Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

- Η ιστορία ξεκινάει κάπου το 1949 όταν ο αείμνηστος Στέλιος Ανεμοδουράς άρχισε να εκδίδει βιβλία τσέπης γιά παιδιά, με κορυφαία χρονιά το 1953 μέσα στην οποία γεννήθηκε και ο Γιώργος Θαλάσσης, ο γνωστός σε όλους "Μικρός Ήρως". Ακολούθησε μιά εκδοτική έκρηξη από βροχή πασίγνωστων τίτλων και ενδεικτικά μόνο να αναφέρουμε αυτές που εκδίδονται έως και σήμερα, Αφισόραμα, Κατερίνα, Σούπερ-Κατερίνα, Young, Astrella, Γρίφος, Μπλέκ, Energy Point, Science Illustrated, Tεχνολογία Τροφίμων, Quiz. Και να μην ξεχάσουμε φυσικά τα παλαιότερα Ιππότης, Κοκομπίλ, Ροντέο, Γκρέκο, Μπλέκ κλπ με τα οποία μεγαλώσανε γενιές και γενιές...

Σήμερα, εννέα χρόνια μετά τον θάνατο του ιδρυτή της, ο εκδοτικός οίκος ΠΕΡΙΟΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ τον οποίον διαχειρίζονται τα παιδιά του, αφού πρώτα φρόντισε να μπεί κάτω από την ομπρέλλα του άρθρου 99 που αφορά την προστασία από τους πιστωτές, και έχοντας επί μήνες απλήρωτους τους 125 (ήταν 150) εργαζόμενους η πλειονότητα των οποίων εργάζεται εκεί επί δεκαετίες, βρίσκεται στα πρόθυρα του τέλους της, επικαλούμενη οικονομική δυσπραγία, την ίδια ακριβώς στιγμή που τα "αφεντικά" της κάνουν βόλτες με το ιδιωτικό τους ελικόπτερο.(Βλέπετε, η οικονομική κατάσταση έχει πάντα δύο όψεις, την λογιστική και την πραγματική).

Γιά μιά ακόμη φορά δηλαδή, την νύφη δεν θα την πληρώσουν όσοι φρόντισαν με τον ένα ή άλλο τρόπο να φέρουν μιά τεράστια και απολύτως υγιή επιχείρηση σε αυτά τα (λογιστικά?) χάλια αλλά, ως συνήθως, οι εργαζόμενοι σε αυτήν, οι μικροί-μεγάλοι ήρωες, οι οποίοι εκφράζουν απολύτως βάσιμους φόβους ακόμη και γιά τις αποζημιώσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου