρόπο. Και εσύ, τουλάχιστον στο θέμα αυτό, έχεις πολύ δρόμο ακόμη μπροστά σου, αφού η μόνη εξουσία που θα μπορούσες να ασκήσεις σε κάποιο σύνολο είναι να τους επιβάλλεις την ταβέρνα στην οποία θα φάτε κοψίδια. Τώρα μάλιστα που το σκέφτομαι, ίσως τελικά αυτές οι εντερικές διαταραχές που λές, να οφείλονται και στο ότι δεν επιλέγεις καλές ταβέρνες. Όπως λοιπόν καταλαβαίνεις, το kazan dp.gr, γιά καθαρά ανθρωπιστικούς λόγους, δεν πρόκειται να ασχοληθεί μαζί σου, τουλάχιστον μέχρι νά πάρεις κάποια "προαγωγή" στο αξιακό σύστημα το οποίο έχεις επιλέξει να υπάρχεις. Όσον αφορά την Σούλα την κομμώτρια, πρέπει να ξέρεις πως δεν την παράτησα εγώ αλλά εκείνη, όταν με έπιασε στον φούρνο με τον Παναγιώτη δίπλα στο ταψί με τα κρουασάν βουτύρου. Και αν θέλεις να μάθεις, ο Παναγιώτης είναι πολύ καλό παιδί και μου είπε πως με αγαπάει και πως μόλις τελειώσει το στρατιωτικό του θα με παντρευτεί. Να γιά να μάθεις και σύ !

Με βαθιά εκτίμηση,
Kazan dp.gr
- Φυσικά, επειδή είμεθα φιλαλήθεις, πρέπει να σας πούμε πως δεν είναι και οι 2.452.630 επιστολές επαινετικές. Πάνω από 7 επιστολές δήλωσαν πως σιχαίνονται το kazan dp.gr και μία φίλη μάλιστα μας έγραψε πως οι μονόλογοί μας της φέρνουν εντερικές διαταραχές. Παραθέτω αυτούσια την επιστολή της :

"Αγαπιτό αλλά και σηχαμερό kazan dp.gr, αποφάσησα να σου γράψο γιατί από την μέρα που άνιξες και κακό χρόνο νάχις έχις ασχολιθή με τους πάντες εκτός από μένα. Γιατί δηλαδής εγώ δεν σου κάνω γιά μούσα των σατηρηκών σου σχολείων? Αφού και μούσι έχω και σχολήο έχο πάη και ορέα γυνέκα είμαι και πολλή καλιεργιμένη, καλιεργό από μικρή μποστάνια και τον ελέφθερο χρόνο μου ασχολούμε με το μάρκετηνγκ και το αερόμπικ εξού και η φιδίσια σιλουέτα μου. Γιατί δηλαδίς θα πρέπι να κάνις φίρμα τον πάσα ένα τυχάρπαστο και όχι εμένα που στο κάτο-κάτο είμαι η πιό τυχάρπαστη απόλους ? Μήπως επειδής είμαι κνίτισα και δεν κάμνεις γούστο το κώμα μου ? Μάθε λιπόν πως ούτε και γό σε γουστάρω και όποτες σε διαβάζω που να σε διαβάσει ο παπάς, μούρχεται έμετος και εντερικές διαταραχαί και ανακατέβοντε τα εντόσθιά μου αλλά και τα άλλα μου ζωτικά όργανα. Αν δεν γράψις κάτιτις κε γιά μένα την κατάρα μου νάχις και να μιν σόσις να δις χιτς στο χιδέο σου σάιτ και να σου καεί το τροφοδοτηκό του κομπιούτερ σου και να μιν σόσεις να ξανακάμεις γοοίντοους απντέητ. Και να ξεύρις πος τουλάχηστον εγό θα σε πολεμίσω με νύχια κε με δόντια κε θα πω όπου σταθώ κι όπου βρεθώ γιά τις μπομπές σου με τιν Σούλα την κομμότρια που τιν έταξες γάμο και δεν τιν πήρες αλλά ξεύρω γιατί δεν την πίρες γιατί εινε αλήθια που λενε πος τα έχις με τον Παναγιώτη πούχει τον φούρνο γιατί μπορή να είμε καλός άνθροπος και κυρία και να μην θελω να εκθέτο τους άλλοι αλλά αμα θέλω να βγάλω τη χολή μου καμμιά δεν είναι καλίτερη από μένα.

Σε φιλώ (που να σε νεκροφιλήσουν)
κε σιγχαριτίρια δια τιν ορέαν σας εκπομπήν.

Πικραμένη Κνίτισσα"
- Στις μόλις 2 εβδομάδων λειτουργία του kazan dp.gr, έχουμε λάβει πάνω από 2.452.630 επιστολές και άλλα τόσα ηλεκτρονικά μηνύματα με τα οποία μας ευχαριστείτε γιά το κοινωνικό λειτούργημα το οποίο επιτελούμε. Σας ευχαριστούμε πολύ και σας υποσχόμαστε πως σε λίγες μέρες το πρόγραμμά μας θα εμπλουτιστεί ακόμη περισσότερο με μπαλέττα, χορευτικά και ακροβάτες από όλο τον κόσμο. Επίσης θα σας έχουμε και συνταγές μαγειρικής, ζώδια και μιά έξτρα συνεργασία με την Τένια Μακρή αλλά και την ποιήτρια Μυρτώ Αντωνίου-Χατζητσομπάνογλου γιά αξέχαστες βραδιές ποίησης.
- Όλα εδώ πληρώνονται και αν δεν έχεις μετρητά υπάρχει και η Visa με μόνο 37% επιτόκιο γιά τους πρώτους έξι μήνες. Μετά πάει στο 39,9. Τώρα είναι η καλύτερη ευκαιρία (γιά να πας φυλακή). Λοιπόν πάντα μειδιώ όταν διαβάζω πως κάποιος λήστεψε μιά τράπεζα. Είναι σαν τον ορισμό που έδωσε ο Πασσαλάρης γιά την "είδηση" πως δηλαδή "είδηση δεν είναι όταν ένας σκύλος δαγκώσει κάποιον άνθρωπο αλλά όταν ένας άνθρωπος δαγκώσει κάποιο σκύλο".
Δεν μας είπε τίποτε όμως γιά την περίπτωση που πέντε τράπεζες δαγκώσουν ένα ολόκληρο λαό. Εκεί μάλλον είναι προτιμότερη η δημοσιογραφική μούγκα καθότι σπανίως ο δανειολήπτης δίνει ολοσέλιδες καταχωρίσεις στον Τύπο. Και οι καλοί τρόποι λένε πως "όταν τρώμε-δεν μιλάμε".
- Διότι και η γκόμενα φίλε μου ξύπνησε πλέον και δεν την εφέρνεις τούμπα με ένα προφιτερόλ από το Ζαχαροπλαστείον "Το Εκλεκτόν" και μιά βόλτα με το "φτιαγμένο" NSU στην "νέα" παραλιακή Αθηνών-Σουνίου. Οι εποχές που την έβγαζες στο τζάμπα, παρήλθαν ανεπιστρεπτί παλιοτσίπη !
- Διότι κύριε, άντε η κυρία να στερηθεί κάτι τίς αλλά στο τέλος θα της μείνει και το Χιουντάι. Η γκόμενα γιατί να στερηθεί ? Γιά ένα ψωρομονόπετρο από τον Lalaounis ?
- Και τι να πείς στην έρμη την γυναίκα σου που την τελευταία φορά που είδε χαρά ήταν όταν ανέλαβε ο Μπασιάκος το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ? Ότι δεν "μπορείς" γιατί αύριο έχεις το γραμμάτιο του Χιουντάι ? Και άντε στην γυναίκα να το πείς. Στην γκόμενα όμως ? Εδώ σε θέλω.
- Γι΄αυτό, την επόμενη φορά που θα χτυπήσεις την πόρτα μιάς τράπεζας, να θυμάσαι :
Το τίμημα που θα πληρώσεις δεν βρίσκεται μόνο μέσα στις τσέπες του παντελονιού σου.
- Σύμφωνα με επίσημες έρευνες και παρά τις κουβέντες που γίνονται στις αντροπαρέες, το ποσοστό των ανδρών που έχει τέτοιου είδους προβλήματα είναι απίστευτα μεγάλο : 50% σε ηλικίες 40-70 και τουλάχιστον 10% (αλλά με έντονα αυξητικές τάσεις του ποσοστού), σε μικρότερες. Δεν πάμε καλά αδέρφια... Πολλά άγχη... Πιστωτικές, γραμμάτια, δάνεια... Παίρνεις ένα δάνειο γιά να αποκτήσεις ένα ακίνητο και ξαφνικά αποκτάς δύο...
- Δευτεριάτικο και με καύσωνα, από τους Αγίους Τόπους φτάσαμε στους αγίους ...κόπους.
- Αλλά μέχρι εκεί φτάνει η "αναπόλησις". Διότι το μεν πνεύμα πρόθυμον (να παραδοθεί εις τας χείρας του θεού) η δεν σάρξ όμως... άστα να πάν στο διάολο.
- Και όπως τις βλέπεις αναπολείς τις "ένδοξες εκείνες μέρες", τότε που...
"ένα κορίτσι εις τον λαιμόν του,
είχε κρεμάσει χρυυυυ-σό σταυρό,
σκύβω ο δόλιος να προσκυνηηηηηήσω,
και κατά λάθος την εφιλώ".

Τέτοια "έκλυσις ηθών" ο συμμαθητής του Παπάγου.
- Μη νομίζετε λοιπόν πως ο "θρησκευτικός τουρισμός" είναι και τόσο ξενερουά... Ειδικά γιά κυρίους άνω των 89 είναι μιά τελευταία (ίσως κυριολεκτικά τελευταία) ευκαιρία να ξαναθυμηθούν την διαφορά μεταξύ γυναίκας και μπαουλοντίβανου.
- Πέρυσι μούρθε στο μαγαζί γριά που είχε πάει με τα ΚΑΠΗ στους "Αγίους Τόπους", και μέσα στην κάρτα της, (ψηφιακή παρακαλώ η "πλήρης ημερών"), εκτός από τα συνήθη "θέματα", είχε και "χαριτωμένα" στιγμιότυπα από νυχτερινό μαγαζί με χορεύτριες, από αυτές που συνήθως ντύνονται κάπως ...ελαφρά. (ένα αυτοκόλλητο πούπουλο στο βυζί κι όξω από την πόρτα). Διότι όπως και να το κάνεις, καλός ο Άγιος Σουλπίκιος με την πλισέ ρομπίτσα του που έρχεται και πέφτει με σούρα μέχρι τον αστράγαλο αλλά κάτι πρέπει νάρθει μετά να μας ξανανεβάσει την λίμπιντο. Το πολύ το κυρελέησον το βαριέται κι η γριά.
- Και μετά τα "προσκυνήματα" και τις μετάνοιες και τα άλλα γλυψίματα στο Θεό λίγο πριν καλέσει την κλάση μας, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ...τί νομίζετε ? Χορούς της κοιλιάς από "προικισμένες" καλλονές και άλλα θεόπνευστα. Δεν είναι πλάκα αυτό.
- Η απόλυτη ερωτική μου φαντασίωση: Μαύρο τσεμπέρι, τάπερ με κεφτέδες και καμμιά πενηνταριά γριές να περιφέρουν τις τελευταίες τους ελπίδες γιά μιά αριθμημένη στον Παράδεισο, από Όσιο Λουκά σε Μονή Αγάθωνος και από Παναγία Τρυπητή σε Αγίους Τόπους. Και στο τιμόνι του πούλμαν, ο αδελφόθεος Ιωάννης.
- Άλλος ένας "τουριστικός οδηγός" αυτή τη φορά με θρησκευτικό προορισμό, το "Σπήλαιο της Σοφίας του Θεού..." Πολύ χρήσιμος αφού οι περισσότεροι πλέον θαμώνες του καταστήματος "ανεβοκατεβάζουν καντήλια". Βοήθειά μας !
- Και εν μέσω 43 βαθμών Κελσίου και ενώ προσπαθούμε μάταια να χωρέσουμε στο περσινό μας μαγιώ, η περί καλλιτεχνικής συζήτηση συνεχίζεται από τον Νικηφόρο, με παραλληλισμούς φωτογράφων και ...βιολονιστών. Και μεταξύ άλλων ο Νικηφόρος αναρωτάται:
"Θες η φτώχεια του μέσου; Θες η γρήγορη και εύκολη τεχνική; Θες το γεγονός ότι όλοι έχουν μια μηχανή (ενώ λίγοι έχουν βιολί) ; "

Μα αγαπητέ Νικηφόρε, δεν μας λές κάτι καινούργιο. Υπάρχει μάλιστα και σχετικό "γνωμικό" γιά το συγκεκριμένο όργανο... Πως αν ήταν δηλαδή κάτι άλλο, ομόηχό του, θα το έπαιζαν πολλοί. Βαράτε βιολιτζήδες που λένε...

Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

- Γιά ...684η φορά "ξανάνοιξε" στο dpgr η "συζήτηση" περί του τι είναι "καλλιτεχνική φωτογραφία", αν αυτή μετράται, αν ορίζεται κλπ. Ενδιαφέρουσα ενδεχομένως από ..ακαδημαϊκής απόψεως, πλήν όμως, (και ευτυχώς), αδιέξοδος ως κουβέντα.

Το ζουμί βρίσκεται σε μιά διατύπωση του Novus και την αντιγράφω αυτούσια από την αντίστοιχη σελίδα του blog του Found-Object χωρίς την άδειά του αλλά σιγά μην του ζητήσω και την άδεια, του αρκεί νομίζω πως τον αγαπώ και τον εκτιμώ. Διαβάστε τί γράφει:

Είναι υποκειμενικά τα πράγματα όταν μιλάμε για τέχνη... υποκειμενικές οι κρίσεις και οι εκτιμήσεις... Ποιος θα ορίσει τα όρια της τέχνης..." και ένα σωρό τέτοια "πρωτότυπα" επιχειρήματα που έρχονται συνήθως να καλύψουν ασχετίλα, θράσος, αμάθεια, βλακεία.

Μόνο που δεν μιλάμε για τέχνη γενικά αλλά για φωτογραφία, με μια μικρή σχετικά ιστορική διαδρομή. Και αν η κριτική σκέψη, που εναγωνίως θέλουν κάποιοι να ευνουχίσουν γιατί εύκολα αποκαλύπτει τη ρηχή ανεπάρκειά τους, δεν μπορεί να ορίσει το τι είναι "καλλιτεχνικό", μπορεί καλά να διακρίνει το ρηχό και το φτηνό και κάλλιστα να αναγνωρίσει, αντικειμενικότατα, την ηλιθιότητα και τη βλακεία, την ασχετίλα και τις παρλαπίπες, τις κλισέ αερολογίες παρασιτούντων καιροσκόπων.


Η δική μου πενιχρή "συμβολή" στο ζήτημα θα ήταν μόνο η παρακάτω σκέψη:
Το "καλλιτεχνικόν" είναι σαν τον έρωτα. Δεν μπορούμε να τον (περι)ορίσουμε. Μπορούμε όμως κάθε φορά που μας επισκεφθεί να τον αναγνωρίσουμε. Εναπόκειται λοιπόν στην δική μας συναισθηματική ή καλλιτεχνική νοημοσύνη αλλά και ειλικρίνεια το πώς θα αντιμετωπίσουμε το κάθε έργο. Ως αληθινό έρωτα ή ως γελοία ρέπλικά του.

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

- Και φυσικά δεν ξεχνάμε και την περσινή απολύτως απαράδεκτη συνολική παρουσία του μικρού (δυστυχώς όχι λόγω ηλικίας) Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού επιπέδου ζιβάγκο μεταπολίτευσης, εμφανίστηκε με τζήν και με μία έγχρωμη κυρία και οικονομική μετανάστρια, την οποία και χρησιμοποίησε με τρισάθλιο τρόπο επικοινωνιακά, προκειμένου να πείσει πως "εμείς δεν είμαστε ρατσιστές". Η Προεδρία τότε, δεν είχε κρύψει την ενόχλησή της γιά το ότι η "Γιορτή της Δημοκρατίας", εκτός όλων των άλλων, είχε αρχίσει να γίνεται πλέον ολοφάνερα και όχημα μικροκομματικών σκοπιμοτήτων και μάλιστα σημειολογικώς ηλιθίων. Ίσως μάλιστα η συμπεριφορά αυτή του Αλέξη Τσίπρα, να ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
- Είναι ελάχιστες στιγμές γιά τις οποίες μπορεί ένας έλληνας πολίτης, να νιώθει πραγματικά υπερήφανος γιά κάποιον πολιτικό του άρχοντα. Ειδικά όταν αυτός ο πολιτικός άρχων "τυγχάνει" να είναι και ο ανώτερος όλων. Αναφέρομαι φυσικά στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας μας, στον Κύριο Κάρολο Παπούλια, ο οποίος με το αδιαμφισβήτητο ήθος του αλλά και την ανυπόκριτη ανθρώπινη κοινωνική του ευαισθησία, αποφάσισε να δώσει ένα τέλος στην βλαχοκίτς φιέστα που γινόταν κάθε χρόνο τέτοια μέρα με τον ψευδεπίγραφο τίτλο "Γιορτή της Δημοκρατίας". Μιά "γιορτή" η οποία εδώ και πάρα πολλά χρόνια είχε χάσει το ουσιαστικό της περιεχόμενο και από απόδοση φόρου τιμής στους (εν ζωή και μή) Αγωνιστές του Αντιδικτατορικού Αγώνα, είχε μετατραπεί σε κοσμικό πάρτυ στο οποίο παρήλαυναν τα πλέον απίθανα πρόσωπα, μόδιστροι και εκπρόσωποι του βλαχοlifestyle, ζιγκολό και μεγαλο(πουτανο)κυρίες, μεγαλοεργολάβοι και βδέλλες του Δημοσίου, γυμνοσάλιαγκες της δημοσιογραφίας και λοιποί σιτιζόμενοι παρά της εξουσίας. (κοινώς παράσιτα).

Με μιά ομιλία πραγματικό χαστούκι στον πολιτικό κόσμο,
"Οι δεξιώσεις και οι κοσμικότητες είναι ασύμβατες προς το πνεύμα του αντιδικτατορικού αγώνα, προκαλούν το κοινό αίσθημα και προσβάλλουν το μέτρο που οφείλει να καθορίζει την συμπεριφορά του πολιτικού κόσμου"
αφ΄ενός μεν καταγγέλει δημόσια την ανάρμοστη αυτή κατάσταση και αφ΄ετέρου δίνει ένα υψηλό μάθημα πολιτικής συμπεριφοράς προς όσους με τον ένα ή άλλο τρόπο προκαλούν το κοινό αίσθημα την ίδια ακριβώς στιγμή που ζητούν από τον λαό ξανά να αντέξει και άλλα οικονομικά βάρη. Δεν δίστασε να μιλήσει έξω από τα δόντια γιά την ανεργία που μαστίζει τους νέους, την οικονομική κρίση αλλά και την διαφθορά της εξουσίας που καταδυναστεύει την καθημερινότητά μας αλλά και τα παρεπόμενα αυτών, δηλαδή γιά τις κοινωνικές εντάσεις και την απώλεια κάθε κοινωνικής συνοχής. Δεν δίστασε επίσης να πεί και πως δεν μπορούμε να μιλάμε καν γιά Δημοκρατία, αν οι πολλοί δεν μπορούν να έχουν έστω τα ελάχιστα γιά την επιβίωσή τους.

Σε τέτοιες ομιλίες-πολιτικές πράξεις, μόνο να υποκλιθούμε μπορούμε.
Πρόεδρε, έχεις τον σεβασμό μας.

Ολόκληρη η ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας την οποία αξίζει να διαβάσετε, είναι εδώ.
- Καλοκαιριάτικο μεσημέρι Παρασκευής στην Αθήνα καί σέρνω νωχελικά τα πόδια μου στην άσφαλτο που λιώνει στους 45 υπό ήλιον (αυτό το "υπό σκιάν" ποτέ μου δεν το κατάλαβα), και μού ΄ρχονται στο νού οι υπέροχα τραγικοί στίχοι της Σώτιας Τσώτου...

"Θυμίζεις Αθήνα γυναίκα που κλαίει
γιατί δεν τη θέλει κανείς,
Αθήνα Αθήνα πεθαίνω μαζί σου
πεθαίνεις μαζί μου κι εσύ"

Βλέπω τις ορδές των αυτοκινήτων με τις φορτωμένες σχάρες να αναζητούν τις εξόδους αυτής της πόλης με την ίδια αγωνία που αναζητά ο φυλακισμένος την τρύπα στον μαντρότοιχο της φυλακής του. Ναι, είναι μιά πόλη που μας μισεί και την μισούμε, ναι, είναι μιά πόλη γιά χρήση και όχι γιά ζωή, ναι είναι μιά πόλη γιά να ακουμπήσουμε πάνω τον πάγκο με την πραμάτεια μας αλλά όχι και τα όνειρά μας. Θαρρείς πως δεν της αξίζει ούτε λεπτό παραπάνω απ΄ότι της χαραμίζουμε και με το που θα βρούμε την πρώτη "ευκαιρία" σπεύδουμε μακριά της. Σαν την πουτάνα που μόλις την γαμήσουμε, με γρήγορες κινήσεις θα ντυθούμε και με ανείπωτη βιασύνη θα δρασκελίσουμε το κατώφλι της, ίσως γιατί ντρεπόμαστε που, έστω και "προς στιγμήν" πέσαμε στην ...ανάγκη της. Γελοίο μεν, ανθρώπινο δε.
Δεν με πειράζει το λοιπόν που μόλις τελειώσουμε τις δουλειές μας θέλουμε να φύγουμε όσο πιό γρήγορα γίνεται από την πουτάνα την Αθήνα, εκείνο όμως που σιχαίνομαι είναι πως κάνουμε πως ξεχνάμε πως ακριβώς αυτές οι "δουλειές μας" είναι που την κατάντησαν πουτάνα.Και το χειρότερο, μόλις "περάσουμε απέναντι" θα χωθούμε και πάλι ανάμεσα στον όχλο που θα την δείχνει με το δάχτυλο και θα διαδίδει πρόστυχα και ξεδιάντροπα πως "Εγώ αυτήνα την ξέρω, είναι πουτάνα ! "
Φυσικά και την ξέρεις "Αθηναίε" οικογενειάρχη και εκδρομέα του Σαββατοκύριακου!
Αφού εσύ την "γαμάς" κάθε μέρα, κι΄από το πρωί ως το βράδυ!

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

- Και γιά να μην είμαστε και τελείως άδικοι με την Χούντα, κάτι προσέφερε και εκείνη: Μας έμαθε να παλεύουμε. (γιά μιά θέση στο Δημόσιο).
- Την ίδια εποχή που η "Εθνοσωτήριος Επανάστασις" τάιζε πνευματικώς τα παιδιά της με τέτοια στιχουργικά κόπρανα, οι Αμερικανοί πατούσαν στη σελήνη, οι Ρώσοι αλωνίζανε στο διάστημα, οι Σουηδοί ανακάλυπταν τον αερόσακκο και τα ABS και οι Ινδοί γράφανε εκατομμύρια σελίδων κώδικα γιά τα λογισμικά του 2.000 μ.Χ.
- Είπα καλοκαίρι και θυμήθηκα το παρακάτω αριστούργημα από το Αναγνωστικό της Α' Δημοτικού, (τότε που ΕΓΩ πήγαινα Α΄Δημοτικού).

" Ήρθες-ήρθες καλοκαίρι
κι ο Θεός Πολλά,
με το Άγιο Του το χέρι
σκόρπισε καλά "

Σαν εφιάλτη τα θυμάμαι αυτά τα τρισάθλια ηθικοπλαστικού περιεχομένου "ποιηματάκια" με τα οποία ήρθα ως άνθρωπος αλλά και ως Έλλην και Χριστιανορθόδοξος σε πρώτη επαφή με τις τέχνες και τα γράμματα. Την Κατερίνα Γώγου την "ανακάλυψα" πολύ αργότερα.
- Η κατάσταση στη χώρα μας είναι τόσο σοβαρή και οι πολιτικοί μας τόσο βαριά προβληματισμένοι, που δεν έχει μείνει ψυχή στην Αθήνα. Μόνο ο Λιάππης έχει μείνει, ίσως γιατί δεν έμαθε ότι δεν είναι πλέον υπουργός, ίσως γιατί δεν τούπανε πως ήρθε καλοκαίρι.
- Όταν μας λέγανε οι κρυφογκέι αντώναροι της χριστιανοσύνης πως ο άνθρωπος είναι ο "υιος του θεού" πάνω στην γή, δεν μας δεν το εννοούσαν ακριβώς όπως το καταλάβαμε.Το "υιός", δυστυχώς γιά μας, δεν γραφόταν με ύψιλον αλλά με (γ)ιώτα. Οι άνθρωποι λοιπόν δεν είμαστε οι υιοί του θεού αλλά οι ιοί του. Γι΄αυτό και κάθε τόσο φροντίζει ο πανάγαθος που μας έχει μπουχτίσει η ψυχή του, να στέλνει ένα αντιιικό και να μας ξεπαστρεύει με κάπως πιό συνοπτικές διαδικασίες. Δεν είναι ασθένεια στην πραγματικότητα λοιπόν φίλοι μου η γρίππη των χοίρων ή μάλλον των ...χείρων αλλά η θεραπεία της. Ένα θεϊκό antivirus γιά όσες ανεπανόρθωτες ζημιές έχουμε κάνει στη συμπαντική registry. Kαι πάλι δηλαδή καλός είναι εδώ που τα λέμε, αφού δεν μας στελνει και ένα κατακλυσμό σαν και αυτόν του Νώε ή ένα μετεωρίτη σαν κι αυτόν που αφάνισε όλους τους δεινόσαυρους και τα λοιπά σιχάματα, να μας κάνει ένα format μιά και καλή.
Οργή Θεού vs Tamiflu !

Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

- Είναι μιά αποστροφή του Νικηφόρου που μου άρεσε ιδιαίτερα γιατί την μελαγχολία που κρύβει καλά μέσα της, και την μεταφέρω αυτούσια:

"...Έτσι σε αυτό τον κόσμο που αλλάζει, πιθανότατα η υπερβολή, η μπούρδα και η ανοησία θα έχουν τον πρώτο λόγο για καιρό(πράμα που συμβαίνει πάντα σε όλες τις αλλαγές), μέχρι να δούμε ποια είναι η πραγματική αλλαγή και τι καινούριο θα έρθει. Άφοβα λοιπόν, ας κάνουμε πολλές ανοησίες και άλλες τόσες μπούρδες. Μέσα από αυτά θα βγει και κάτι καλό. Και όταν έρθει θα το αναγνωρίσουμε, αργά ή γρήγορα"...

Θα το προσυπέγραφα ανεπιφύλακτα Νικηφόρε μου αλλά αφορά μάλλον το "ευκτέον" και μάλλον όχι το "μέλλει γενέσθαι". Είναι αδύνατο να φανταστούμε την δυναμική του τίποτα. Αν πάλι αναφέρεσαι σε χρόνους όπου τόσο εσύ όσο και εγώ θα έχουμε γίνει τροφή γιά τα σκουλήκια, (τα original εννοώ), τί να σου πώ, ότι ελάχιστα με ενδιαφέρει κι όλας ? Θα στο πώ. Μέχρι τότε μπορούμε να ονειρευόμαστε ότι ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός. Μονάχα, πού και πού, να αλλάζουμε και κανένα πλευρό. Όνειρα γλυκά και θεός σχωρέσ΄τ΄αποθαμένα μας.
- Και επειδή τα μάτια και τα αυτιά του kazandp.gr είναι παντού και μαθαίνουν τα πάντα, (ΤΑ ΠΑΝΤΑ Σεβασμιώτατε), να σας ανακοινώσουμε το θέμα του επόμενου διαγωνισμού. Πάρτε χαρτί και πληκτρολόγιο βλαμένα και γράφτε:

Θέμα 1ον:
Έστω ότι σε ένα site υπάρχουν 2000 πραγματικά μέλη και κάθε ένα εξ αυτών επηρρεάζει κατά Μ/Ο άλλα 5. Και έστω ότι αυτά τα μέλη την κάνουν με ελαφριά πηδηματάκια με συχνότητα 1 μέλος ανά 3 ημέρες. Έστω επίσης ότι περίπου 12 νέα μέλη εγγράφονται ημερησίως εκ των οποίων τα 2 διπλοεγγραφές, εκ των δε υπολοίπων 10, μόνο το 0,5 θα γίνει ενεργό μέλος και εξ αυτού του 0,5 μόνο το 0,1 θα γίνει συνδρομητής.

Ζητούμενο 1ον: Πού πάει η ανθρωπότης ?
Ζητούμενο 2ον: Mε τι λεφτά βρε αχαΐρευτε να πάω να ψωνίσω ?
Ζητούμενο 3ον: Mα είμεθα Κράτος εμείς ? Όχι δηλαδή σας ρωτώ, είμεθα Κράτος εμείς ?

Θέμα 2ον :
"Όσο περισσότερο ψηλά ανεβαίνει η μαϊμού, τόσο περισσότερο φαίνεται ο κώλος της".

Να αναπτυχθεί διεξοδικά το θέμα που αφορά την ανέλιξη της μαϊμούς και να επισημανθούν τα συντακτικά σχήματα (καλολογικά στοιχεία κλπ) που αφορούν τον κώλο της.

Γνωρίζουμε πως τα θέματα αυτά δεν έχουν καμμία σχέση με την φωτογραφία αλλά μήπως έτσι κι αλλιώς έχει καμμία σχέση με τη φωτογραφία και το θέμα "Ψηφιακές Δημιουργίες"?
Και μην ξεχνάτε πως εδώ, όπως είπε παλαιότερα και μιά ψυχή, στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, "ΔΕΝ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥΣ" αλλά γιά κοπέλλες ψηλές, ευπαρουσίαστες, με κάπως "ανοιχτό μυαλό" στο θέμα των σχέσεων που να έχουν "ευχάριστο χαρακτήρα" και να ξέρουν μαγειρική, βελονάκι και μπατίκ. Δεκτές και από επαρχία.
- Μωρέ μακροζουζουνάκια και πάλι μακροζουζουνάκια...
- Μεγάλη επιτυχία και τεράστια συμμετοχή σημειώνει ο νέος διαγωνισμός "Ψηφιακές Δημιουργίες", μιά συμμετοχή που θα την ζήλευε ακόμη και διαγωνισμός της ΔΕΗ γιά πρόσληψη εποχικών. Ήδη έχουν περάσει έντεκα μέρες και οι υποψήφιες "φωτογραφίες" (Γιώργο σχώρα-με) μετά βίας ξεπερνούν τις είκοσι. Αν συνεχίσει έτσι το πράμα, τον βλέπουμε να πάει σούμπιτος γιά ακύρωση. (αν κρίνουμε μάλιστα και από την μέχρι τώρα "πχιότητα" των συμμετοχών...) Μα φταίμε και μείς εδώ που τα λέμε... Από την αρχή το γκαντεμιάσαμε το θέμα. Λοιπόν βάζω στοίχημα πως όταν ανακοινωθεί η ματαίωσή του θα επικαλεστούν "εξωθεσμικούς παράγοντες". Να δείς που πάλι εγώ θα την πληρώσω...
Τι θέλω και ανακατεύομαι...
- Γενικά δεν μπορώ να φανταστώ τί βαθμό ευφυίας αλλά και ποιότητα ήθους μπορεί να έχει κάποιος ο οποίος προσπαθεί να "χτυπήσει" τον άλλον με αντικείμενο τον σεξουαλικό του προσανατολισμό ή παρόμοια ζητήματα. Δεν είναι αδελφέ ομοφυλόφιλος ο γράφων γιατί απλά τυχαίνει να μην είναι, θα μπορούσε υπό άλλες συνθήκες και να είναι όμως, όπως και σεις ας πούμε θα μπορούσατε υπό άλλες συνθήκες να είστε κανονικός άνθρωπος. Αλλά έτσι τάφερε η Δαρβίνειος μοίρα και γιά μένα και γιά σας φίλτατε.Εγώ να γίνω ετεροφυλόφιλος άνθρωπος και σείς ετεροφυλόφιλος μπαμπουίνος. (καλλιτέχνης μπαμπουίνος όμως γιά να είμαι ακριβοδίκαιος).
- Είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο παρότι δεν έχουμε ποτέ "ασχοληθεί" λόγω της εξαιρετικής του α-σημαντότητος, μαθαίνουμε πως ασχολείται εκείνος μαζί μας. Αυτό φυσικά ουδόλως μας ενοχλεί τουναντίον θα ηδυνάμειν να είπω, αρκεί αυτή η "ενασχόληση" να είναι ευχάριστος και επωφελής και δια τον ίδιον.Και επειδή έχει διατυπώσει κάποιες "απορίες" γιά τους σεξουαλικούς προσανατολισμούς του γράφοντος, τον καλούμε την ερχόμενη Κυριακή στο Ξενοδοχείο Divani-Caravel στις 21:00 και στο δωμάτιο 408 όπου θα χαρούμε να του δώσουμε συνέντευξη τύπου (και ό,τι άλλο κριθεί απαραίτητο) γιά το συγκεκριμένο θέμα. Παρακαλείται όμως να μην φοράει εκείνα τα απαίσια φιδέ παπούτσια διότι όλα μπορεί να τα αντέξει κάποιος αλλά το κιτς παπούτσι δεν υποφέρεται.Ειδικά στον "άνδρα".
Και όπως έλεγαν και οι αρχαίοι ημών, "Παπούτσι άνδρα δείκνυσι".
- "Τη μεγαλύτερη έκλειψη ηλίου του 21ου αιώνα θα δει η Ασία".

Σιγά το πράμα καλέ... Εκεί στο ΠΑΣΟΚ έχουν βαρεθεί να την βλέπουν....

- Και το πλούσιο πρόγραμμά μας συνεχίζεται με μουσικές και τραγούδια του τόπου μας.
- Μετά σου λέει, γιατί βάζουν λουκέτο οι μικρομεσαίοι... Διότι όπως και να το κάνουμε, και επειδή εκτός από αφόρητα έντιμοι, Τρίτη-Πέμπτη-Σάββατο είμαστε και αντικειμενικοί, μπορεί ο Πρεζιντέντε να μην διεκδικεί και βραβεία καλωσύνης και αγάπης γιά τον πλησίον και άλλα τέτοια αντιοργασμικά ως τόσο όμως οφείλουμε να παραδεχτούμε πως ως καλλιτέχνης φωτογράφος είναι μιά σημαντική και απολύτως υπολογίσιμη ποσότης. (στην Ελλάδα βέβαια όπου στους τυφλούς βασιλεύει η Φάνη Πετραλιά). Και ως εκ τούτου και αυτή η "αποχώρηση" δεν είναι τίποτε άλλο παρά ακόμη ένα ηχηρό ράπισμα στις ανερυθρίαστες παρειές του μαγαζάτωρ.
Αλήθεια Σεβασμιώτατε, δεν Σας προβληματίζει το γεγονός ότι δεν Σας παίζει κανένα παιδάκι στην παραλία ? Ούτε καν αυτά που έχουν τα ίδια "ποιοτικά" χαρακτηριστικά με Σας ? (είπαμε πως είμαστε καλοί άνθρωποι αλλά μην το παρακάνουμε κι όλας...)
- Και γιά να μην νομίζετε πως μ΄αυτά και μ΄αυτά δεν παρακολουθούμε και τις εξελίξεις στο προσφιλές μας site, να σας πληροφορήσουμε πως αποχώρησε (?) και ο Μεσιέ Πρεζιντέντε από την Καλλιτεχνική ομάδα. Παιδιά ο τελευταίος να κλείσει και την πόρτα εντάξει ?
- All inclusive Μήτσο μου! Αυτός είναι ο νέου τύπου "τουρισμός". Με ένα ροζ βραχιολάκι στα χέρια που σου δίνει και μιά άλφα "χάρη" όπως και να το κάνεις, όλος ο κόσμος είναι δικός σου.Ο κόσμος φυσικά που είναι μέσα από την μάντρα του Hotel Guadanamo Beach. Σου δίνω κύριε τα πάντα αρκεί να μην μου ξεπορτίσεις. Διότι τί άλλο μπορεί να θέλεις στις διακοπές σου πέρα από άφθονο φαΐ, άφθονο αλκοόλ και άφθονους δούλους να σε υπηρετούν ? Θέλω να κυλιστώ στη λάσπη. Μήπως είμαι γουρούνι ?
- Χίλιες φορές καλύτερα η 408η επανάληψη του Ρετιρέ ! Το οποίο ίσως είναι η πρώτη χρονιά που δεν το "ξαναπολαμβάνουν" οι τηλεθεατές. Προφανώς οι υπεύθυνοι του MEGA επιτέλους θεωρήσαν πως το εμπεδώσαμε. Και μιά και μπήκαμε λίγο και στα τηλεοπτικά καθότι το ιστολόγιον τούτον είναι ποικίλης ύλης, ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί το καλοκαίρι πάντα πρέπει να είναι η εποχή των επαναλήψεων. Και νάναι και τίποτε της προκοπής πάει στο διάολο... Αλλά να βλέπω μέχρι τα βαθιά μου γεράματα την Γιουλάκη να "υπηρετεί" κείμενα του Δαλιανίδη, ε... είναι κάπως βαρύ... Ίσως τελικά καλύτερα με το βραχιολάκι στον καρπό στo κίτς του "all inclusive". Τρώς και πίνεις τζάμπα ρε όσο θες, το φαντάζεσαι ? Όσο θες !
- Καλύτερο όμως από τις ίδιες τις διακοπές, είναι οι φωτογραφίες τους από αυτές. Ο θείος Χαρίλαος με την βερμούδα και την τριχωτή γάμπα και δίπλα του η Σημέλα με το τσαντικό και την ακόμη πιό τριχωτή γάμπα μπροστά στον Πύργο του Άιφελ, σε μιά φωτογραφία "ντοκουμέντο" ότι να καλέ ...πήγαμε και μείς εκεί, η φωτογραφία της καλής μας σιλουέττα και πίσω το ηλιοβασίλεμα και αριστουργήματα σπανίας εμπνεύσεως στην άμμο, του τύπου "Χάρης+Ασημούλα=Λαβ", o Γιαννάκης που μπουκώνεται τον 26ο του κεφτέ από το τάπερ της γιαγιάς που στενοχωριέται που ο εγγονός της δεν τρώει, το GTI του κάγκουρα παρκαρισμένο πάνω στην παραλία δίπλα στην ψάθα σου, και φυσικά η απαραίτητη φωτογραφία, όλη η οικογένεια στην ταβέρνα να ρεύεται, και στην μέση τα εναπομείναντα κόκκαλα από τα παϊδάκια.
- Και μόλις όλα τελειώσουν ξανά στα σκατά. Πάλι ο προϊστάμενος να σου φωνάζει γιατί δεν έπιασες τους "στόχους", πάλι ο διευθυντής να σου πιάνει τον κώλο, πάλι η γυναίκα σου να σε βάζει σε σκέψεις γιά το αν πρέπει να την χωρίσεις απλώς ή να την χωρίσεις στα δύο με το αλυσσοπρίονο που βρήκες στο Practiker με 29,99... Κι άντε πάλι 330 κι απόψε μείνανε. Τελικά όντως, τούτη η θητεία δεν σταματάει πουθενά. Είχε δίκιο ο Μενιδιάτης.
- Οι διακοπές όπως κατάντησαν, δεν είναι τίποτε άλλο παρά ο προαυλισμός του φυλακισμένου. Η μόνη διαφορά μεταξύ τους, είναι ότι γιά τον προαυλισμό δεν χρειάζεσαι διακοποδάνειο.
- Παλιότερα οι άνθρωποι δεν πηγαίνανε διακοπές. (Πριν το 60 δεν υπήρχε καν ο όρος. Κάπου εκεί άρχισε το πράγμα να γίνεται ...must και λέγαμε "πάμε εξοχή"). Οι άνθρωποι τότε ήταν λιγότερο ευτυχείς και ισορροπημένοι ? Δεν νομίζω.
- Και το ερώτημα παραμένει μέσα μου: Πώς είναι δυνατόν να κάνεις "διακοπές" κουβαλώντας μαζί σου όλα εκείνα που σε αναγκάζουν να θες να φύγεις γιά διακοπές ?
- Πώς τόπαμε αυτό ? "Υγιή συναισθηματικά και σεξουαλικά ζωή" ? Τι σας θυμίζω τώρα έ ?
- Αλλά η πραγματική "απόσβεση" των διακοπών ποιά είναι ? Μα όταν φυσικά επιστρέφεις από το hotel theia-zaxaroula γιά να κομπάσεις και σύ μαζί με τα άλλα βόδια "εμείς φέτος πήγαμε στη Σαντορίνη, μα ένα ηλιοβασίλεμα στην Σαντορίνη Ευανθία μου, μα ένα ηλιοβασίλεμα..." και άλλα τέτοια πρωτότυπα. "Και μιά θάλασσα, μα μιά θάλασσα άλλο πράγμα... Ο Πότης μου να φανταστείς, που έχει και ζάχαρο, όλη μέρα στην παραλία-δεν ξεκόλλαγε"... Μα πώς να ξεκολλήσει ο Πότης σου κυρά μου από την παραλία ή μήπως νομίζεις πως ξαφνικά αγάπησε τη θάλασσα ο καράβλαχος ? Γιά τα βυζιά και γιά τους κώλους καθόταν καημένη, που όλο το χρόνο έχει μπουχτίσει να βλέπει δίπλα του ένα φαλαινοκαρχαρία που "δεν μπορεί να καταλάβει πώς παχαίνει-μάλλον ψυχολογικό είναι". Γιατί νομίζω πως αν οι άνθρωποι είχαν μιά υγιή συναισθηματικά και σεξουαλικά ζωή όλο το χρόνο, δεν θα είχαν ανάγκη από "διακοπές" ?
- Κάποτε οι διακοπές είχαν το πραγματικό νόημα της λέξης, διέκοπτες δηλαδή την άθλιά σου καθημερινότητα γιά να πάρεις το κορίτσι σου (και το βεσπάκι σου κατά το γνωστό τραγούδι) και με ελάχιστα μόνο χρήματα να κουβαλήσεις την αγάπη σου σε κάποια απόμερη παραλία και ό,τι βρέξει ας κατεβάσει. Χωρίς να νοιάζεσαι γιά rooms to let και ακριβά ξενοδοχεία και ημιδιατροφή και all inclusive (το νέο φρούτο) και του κώλου τα εννιάμερα. Σε ένοιαζε μόνο μιά σκιά γιά να στεγάσεις τον ιδρωμένο έρωτά σου και τίποτε άλλο. Σήμερα οι "διακοπές" δεν είναι πλέον τίποτε άλλο παρά ακόμη ένα "πρέπει". Μιά ακόμη κοινωνική υποχρέωση γιά να μην σε στραβοκοιτάνε οι γείτονες. (μα τόσα λεφτά βγάζει ο καρμίρης τί τα κάνει ?). Μιά ακόμη ευθύνη η οποία πρέπει να προγραμματιστεί από πολύ πρίν, μιά ακόμη θυσία στον βωμό των πιστωτικών καρτών. Προκάτ "χαρά", προκάτ "χαλάρωση", προκάτ "καύλα". Αρνούμαι.
Άει σιχτίρ πρόβατα !
- Και επειδή θέλω να είμαι απολύτως ειλικρινής μαζί σας γιατί σας θεωρώ δικούς μου ανθρώπους, ο βασικότερος λόγος της απουσίας μου δεν ήταν οι μπούρδες που σας ξεφούρνισα προηγουμένως. Η πραγματική αιτία που δεν γούσταρα να γράψω τίποτε επί μιά εβδομάδα, ήταν μιά μελαγχολία η οποία με πιάνει κάθε χρόνο τέτοιο καιρό όταν με ρωτάνε όλοι γύρω μου "εσείς πού θα πάτε διακοπές φέτος" ? Και η συγκατάβαση (έως και οίκτος θάλεγα) που διαβάζω στο βλέμμα τους όταν τους απαντήσω πως δεν θα πάω πουθενά.
- Πήραμε πολλά μηνύματα γιά την επί εφτά σχεδόν ημέρες "σιωπή" μας. Μην ανησυχείτε δεν μας συμβαίνει τίποτε απολύτως και από υγεία καλώς έχουμε το αυτό επιθυμούμε και δι υμάς. Καλώς, που λέει ο λόγος δηλαδή, πάντως δεν είμαστε περισσότερο "άρρωστοι" από όσο είμαστε προ εβδομάδος. Κάτι όμως η θερινή ραστώνη, κάτι οι δουλειές που πρέπει να παραδοθούν ..."προχθές", το ιστολόγιον τούτον αναγκάστηκε προσωρινώς να σιωπήσει. Μέχρι εδώ όμως ήταν η χαρά σας, σήμερα ξαναρχίζουμε με την ίδια προσήλωση και την ίδια αυτοθυσία και αυταπάρνηση, γιά ένα blog στην υπηρεσία του Έθνους, και του δημιουργικού χαβαλέ ευρύτερα.

Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

- Και επειδή πιθανόν να σας βαρύναμε κάπως συναισθηματικά και δεδομένου ότι η δουλειά μας δεν είναι αυτή αλλά να σας προσφέρουμε ένα πλούσιο πρόγραμμα με "κέφι-χορό-τραγούδι" και την χορωδία του Φώτη Αλέπορου, να σας ενημερώσουμε πως "οίκος ανοχής του Βερολίνου αποφάσισε να προσφέρει στους πελάτες του την ευκαιρία να γλιτώσουν 5 ευρώ από την «ταρίφα» των 70 ευρώ, αν προσκομίσουν απόδειξη ότι για να φτάσουν εκεί χρησιμοποίησαν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ή αν ήρθαν με τα πόδια ή με το ποδήλατό τους".
Με άλλα λόγια δηλαδή,
"και φτηνότερο γαμήσι
και επιστροφή στη φύση ! "

(Συγγνώμη Χερ-Αλέξανδρος δεν ήθελα να πώ γαμήσι, συνεύρεση ήθελα να πώ).
Άσχετο ! Γιατί πρέπει να είναι "Απαραίτητη η γονική συνεύρεση" ?



Πολλοί πιστεύουν ότι "δουλειά" του φωτογράφου είναι να τραβάει φωτογραφίες. Μπούρδες! Οι φωτογραφίες είναι η τελευταία "δουλειά" που έχει να κάνει ένας φωτογράφος. Δουλειά του φωτογράφου είναι να νιώθει. Αν δεν μπορεί να νιώσει ας μην κρατάει μηχανή καλύτερα. Έχω κάνει πάνω από 1000 γάμους. Δεν το λέω γιά να ...με προτιμήσετε. Το λέω γιά να μην με προτιμήσετε. Γιατί στους περισσότερους από αυτούς δεν μπορώ να νιώσω τίποτε απολύτως. Δεν υπάρχει να νιώσω τίποτε απολύτως. Οι Έλληνες παντρεύονται γιά δεκάδες λόγους (συνήθεια, γιατί "έπρεπε-δεν έπρεπε Μαρίκα μου? τόσα χρόνια την είχε αστεφάνωτη ο αχαΐρευτος", γιατί γκαστρώθηκε η νύφη "ξαφνικά", γιατί θα πεθάνει ο θείος Αγησίλαος και δεν θα προλάβει να δεί την ανηψούλα του νυφίτσα, γιατί πρέπει να είμαστε παντρεμένοι γιά να πάρουμε μεγαλύτερο στεγαστικό, γιατί τελείωσε το σπίτι στους Θρακομακεδόνες-μόνο τα πλακάκια του 3ου WC (από τον Γιαννόπουλο-Αγγελόπουλο) μείνανε, γιατί, γιατί, γιατί...) Υπάρχουν όμως και μερικοί διεστραμμένοι οι οποίοι παντρεύονται απλώς επειδή αγαπιούνται. Χωρίς "δεύτερες σκέψεις", χωρίς ιδιοτέλειες, χωρίς, χωρίς, χωρίς.Απλώς γιατί αγαπιούνται. Και τότε εγώ ο φωτογράφος, μπορώ να γεμίσω την κάρτα μου όχι από ασύνδετες εικόνες αλλά από την αγάπη τους. Έχουμε μάθει να ντρεπόμαστε γιά την οικονομική μας φτώχεια αλλά ποτέ κανένας δεν μας έμαθε πως πραγματική ντροπή γιά ένα άνθρωπο είναι η συναισθηματική φτώχεια. Στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτε άλλο παρά μιά αναπηρία της ψυχής, μή ορατή αλλά σε κάθε περίπτωση υπαρκτή αλλά και τραγική.
Τα παιδιά της φωτογραφίας δεν ανήκουν σε αυτές της κατηγορίες που αναφέραμε παραπάνω. Ανήκουν στην πλέον σπανιότατη εκείνη ...συνομοταξία ζευγαριών που παντρεύτηκαν επειδή απλά αγαπιόντουσαν. Δεν θυμάμαι καν τα ονόματά τους και ας τους "πάντρεψα" μόλις πριν 2 ημέρες. Θα θυμάμαι όμως γιά πάντα πως την ώρα της τελετής η αγάπη τους μεταμορφώθηκε σε δάκρυα στα μάτια τους, και ποτέ κανένας δεν μπορεί να δακρύσει στα ψέματα. Αυτό δεν τόχω ξανασυναντήσει ποτέ μου. Ας είναι καλά τα παιδιά και ας τους ευχαριστήσω από την καρδιά μου που μου δώσανε μιά σπάνια ευκαιρία να νιώσω και γω ως φωτογράφος πως ίσως να έχω ένα μικρό λόγο "επαγγελματικής" ύπαρξης.
- Μέλος:
"Την τέταρτη φορά που θα διοργανωθεί διαγωνισμός με το ίδιο θέμα στο dpgr, μήπως θα μπορούσαμε να είχαμε διαφορετικό εισαγωγικό κείμενο καθώς και άλλα παραδείγματα εκτός από τις (κατά τα άλλα εξαιρετικές) ψηφιακές δημιουργίες του Κώστα Ανδρώνη και του Νίκου Καλύβα;Γιατί ακριβώς τα ίδια είχαμε και το 2006 και το 2005... και τότε, ο μεγάλος φωτογράφος Andreas Feininger έγραφε ακριβώς τα ίδια... Και δεν θα εκπλαγώ αν λόγω του copy paste θα αρχίσουν και οι dpgrίτες να στέλνουν τις ίδιες συμμετοχές με τότε... "

Και μείς που είχαμε χαρεί γιά το ρεκόρ που είχε σπάσει ο συντάκτης του γράφοντας συνεχόμενα 608 λέξεις ! Λυπάμαι αλλά η Ελλανόδικος επιτροπή του kazandpgr οφείλει να αφαιρέσει πάραυτα και ατιμωτικώς την τιμητικήν διάκρισιν, καθότι ο εν λόγω κατηγορούμενος υπέπεσε σε τρία βαρύτατα ατοπήματα :
1. Copy.
2. Paste.
3. Κοινή Μαλακία.(το να αντιγράφεις άντε τρώγεται.. το να αντιγράφεις όμως τον εαυτό σου ειδικά όταν αυτός απέχει "κάπως"από το να είναι ο I.Μ. Παναγιωτόπουλος, ε αυτό δεν παλεύεται).
Το Δικαστήριον διακόπτει διά να συσκεφθεί επί της επιμετρήσεως της ποινής. (και να φάει και κανένα διπλόπιτο με τζατζίκι).
- Το να παίζεις "δημιουργικά" στο Photoshop δεν είναι καθόλου κακό.Το να παίζεις όμως στο Photoshop και ταυτόχρονα να πιστεύεις πως κάνεις φωτογραφία, ε αυτό είναι μάλλον τραγικό. Σαν να πηδάς μιά πλαστική κούκλα και μετά της παίρνεις και ένα μπριγιάν και πέφτεις στα γόνατα και την ζητάς και σε γάμο.
- "Έχω έναν αγαπητό φίλο στο χωριό μου που θεωρεί πως οτιδήποτε άλλο πέρα από τα δημοτικά και μάλιστα τα ηπειρώτικα δεν αποτελεί ελληνική μουσική".

Αν αγαπητέ, ο ήχος που προσπαθούσατε να τον πείσετε πως αποτελεί και αυτός μουσική, ήταν ο ήχος της πορδής, τότε με το δίκιο του επιμένει ο άνθρωπος. Αν πάλι του βάλατε τη Σονάτα του Σεληνόφωτος και εξακολουθεί να επιμένει, τότε μάλλον πρέπει να επανεξετάσετε το ποιοί είναι φίλοι σας.


Αποκλειστικό φωτορεπορτάζ-ψηφιακή δημιουργία: Καλλιτέχνις με προϋπηρεσία στην Αστυνομία Σκέψης και ειδικότητα στην δίωξη του κοινού εγκλήματος και νού, τσακίζει τα κόκκαλα του φρικαλέου φονταμενταλιστή Captain-Νovus που ήρθε από τον μακρινό πλανήτη Φάουντ Ομπτζεκτ, γιά να σπείρει τον όλεθρο και την καταστροφή, ενώ σε πρώτο πλάνο ο γιατρός του σκάφους έχει πέσει στα τέσσερα ψάχνοντας να βρεί πού διάολο πήγανε τα χαμένα του χίτς.
Δεν με πιστεύετε ? Σε τί να σας ορκιστώ ?
Μα τους χίλιους πίθηκους και μα τον Τουτάτη !
- Τέτοια κάνεις βρε παλιόπαιδο Novus και αναγκάζεις και κορίτσια που χρόνια σάπιζαν στα γραφεία, να βγάζουν τις στολές και τις πανοπλίες από τη ναφθαλίνη και να πέφτουν στα μέτρα τάξης.Και να πήγαινε τουλάχιστον το κράνος με τη γόβα και το γκλόμπ με τη φούστα κλαρωτή να σου πώ μάλιστα.Αλλά όχι πές μου, πάει?-Δεν πάει!
Έχουμε μπερδέψει τα δακρυγόνα με τα οιστρογόνα...
- Ώρες-ώρες λοιπόν, δεν μπορώ να τον καταλάβω αυτόν τον παλιοNovus.... Aν δεν είναι κλινικά ισχυρογνώμων λόγω κάποιου χρωμοσωματικού βίτσιου, τότε είναι ιεραπόστολος. Άρχισε πάλι τα "ουαί υμίν" και τα "μεταννοείτε" και τα "φωτιά θα πέσει να σας κάψει".Βρε Γιώργο μου, έχεις εξετάσει την "απίθανη" εκείνη περίπτωση να μην θέλουν οι άνθρωποι να καταλάβουν? Με ποιό δικαίωμα έρχεσαι εσύ και τους ταράσσεις τους κύκλους ? Δεν έχεις ακούσει το τραγούδι "με ποιό δικαίωμα απ΄τον ύπνο με ξυπνάς?" Καλά είναι να περνάς γριές και τυφλούς απέναντι, αρκεί όμως να θέλουν και αυτοί να περάσουν.Με το στανιό δηλαδή να κάνεις τον παράλυτο να περπατήσει? Γιατί δηλαδή σε παρακαλώ, γιά να χάσει την αναπηρική του σύνταξη? Δεν ξέρω πιά τι να πώ και γώ ο άνθρωπος ή γέρασες και μυαλό δεν έβαλες ή (το πιό πιθανό) δεν πρόκειται να γεράσεις ποτέ.Ντροπή σου φίλε μου! Και γώ μαζί σου.

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009


Αυτή η φωτογραφία είναι του φίλου μου του Σπύρου. Μου άρεσε πάρα πολύ όπως και οι περισσότερες φωτογραφίες που βγάζει. Τον θεωρώ πολύ σπουδαίο φωτογράφο. Η σπουδαιότητά του Σπύρου όμως δεν συνίσταται στο ότι βγάζει πραγματικά υπέροχες φωτογραφίες αλλά στο ότι δεν το ξέρει πόσο σπουδαίος φωτογράφος είναι. Ίσως γι΄αυτό μπορεί ακόμη να είναι "ψυχούλα", ίσως γι΄αυτό μπορεί ακόμη να γελάει με την ψυχή του σαν μικρό παιδί, ίσως γι΄αυτό να είναι τόσο αξιοπρεπής και σοβαρός άνθρωπος. Γιατί μόνο οι πραγματικά σοβαροί άνθρωποι δεν φοβούνται να γελάσουν με την καρδιά τους. Ίσως γιατί οι άλλοι δεν έχουν καν καρδιά.(ίσως μόνο μιά μικρή-τόση δά στο επώνυμό τους).
Γειά σου αγαπημένε φίλε Σπύρο.
- "Παρατήρησα τους τελευταίους μήνες αξιόλογα μέλη να διαγράφονται μαζικά, άλλα να αποχωρούν εθελοντικά και άλλα απλώς να εξαφανίζονται".

Βελουχιώτης, Alliente, stefanos68.
- Και καλά... άντε οι "νεοσύλλεκτοι" δεν σε ξέρουν. Αλλά τα παλιοσείρια και ειδικά οι "απολυθέντες" δεν φοβάσαι μην τουμπανιάσουν από τα γέλια ? Τόσο δεν τους λυπάσαι πιά ?
- Τι γιά πικτοριαλισμό ωμίλησε, τι γιά "κάθε γνώμη σεβαστή", τι ανάθεμα έριξε στην "λεκτική βία και στις περιχαρακώσεις"... Ώρες-ώρες νομίζω πως βόσκω έξω στη λιακάδα στα καταπράσινα λειβάδια της Ελβετίας και Χερουβείμ και Σεραφείμ φτεροκοπούν από πάνω μας.
Σεβασμιότατε τα θέλεις και τα λές ή σου ξεφεύγουν ? Δεν σε προβληματίζει καθόλου το γεγονός οτι η ΦΑΓΕ μείωσε κατά 30% την τιμή της αγελαδίτσας ?
- "Εμείς δεν είχαμε χάσει την βάση Νίκο" γνωμοδότησε ο μάστορης... Πράγματι Μαστρομιχάλη, τότε δεν είχατε χάσει την "βάση". Τώρα ?
- Είδαμε και μείς "θέμα" με τίτλο "Ζημιά σε forum" και μιά "βαριά" υπογραφή από δίπλα και νομίσαμε πως άρχισε η "αυτοκριτική"... Φεύ όμως, που θάλεγε και ο Βυζηινός... Τεχνικόν ήτο το ζήτημα τελικώς και ήθελε μάστορη.

Ενημέρωση γιά αλλαγή διεύθυνσης url !

- Ενημερώνουμε την αξιότιμον πελατείαν μας ότι το κατάστημά μας λειτουργεί υπό νέα διεύθυνση.Και όταν λέμε "διεύθυνση" εννοούμε διεύθυνση url. Η καινούργια μας λοιπόν διαδικτυακή διεύθυνση είναι http://kazandpgr.blogspot.com/ Κατά τα άλλα, το μενού μας παραμένει πάντοτε εκλεκτόν, ο δε κιμάς κόπτεται παρουσία του πελάτου.

Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

- Αλλά μεσημέρι Σαββάτου ας μην στενοχωριόμαστε ας πάμε να κάνουμε κανένα μπανάκι να διαβάσουμε και κανένα βιβλίο στην παραλία, τώρα έχω ξεκινήσει ένα και το συνιστώ ανεπιφύλακτα, είναι "Τα ονόματα του Πατρός" του Ζάκ Λακάν (εκδόσεις Ψυχογιός). Εσείς κορόιδα διαβάστε γιά το HDR και τις μάσκες κορεσμού... Γιαννάκηηηη σταμάτα βρε να πετάς λάσπη στον κόσμο-κακοχρόνο νάχεις... Αχ αυτό το παιδί θα με πεθάνει...
- Οι οποίες αγγελίες γιατρέ μου, τζάμπα διαμαρτύρεσαι, (όλα τα μαθαίνουμε διότι η στήλη έχει μάτια και αυτιά παντού), δεν έγιναν περισσότερες από παλιά. Οι ίδιες είναι, απλώς "πρίν" χανόντουσαν ανάμεσα στα θέματα τα οποία χτυπούσαν τηλεθεάσεις τελικού κυπέλλου. Τώρα όμως που τα φωτογραφικά θέματα εξέλιπαν, (μαζί με αυτούς που τα δημιουργούσαν βεβαίως-βεβαίως), σε καταλαβαίνω απόλυτα, το "ζήτημα" πλέον αρχίζει να "ενοχλεί". Φυσικά αυτά τα σκέπτονται από πρίν και όπως στρώσει ο καθείς κοιμάται και των φρονίμων τα παιδιά... και στερνή μου γνώση... και λοιπές παροιμίες που δεν είναι του παρόντος.
- Εκτός και αν νομίζετε Μεσιέ Πρεζιντέντε ότι ο πελάτης πληρώνει γιά να διαβάζει μικρές αγγελίες και ποιός έχει τον μεγαλύτερο. (αισθητήρα).
- Ούτε και ένα περιοδικό ή μιά εφημερίδα "υποχρεούται" να προσφέρει μιά συγκεκριμένη ύλη στους αναγνώστες της αλλά αν πέσει σε αυτόν τον κατηφορικό τρόπο σκέψης (και να τον εκφράζει μάλιστα δημόσια), τότε αυτόματα "δικαιούται" και ο "πελάτης" να επανεξετάσει το κατά πόσον αξίζει να υποστηρίζει αυτό το μέσο χρηματοδοτώντας το καθ΄οιονδήποτε τρόπο.
- Κάποια άλλα που ακούστηκαν περί "σερβιτόρων" είναι μάλλον "ατυχή" γιά να μην πούμε και απολύτως βλακώδη. Ναι, "κανένας δεν χρωστάει τίποτε σε κανέναν" αλλά αν πάμε και λίγο παραπέρα αυτή τη "λογική", τότε γιατί οι συνδρομητές να χρωστούν κάθε χρόνο ? Μαλάκες είναι ?
- Ανάγκα και θεοί... και Μεσιέ Πρεζιντέντ ανέβασε τελικά (τσάτρα-πάτρα) τη φωτογραφία της εβδομάδας, με την ίδια διάθεση που θα ανέβαζε και ένα ψυγείο δίπορτο στον 5ο όροφο μιάς πολυκατοικίας. Με ένα κείμενο γεμάτο από δημοσιοϋπαλληλικό σφρίγος παραμονές τριημέρου, μιά διεκπεραίωση δηλαδή, (βλ.ξεπέτα), αδικώντας (βλ.χρησιμοποιώντας στην ουσία) μιά πραγματικά υπέροχη φωτογραφία του Σπύρου και ίσως από τις καλύτερες που έχουμε δεί γενικώς.
- Υπό το πρίσμα αυτό, η συμβολή μας φέρνει μάλλον θετικά αποτελέσματα.
- Εκείνο όμως που δεν γνωρίζαμε (και χαιρόμεθα ιδιαιτέρως), είναι το ότι το kazan dp.gr κάνει κάποιους να τρέχουν και να μην φτάνουν.
- Το ότι το kazan dp.gr διαβάζεται από όλους τους "παροικούντες" το γνωρίζουμε. Αυτό θέλουμε κι εμείς διότι εκτός του ότι είμεθα ιδεολόγοι και τα άρθρα μας είναι μιά γροθιά στο μαλακό υπογάστριο του κατεστημένου και της κακούργας κοινωνίας ώρας 0, φιλοδοξούμε και να πάρουμε και καμμιά διαφήμιση της προκοπής μπάς και τελειώσουμε εκείνη τη ρημάδα την πισίνα στο εξοχικό μας στην μαγευτική Κάτω Πλατανιά, γεννέτειρα του βουλευτού Μαυρογιαλούρου. Διότι το χρήμα πολλοί εμίσησαν, το πολύ χρήμα ουδείς.
- Kαι μετά από αυτή τη μίζερη παρένθεση, συνεχίζουμε με ένα πλούσιο πρόγραμμα...
- Το kazan dp.gr είναι ανοιχτό σε όποιον θέλει να σχολιάσει οτιδήποτε και φυσικά να πεί ελεύθερα την γνώμη του. (αν φυσικά μπορεί να την εκφράσει). Εδώ δεν λογοκρίνουμε, εδώ δεν αποκλείουμε, εδώ δεν "φιλτράρουμε" απόψεις. Μπορείτε λοιπόν όποτε θέλετε, να πείτε ό,τι θέλετε και πάνω σε όποιο σχόλιο θέλετε. Οπότε δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να απειλείτε και να εκβιάζετε (έμμεσα ή άμεσα) τους φίλους της συγκεκριμένης στήλης. Και επειδή κατά βάθος είμαστε καλοί άνθρωποι (καλέ μη μας βλέπετε έτσι), είναι η τελευταία φορά που η στήλη θα ανεχτεί τέτοιες καταστάσεις. Την επόμενη φορά όμως που θα πέσουν στην αντίληψή μας τέτοιες παρακρατικές και τραμπούκικες ενέργειες, ίσως βαρεθούμε να είμαστε τόσο ευγενικοί και να είμαστε "πιό συγκεκριμένοι". Και φυσικά εκτός από αυτά, υπάρχει και Εισαγγελέας ο οποίος έχει λάβει γνώση γιά "κάποια πράγματα" και το μόνο που περιμένει από μας είναι η απλή έκφραση της διάθεσής μας γιά να προχωρήσει. Το δημόσιο "υλικό" υπάρχει. Και είναι ...υπεραρκετό.

- Εμείς πάντως δεν πρόκειται να χάσουμε το χιούμορ μας.
- Βασικά υπάρχουν τρεις κατηγορίες ανθρώπων οι οποίοι θυμώνουν με την σάτιρα:
1. Oι περιορισμένης νοητικής ικανότητας (κοινώς ηλίθιοι),
2. οι φασίστες,
3. και οι περιορισμένης νοητικής ικανότητας (κοινώς ηλίθιοι) φασίστες.

- Διάλεξε ανθρωπάκο σε ποιά από τις παραπάνω κατηγορίες ανήκεις.

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

- Έτσι λοιπόν μικρά κι αθώα μου στρουμφάκια, μη μασάτε. Το βραβείο θα το πάρει αυτός που θα ξέρει τις περισσότερες ψηφιακές ταρζανιές. Και εδώ που τα λέμε, έτσι είναι το λογικό να γίνει. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού. Και ξεχάστε γιά φέτος το καλοκαίρι τη μαντάμ φιγκαρό στην παραλία οι γυναίκες και το βυζί της διπλανής σας οι άντρες. (ενίοτε και αντίστροφα-γούστα είναι αυτά). Φέτος βρε θα σας βλέπω όλα με τα εγχειρίδια στα χέρια, "Τα πάντα γύρω από το Photoshop", "Όλα όσα θα θέλατε να μάθετε γιά το Corel αλλά δεν θα τολμούσατε ποτέ να ρωτήσετε", και οι πιό προχωρημένοι εξ υμών "Tα άπαντα του flawless". Κι αν δείτε την διπλανή σας με το τόπλες στην άμμο να αλείφει το silicon valley με κόπερτον, εσείς πλέον θα ξέρετε τί πρέπει να κάνετε. To eraser tool γιά την γυναίκα σας, το magic wand γιά τα μούλικα που ουρλιάζουν και το lasso tool γιά την ξώβυζη. Και μπορεί τον διαγωνισμό να μην το κερδίσετε αλλά τουλάχιστον δεν θα μείνετε καλοκαιριάτικα με το ..."hand tool" στο χέρι.
Καλή σας επιτυχία !
- Πετάει στην αρχή και ένα "Andreas Feininge" γιά να υπάρχει και ένα θεωρητικό φόντο, χώρια που ακούγεται και "κάπως", σου λέει ο άλλος ο άσχετος Φάϊνίνγκε λέγεται αυτός δεν λέγεται Μπαγιαντέρας, δεν μπορεί κάτι σημαντικό θα είναι...
- Ένα κείμενο που μόνο σύγχυση μπορεί να προκαλέσει αφού από τη μιά καλεί τους επίδοξους δημιουργούς σε ένα ψηφιακό παραλήρημα και από την άλλη υποβαθμίζει (και καλά τάχαμου δήθεν) τον βαθμό σπουδαιότητας του να είναι κάποιος δεξιοτέχνης του Photoshop. Είναι δηλαδή σαν να λές στους φίλους σου "παιδιά απόψε σας έχω φωνάξει κάτι ξανθά δίμετρα κορίτσια που αντιμετωπίζουν το σέξ με κάπως πιό ...ευρεία αντίληψη-ελάτε θα γίνει της πουτάνας" (κυριολεκτικά) και μόλις αυτοί έρθουν με ...αντίστοιχες προσδοκίες τους βάζεις να κάτσουν όλους μαζί και τους απαγγέλεις Ρίτσο με μουσική υπόκρουση Τζίνας Μπαχάουερ. (μα πάει τώρα Ρίτσος με Μπαχάουερ ?).
- Εκείνο όμως που μου έκανε πραγματική εντύπωση είναι ότι ο συντάκτης του κειμένου κατάφερε να γράψει 608 ολόκληρες λέξεις σπάζοντας κάθε προηγούμενό του συγγραφικό ρεκόρ. Νομίζω το προηγούμενό του ήταν 4. (Λόλα να ένα μήλο). Ή μήπως κατάφερε απλώς να το υπογράψει?
- Η σύνθεση της επιτροπής ? Ενα αριστούργημα. Μόνο ο ένας εκ των τριών έχει σχέση με το άθλημα της ψηφιακής δημιουργίας. Οι άλλοι απλώς ...παρίστανται...
- Χώρια που έτσι στέλνω και ένα "μήνυμα" προς αυτούς που μου έβγαλαν γλώσσα και αποχώρησαν, γιά να τους δείξω ποιός είναι το αφεντικό. "Να φύγετε κύριοι, να φύγετε !"
- Σου λέει ο μαγαζάτωρ, φύγανε που φύγανε οι καλλιτέχνες.Δεν αλλάζω target-group? Τι θέλει ο λαός... χάμπουργκερ? Χάμπουργκερ ! Είναι τώρα ώρα γιά μαγκιές ? Κι άμα δω ότι δεν μου βγαίνει και το φαστφουντάδικο, θα το γυρίσω σε Λευκά Είδη-Είδη Προικός. Κάθε εμπόριο γιά καλό.
- Με μάνατζμεντ ταβερνιάρη συνοικιακής χασαποταβέρνας που τόπαιζε γάλλος σέφ και είδε ότι δεν του βγήκε, παράτησε τα φουά γκρά και τα φιλέ ω πουάβρ και τόριξε στις σπαλομπριζόλες και τα κεμπάπ. Νόμος είναι τό δίκιο του πελάτη.
- Ανησυχούσατε μικρά, κουτά κι αθώα μου στρουμφάκια γιά τον καινούργιο διαγωνισμό ? Νάτος καλέ ήρθε! Μας τον έφερε ο θείος Μιχάλης σε συσκευασία δώρου."Ψηφιακές Δημιουργίες". Εδώ ήρθαμε-πα να φύγουμε... Εντάξει γιατρέ μου το πιάσαμε το υποννοούμενο...
ΕΙΔΗΣΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ:

- 70χρονη καρκινοπαθής νοσηλευόταν επί ένα μήνα σχεδόν στο Σισμανόγλειο.Το νοσοκομείο επικοινωνεί σήμερα με τον σύζυγο και τον ενημερώνει γιά το ότι η γυναίκα του κατέληξε.Ο άνθρωπος κανονίζει τα θλιβερά διαδικαστικά και με την σειρά του και αυτός ενημερώνει όλο τον κύκλο του γιά την νεκρώσιμη ακολουθία η οποία θα γινόταν αύριο το πρωί στις 10.30 στο κοιμητήριο του Ζωγράφου. Προ ολίγου το Σισμανόγλειο επικοινωνεί εκ νέου με τον άνθρωπο γιά να του πεί πως η σύζυγός του τελικά δεν πέθανε απλώς επρόκειτο γιά "λάθος εκτίμηση".Η γυναίκα εξακολουθεί φυσικά να είναι σε βαρύτατη κατάσταση αλλά σε κάθε περίπτωση ...ζωντανή, ο δε σύζυγος, επί ώρες με ένα τηλέφωνο στο χέρι, παίρνει τρελλαμένος φίλους και γνωστούς γιά να τους πει πως η κηδεία τελικά ...ακυρώνεται. Γιά άλλη μιά φορά τελικά διαπιστώνουμε πως το "τραγικό" και το "κωμικό" δεν είναι τόσο θέμα περιεχομένου όσο οπτικής γωνίας.(γιά την απερίγραπτη μαλακία κάποιων ηλιθίων στο Σισμανόγλειο, θα μιλήσουμε σε επόμενή μας "εκπομπή").
- Έχει όμως δεύτερη IP ! Kάτι δηλαδή σαν την ύλη και την αντιύλη. Μόνο που το συγκεκριμένο θέμα δεν είναι γιά τις πύλες του Χαρδαβέλλα αλλά γιά τα παρατράγουδα της Πάνια.
- Γι΄αυτό σας λέω αδελφοί (και αδελφές). Μεταννοείτε όσο είναι ακόμη καιρός! Κι όπως λέει κι ο ποιητής, "όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά, πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει..."
- Το κιτς και η γελοιότητα σε όλο της το μεγαλείο.Και μού 'ρχεται αυτόματα στο νού, η σεμνότητα και το μεγαλείο μιάς άλλης "αναχώρησης", αυτής του καθηγητή Λιαντίνη. "Στάθι κι οίκτιρον", έλεγε στο βιβλίο του Γκέμμα, "θάθελα μόνο να γράφει πάνω ο τάφος μου". Κι ούτε "προσδοκώ ανάστασιν νεκρών" ούτε καμμιά άλλη παπαριά που ξεφτιλίζει την ουσία της ανθρώπινης ύπαρξης. Ο Μichael Jackson με το αστραφτερό του φέρετρο γιά όχημα πήγε στο τίποτα, ο Λιαντίνης με όχημα το αστραφτερό του πνεύμα πήγε στο άπαν. Έκαστος εφ΄ω ετάχθη.
- 25.000 δολάρια κόστισε το φέρετρο του Michael Jackson. Πολύ παραπάνω δηλαδή από αυτοκινητάκι μου, ένα 1.600ράκι της σειράς. Και να σκεφτεί κανείς πως το δικό μου έχει και υπολογιστή ταξιδιού.
- Μ΄αυτά και μ΄ αυτά, πάει (?) και η "Φωτογραφία της Εβδομάδας". Και λογικό είναι εδώ που τα λέμε... Πώς να τα προλάβει όλα κάποιος ? "Καθάρισμα", "ξεσκόνισμα", "μαγείρεμα"... Δυό χέρια έχεις και Συ και το ένα μόνιμα κατειλημμένο με το φτυάρι... Κι αυτή η Γιωργία το παλιοκόριτσο όλο στη γιαγιά της λείπει που είναι τάχαμου-τάχαμου άρρωστη αλλά εγώ ξέρω ότι ξεπορτίζει με ένα φαντάρο. Αλλά πού θα πάει, θα ξανάρθει-δεν θα ξανάρθει ? Και τότε θα της πώ εγώ. Δούλες σου λέει μετά... Αχ, πού είναι εκείνα τα χρόνια τα παλιά τότε που είχαμε πραγματικές δούλες όχι αστεία... Κι ούτε άδειες ξέρανε, ούτε ΙΚΑ ούτε τίποτις... (και εκτός από τη λάτρα και το σίδερο, ανέβαζαν και τη φωτογραφία της εβδομάδας).

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

- Face (Tra)Book
- Θοδωρή μη μασάς. Και φυσικά μπράβο γιά την πρωτοβουλία σου !
- Πήγε ο έρμος να κάνει καλό και μόνο γιά εμπόριο λευκής σαρκός δεν τον κατηγόρησαν. Ο λόγος γιά τον thicktheo και γιά τις "Νύχτες Πρεμιέρας" που σε χρόνο dt κόντεψαν να μετατραπούν σε νύχτες του Αγίου Βαρθολομαίου... Έλεος ρε αδέρφια, όχι ότι τέτοια που περιγράφετε δεν γίνονται, αλλά όπως και να το κάνουμε γνωρίζουμε το who is who του καθενός, και αν μη τί άλλο, και μόνο η παρουσία του Θοδωρή στην ιστορία θα έπρεπε να αποτελεί μιά εγγύηση γιά το ότι εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με κάτι τέτοιο. Αλλά το χειρότερο είναι ότι τον περισσότερο "θόρυβο" τον δημιούργησαν όσοι έτσι κι αλλιώς σε καμμία περίπτωση δεν θα "εθίγοντο" από μιά τέτοια ιστορία. Σε "δουλειά" να βρισκόμαστε δηλαδή...
- Μα και σείς Πανοσολογιότατε... Με τον Λυκαβηττό ? Μα με τον Λυκαβηττό ?
- Και τί το περάσατε κυρίες μου το FaceBook και μου βγήκατε να μαλλιοτραβηχτείτε με το τσόκαρο και τα μπικουτί ? Εσωτερικό forum ?
- Tέτοιο ξεκατίνιασμα θα το ζήλευε ακόμη και σενάριο του Δαλιανίδη. Κατερίνα Γιουλάκη και Νεφέλη Ορφανού στα καλύτερά τους.Πα πα πα πα....
- Ο Όλυμπος τουλάχιστον τσακωνόταν με τον Κίσσαβο. Εσύ κακομοίρη ξέπεσες και ξεκατινιάζεσαι με τον Λυκαβηττό. Σαν τις κυράτσες με την ρόμπα και την παντόφλα στις ρούγες. Ρε πού μπορεί να φτάσει ο "άνθρωπος".
- Μέσα στην απόλυτη βαριεστημάρα που σούρνει τις παντόφλες της εδώ και πολύ καιρό στην ..."θεματολογία" του dpgr, έρχεται πού και πού και κάτι που πραγματικά αξίζει να διαβαστεί. Πρόκειται γιά ένα εξαιρετικό άρθρο του Γιώργου Ζαφειρόπουλου, (zafeir), με τίτλο "Τα χρώματα και η αισθητική τους". Άρθρο άριστα δομημένο, καλογραμμένο κι ευκολοδιάβαστο, προσπαθεί να μας μυήσει με ένα θαυμάσιο τρόπο στους κρυμμένους κώδικες των χρωμάτων και στον τρόπο που αυτά επιδρούν και λειτουργούν πάνω μας. Μην το προσ-περάσετε και φυσικά μην τσιγγουνευτείτε να το φιλοδωρήσετε με τη θετική σας ψήφο. Την αξίζει !
- Και μιά και είπα γιά inverter με επιδότηση... κρατείστε στο μυαλό σας ένα όνομα: Φεβρωνία Πατριανάκου. Θα σας χρειαστεί γιά το μέλλον. Με τα οικολογικά θέματα να δείχνουν πως απασχολούν σε μεγάλο βαθμό την κοινή γνώμη, είπε κι ο Κωστάκης να δείξει εκτός από τα φιλοζωικά του αισθήματα (αρνίσια παϊδάκια-μοσχαρίσιες μπριζόλες κλπ) και την γενικότερη και ανυπόκριτη ευαισθησία του γιά το περιβάλλον. Απλά μπέρδεψε το περιβάλλον με το "περιβάλλον". Και γιά να δώ τί μαθαίνετε από τούτο δώ το επιμορφωτικόν blog, πώς είπαμε πως την λένε την κυρία ? Γιά πες μας εσύ Γιαννάκη ! Ναι εσύ με το φτυαράκι στα χέρια ! Παλιόπαιδα, δεν θα γίνετε άνθρωποι ποτέ!
- Έχω αρχίσει να πιστεύω πως τελικά η Συνθήκη της Λωζάννης υπεγράφη γιά να μπορεί να φωτογραφίζει ο pkomo. Έλεος Πέτρο μας, έχει καταντήσει κουλέρ-λοκάλ το θέμα. Εντάξει δεν λέω, αβανταδόρικο το "σκηνικό" αλλά κοντεύουμε να τους μάθουμε απ΄έξω με τα μικρά τους ονόματα πιά. Να το πώ πολυπολιτισμικό overdose ? Θα το πώ. Μήπως να το άλλαζες λίγο με τίποτις Ελβετούς τραπεζίτες ή τέλος πάντων σε κάτι πιό γκλαμουράτο που έχει γκαγκανιάσει το μάτι μας στο τσεμπέρι, το μπουγαδοκόφινο και το απλωμένο βρακί ? Καλή η λατέρνα φτώχια και φιλότιμο αλλά και μιά νυάνς από χλίδα δεν θα μας χάλαγε. Από Super Paradise παίζει τίποτε ? Άντε λεβέντη μου και έξω έχει 47 υπό σκιάν και δεν πρόλαβα να βάλω inverter με επιδότηση...
- Άντε να σας δώσω και μιά είδηση bonus.Από τον ερχόμενο Αύγουστο κλείνει οριστικά η Kodak Near East και όλες της οι δραστηριότητες (tetris-ναρκαλιευτής-πασιέντζα), περνάνε στην Divitec. (πρώην ΚΑΜΕΡΑ ΑΒΕΤΕ και ..."ψυχοκόρη" της Kodak). Eδώ που τα λέμε δεν μπορώ να καταλάβω τι διάολο έκανε τα 4-5 τελευταία χρόνια η Kodak στην Ελλάδα πέρα από το να διασύρεται και να εκνευρίζει τους ελάχιστους εναπομείναντες πελάτες της.Μάλλον άργησε πολύ να το κάνει το "βήμα". Άντε παιδιά στο καλό και με το επόμενο σχέδιο Μάρσαλ τα ξαναλέμε...
- "Γιατί υπάρχει ο φασισμός?"αναρωτιόταν στα ιταλικά ένα μέλος σήμερα το πρωί.Ξέρω και γώ καλέ μου άνθρωπε ? Τι να σας απαντήσω ? Και γώ ένας απλός υπάλληλος είμαι ! Ρωτήστε τον Στρατηγό Μπαρμπαγιάννη που είναι και στρατιωτικός και τα λέει τσεκουράτα.
- Βρε καρντάσι, τι δουλειά είχες εκεί στον Ευφράτη ? Ολόκληρος ...τίγρης εδώ δηλαδή, δεν σου έφτανε ?
- Μήπως νάκλεινες πιό συχνά την κουκούλα του κάμπριο ? Αυτός ο ήλιος είναι θάνατος τέτοια εποχή... Είπα κουκούλα τώρα και ποιόν θυμήθηκα... Δεν θα σας πω, θα είναι το κουίζ της εβδομάδος.Αν το βρείτε θα κερδίσετε μιά εβδομάδα διακοπές στην Μακρόνησο προσφορά της Μπαρμπαμυτούσης & ΣΙΑ tours.
- Αλλά ξέχασα καλέ...είναι απασχολημένο το παιδί αυτή την περίοδο.Είναι επιφορτισμένος με το να περιφέρει την "αποχαιρετιστήρια" (βλ.ξεχεστήρια) επιστολή του γράφοντος, "από χωρίου εις χωρίον" μυξοκλαίγοντας γιατί άκουσε κάτι μπινελίκια τρικούβερτα (το ομολογώ αλλά πολύ το φχαριστήθηκα-να την πώ την αμαρτία μου) αλλά και επιχαίροντας διά τον "θρίαμβόν" του αφού αυτή η ξεχεστήρια επιστολή δεν δείχνει τίποτε άλλο πέραν του ελειμματικού μου ήθους. Μωρ τί μας λές ? Σαν το ανέκδοτο που δοκίμασαν οι μεθυσμένοι μέσα στην νύχτα τα σκατά και μόλις κατάλαβαν περί τίνος επρόκειτο, χάρηκαν που δεν τα πάτησαν.Δεν ξέρω Δόκτωρ μου αλλά πρέπει να το κοιτάξεις λίγο αυτό το "θεματάκι" σου. Ο Γιωργάκης γιά πολύ λιγότερα δεν μπορεί να γίνει πρωθυπουργός.
- Και αν σκεφτεί κάποιος πως όλα αυτά γίνονται υπό "ιατρική" παρακολούθηση, ε τότε... Και δεν τους παρακολουθεί κανένα γιατρουδάκι της σειράς. Ολόκληρος Δόκτωρ είναι καλέ. Από την άλλη μεριά, γούστα είναι αυτά... Άλλος παίζει στο καζίνο, άλλος στον ιππόδρομο, άλλος στην μπαρμπουτιέρα.Ο καθένας μπορεί να παίζει με τα λεφτά του όπως γουστάρει. (Με τα λεφτά των άλλων όμως ?)
- Και τι είναι πιό άθλιο από ένα μωρό βασιλιά ? Μα οι αυλικοί του.
- Μπορεί κανίβαλλος ποτέ να εκπροσωπήσει τάχα
όλους τους φίλους τους παλιούς που έχει στη στομάχα ?
Προσοχή μην με παρεξηγείς-δεν ερωτώ εγώ ο Νιόνιος το αναρωτήθηκε παλαιότερα. (Τον Σαββόπουλο εννοώ διότι ο άλλος Νιόνιος πιθανόν να το αναρωτήθηκε πιό ...προσφατέστερα...)
- Η ξεφτίλα πως λέγεται στα γαλλικά μεσιέ πρεζιντέντ ?
- Κοίτα όμως κάτι παιχνίδια που παίζει η ιστορία... Και "τότε" ένας Ζισκάρ με ένα μπάρμπα μας την φόρεσαν.Ρε κάτι παιχνίδια που παίζει η ιστορία...
- Ο Στρατηγός Μπαρμπαγιάννης από τη μιά και ο γιαλαντζί Γάλλος Πρόεδρος από την άλλη, "κολλητοί" όσο ποτέ, με μόνη κόλλα την ματαιοδοξία και τους κοινούς τους "εχθρούς". Μπράβο παιδιά και όταν χορτάσετε από τις σάρκες των "εχθρών" σας μετά μην ξεχάσετε να (ξανα)φάτε και τις δικές σας.
- Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, να και οι (προαναγγελθέντες) θάνατοι, ο ένας πίσω από τον άλλον. Διότι δεν συνεμμορφώθησαν προς τας υποδείξεις. Μα είναι τώρα καιρός να χαλάμε τα ΒΑΝια του λαού ?
- Παραιτήσεις Συντονιστών και Γενικοσυντονιστών (στάλεγα Γιώργο΄μ-στάλεγα), "διακριτικές ήσυχες αποχωρήσεις", "εθελούσιες έξοδοι", μόνο τον Άη Στράτη δεν ξανάνοιξε ο Μπαρμπαμυτούσης.Υπάρχει καιρός θείο, κάνε μιά προσπάθεια.Εδώ ξανάνοιξε η Θεολογική Σχολή της Χάλκης τί είναι ένας Άη-Στράτης...
- Στο μεταξύ, όλο και βουλιάζουμε περισσότερο...
- Καζάνι που βράζει (εδώ και 2 μήνες) και το dpgr και όσο γιά τον πάτο του, πού θα πάει-θα τον πιάσουμε κι αυτόν... Προς το παρόν τον ψάχνουμε εναγωνίως.
- Καζάν ντιπί στην τουρκικήν (διότι το ιστολόγιον τούτον ενδιαφέρεται και γιά την περαιτέρω παιδείαν σας), είναι ο "πάτος του καζανιού".
- Πρεμιέρα σήμερα γιά το "Kazan dp.gr" και σας υποσχόμαστε πως θα περάσουμε καλά.