Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

- Παιδιά δεν μας βλέπω καλά ! Καθόλου καλά ! Πού να σας τα λέω... Το dpgr άδειασε τόσο πολύ που έχει αρχίσει να στοιχειώνει κι' όλας ! Καλέ αλήθεια σας λέω... Να κοιτάξτε τί έγινε : Χθές το βράδυ πούβρεχε, πούβρεχε μονότονα, ένας μέλος που έπληττε, που έπληττε αφόρητα, και περιφερόταν σαν την σαλεμένη Αστέρω από "αφιέρωμα" σε "αφιέρωμα" και από Μονή Σταυροπροσκυνήσεως σε Μονή Κουτλουμουσίου, αφού κατέβασε ότι καντήλια είχε βρεί πρόχειρα μπροστά του, σου λέει, καλά τα προσκυνήματα και τα εξαπτέρυγα, δεν πάω να φάω τώρα και κάνα πατσά στο Όλυμπος-Νάουσσα ? Μπαίνει λοιπόν μέσα και αφού βρίσκει τα πάντα πλίνθοι τε και κέραμοι ατάκτως ερριμμένοι και ένα πράμα γενικώς κάτι σε ελληνική οικονομία και ακόμη χειρότερο, αρχίζει να ψάχνει στα χαλάσματα και να βρίσκει πεταμένες δώθε-κείθε φωτογραφίες του "αειμνήστου" Τhanos-Τakis (δεν ήταν οίκος μόδας ζώα-μέλος ήτο και μάλιστα εξέχον) και να αρχίσει να ολοφύρεται:
- "Bάι-βάι-βάι... και ωιμέ-ωιμέ" και "αλί και τρισαλί" και "πώς παρήλθον οι χρόνοι εκείνοι οι παλαιοί που επερνούσε ο βασιλεύς καβάλλα στο άλογο και η βασίλισσα καβάλλα στον βασιλέα και όλοι μαζί καβάλλα στον λαό", και "που άρχοντες βρε είμασταν άρχοντες και κοίτα πώς καταντήσαμε" και "που με πήρες βρε-λουλούδι με πήρες και κοίτα πώς με έχεις εμένα που με ζητούσαν καν και καν, τι ανθυποσμηναγοί, τι ουρολόγοι, τί δικηγόροι παρ΄Αρείω Πάγω αλλά εγώ η ηλίθια στραβώθηκα και πήρα εσένα τον αχαΐρευτο" και άλλα τέτοια πρωτότυπα και δημιουργικά... Εκεί λοιπόν που έλεγε όλα αυτά και έκλαιγε ανάμεσα στα χαλάσματα, ξαφνικά τί γίνεται λέτε ? Σκοτείνιασεν ο ουρανός και βουρκωθήκαν τα βουνά που έλεγε ο Ιεζεκιήλ κι ο Μιχάλης Βιολάρης, και ένα φίδι με δύο κεφάλια και δύο ipod ενεφανίσθη με τη μορφή του Δήμου Σταρένιου (ο GpSeven θα ήτo) και τα σύννεφα ανοίγουν, ένα πράμα σαν υπερπαραγωγή του Δελφινάριου και εμφανίζεται ρε παιδιά ο Σεβασμιώτατος με μπορδοροδοκόκκινο χαλί γιά χιτώνα (από την Μοιραράκη) και αρχίζει και μιλάει με την φωνή του Thanos-Takis ! Ναι και αν σας λέω ψέματα να μην σώσω να ξαναδώ τον Λιάππη υπουργό ! Καλέ αυτός δεν είναι Γενικός Συντονιστής, αυτός είναι Γενικός Εξορκιστής μιλάμε... Βρε μου σηκώθηκε η τρίχα σας λέω... Ποιά x-files και ποιά ξεφτάιλς άλλο να σας το λέω και άλλο να το ζείτε ένα πράμα. Μόνο το κεφάλι του που δεν γύριζε ανάποδα. Εγώ μετά από αυτό πάντως α πα πα πα...δεν ξαναπατάω σε τέτοια μέρη! Μωρέ χίλιες φορές η Μονή Κουτλουμουσίου και το Σπήλαιο της Σοφίας. (εδώ που τα λέμε και σιγά το σπήλαιο δηλαδή, το "σπήλαιο" της Τζούλιας της Αλεξανδράτου τόχετε δεί ? Και πολύ μεγαλύτερο είναι και πολύ πιό "φιλοξενο" είναι, όσον αφορά δε την "επισκεψιμότητά" του, καλύτερα αυτό να μην το συζητήσομεν. Δεν συγκρίνονται σας λέω...)

Αυτό το ενύπνιον ενυπνιάσθην πρωί-πρωί και αυτά λέγω υμίν αδελφοί μου. Και ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω, και ο μη έχων, νά κι αν ακουέτω-νά κι αν δεν ακουέτω ! Α μα πιά ...εσείς δεν τρώγεστε με τίποτα !

2 σχόλια: