Κυριακή 2 Αυγούστου 2009

Το φιλοσοφικό ζήτημα "Katopou"

- Σήμερα το μεσημέρι λάβαμε την παρακάτω επιστολή από μιά αναγνώστριά μας την Κατερίνα Πουλακίδα 29 ετών από την Αθήνα, την οποία και δημοσιεύουμε:

Αγαπητό Κazan dp.gr, ονομάζομαι Κατερίνα Πουλακίδα του Ορέστη και της Ελίζας, είμαι 29 ετών και κάτοικος Αμαρουσίου.Πριν από ένα μήνα περίπου γράφτηκα στο dpgr επειδή αγαπώ την φωτογραφία και θέλησα να μάθω πέντε πραματάκια παραπάνω.Είμαι παντρεμένη με τον Βλάσση-Τηλέμαχο Σταυρακάκη μέτοχο κατασκευαστικής εταιρείας και έχω ένα παιδάκι. Στο site η συμμετοχή μου ήταν πολύ μικρή γιατί δεν μου περισσεύει και πολύς χρόνος, (εργάζομαι κι΄όλας) συνολικά δηλαδή στις 25 μέρες μπήκα μέσα περίπου 1-2 ώρες το πολύ. Έγραψα καμμιά 40ριά μηνύματα και νομίζω πως σε κανένα δεν πείραξα ή ενόχλησα κανένα ή ο,τιδήποτε άλλο, μάλιστα σε 2-3 βοήθησα κάποιον ο οποίος είχε ένα πρόβλημα με το flash της μηχανής του το οποίο υπερφώτιζε. Το ότι βέβαια δεν πείραξα ποτέ κανένα, αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο να φάω 5 αρνητικές ψήφους (τις 3 μέσα σε ...τρία λεπτά από ένα μέλος χωρίς να του έχω κάνει απολύτως τίποτε, την μία από τον ιδιοκτήτη του site πάλι χωρίς κανένα λόγο και άλλη μία από ένα άλλο μέλος μάλλον χωρίς λόγο.(Μπορεί ο καθένας να δεί τα σχετικά μηνύματα και να βγάλει τα δικά του "συμπεράσματα". Εγώ πάντως δεν μπόρεσα να βγάλω.Αξίζει να σημειώσω πως στον λίγο καιρό παραμονής μου μέσα στο συγκεκριμένο site, δέχτηκα και κάποια pm.Μερικά από αυτά ήταν καθαρά φιλικά, άνθρωποι οι οποίοι καλόπιστα προσφέρθηκαν να με βοηθήσουν και τους ευχαριστώ, και κάποια άλλα τα οποία ας πούμε ...εκδήλωναν ένα "γενικότερο ενδιαφέρον" γιά μένα, και αυτούς τους ευχαριστώ, άλλωστε με κολακεύει ως γυναίκα αλλά όταν κάποια γυναίκα εγγράφεται μέσα σε ένα τέτοιο site μάλλον δεν το κάνει γιά να βρεί "συντροφιά".(αν ήθελα κάτι τέτοιο, υπήρχαν καλύτερα sites).
Τον ιδιοκτήτη τούτου του blog, τον γνωρίζω τριάμιση περίπου χρόνια όταν είχε αναλάβει φωτογραφικά την βάπτιση του παιδιού μου. Τότε αυτός μου πρότεινε ένα περίεργο "παιχνίδι". Να εγγραφώ στο dpgr και αυτός να φροντίσει να διαδώσει πως πίσω από το Katopou είναι αυτός. Στην αρχή δεν κατάλαβα γιατί ακριβώς το κάνει αυτό αλλά όταν είδα σήμερα πως είμαι ..."ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ" κατάλαβα. Κατάλαβα ακόμη και γώ η "χαζή" όπως με είπανε και σε ένα άλλο site. Πολύ γρήγορα, οι τεχνητές αυτές διαδόσεις, έφτασαν και στα "κατάλληλα αυτιά" (η ρουφιανιά ήταν ανέκαθεν το εθνικό μας σπόρ) και τα "κατάλληλα αυτιά" δεδομένου ότι ανάμεσά τους δεν βρήκαν κάποιο εγκέφαλο να τα "εμποδίζει", με διέγραψαν. Έτσι, χωρίς κανένα λόγο, έτσι χωρίς καμμιά απολύτως αιτία. Απλά επειδή κάποιοι όπως λέμε "τσίμπησαν". Κάποιοι είπαν πως ...δεν υπάρχω, κάποιοι πως είμαι πολύ χαζή αλλά και πολύ έξυπνη, κάποιοι ότι είμαι ...μεταλλαγμένη κλπ κλπ κλπ. Δεν έχω κανένα πρόβλημα που με διέγραψαν, άλλωστε το μόνο που έβλεπα εκεί μέσα ήταν μιά φαγωμάρα και μιά μιζέρια, απλά με ενόχλησε και με προβλημάτισε το γεγονός, πως τελικά και το διαδίκτυο δεν μπορεί να ξεπεράσει τα σύνδρομα της εξουσίας, μιάς εξουσίας που γιά να μπορέσει να ..."σταθεί στα πόδια της" έχει απόλυτη ανάγκη το παρακράτος της, με όλα τα παρελκόμενα, ρουφιάνους, ηλίθιους χαφιέδες κλπ κοινωνικά απόβλητα, και αρκεί μονάχα ένας ψίθυρος της περιπτερούς απέναντι ότι είσαι ..."κομμουνιστής" γιά να ξυπνήσεις την επόμενη μέρα σε κάποιο ξερονήσι.Δεν χρειάζεται τίποτε παραπάνω, μόνο 5-10 ηλίθιοι χαφιέδες και έτοιμα τα καφεδάκια σας. Εγώ όπως είπα δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα που με διέγραψαν, άλλωστε σιγά το πολύ που έμπαινα και μέσα... αλλά ακόμη και αν ήθελα να ξαναγραφτώ θα μπορούσα να το κάνω σε 5 λεπτά. Από ψευδώνυμα άλλο τίποτα... (τόσο έξυπνοι είναι αυτοί που με διέγραψαν). θα μου πείς βέβαια αν ήταν στοιχειωδώς έξυπνοι δεν θα με διέγραφαν γιατί θα ξεφτιλιζόντουσαν όπως και έγινε χώρια που ακόμη και αν εγώ ήμουν ο ...Παύλος πάλι δεν θα κέρδιζαν τίποτε απολύτως αφού οποιοσδήποτε μπορεί από ότι έχω καταλάβει να έχει όχι έναν ή δύο αλλά εκατόν εικοσιδύο λογαριασμούς. Τέλος πάντων, κλείνοντας το μόνο που θέλω να συμπληρώσω είναι πως αν εγώ η Κatopou "υπάρχω" ή "δεν υπάρχω" είναι ένα θέμα καθαρά φιλοσοφικό στο οποίο δεν θα μπορούσαν να δώσουν απαντήσεις ούτε όλοι μαζί οι κοινωνιολόγοι που ασχολούνται με το διαδίκτυο, πόσο δε μάλλον οι μειωμένης αντιλήψεως που με διέγραψαν. Και γιατί δηλαδή "υπάρχει" ο Dr.Michael κι ο Barbagiannis και ο "malakas145", τί είναι εκείνο που "πιστοποιεί" το ότι είναι αυτοί που λένε πως είναι ? Γιατί δηλαδή ο Dr.Michael να μην είναι ο Παττακός (στο λιγότερο ευφυές του φυσικά) και ο Μπαρμπαγιάννης να μην είναι ο Ζαγοριανάκος και ο "malakas165" όλοι οι παραπάνω μαζί σε συσκευασία δώρου ?
Και είναι τουλάχιστον γελοίο το να λέει κάποιος πως αναζητά πραγματικά πρόσωπα γιά να στελεχώσει την εικονική του κοινότητα όσο ακριβώς γελοίο είναι να ρωτάει την πλαστική κούκλα με την οποία "έκανε έρωτα" αν είχε οργασμό. Αλλά όταν η μαλακία μπαίνει από την πόρτα, ο κοινός νούς βγαίνει από το παράθυρο.

Εύχομαι στο dpgr τα καλύτερα και κυρίως να προσέχει τους πληροφοριοδότες του.

Κατερίνα.

(Παύλο σε ευχαριστώ γιά την φιλοξενία και όταν "υπάρξω" θα περάσω και γιά καφέ).

19 σχόλια:

  1. Γιατι εμενα ακομα κι αυτη η επιστολη μου φαινεται σικε; Γιατι η χρηση του Ζαγοριανακου και του Πατακου φανερωνει οτι τελικα η "katopou" ειναι οντως ο κυρ-Παυλος μεταλαγμενος; Ποια "29χρονη" θα ειχε τετοιες αναμνησεις ωστε να τους χρησιμοποιει σαν παρομειωσεις οταν τοτε που κυβερνουσαν αυτοι εκεινη δεν ηταν ουτε καν σπερματοζωαριο; Η μηπως θελει να μας πεισει οτι ειναι καμια πρωην κνιτισα με ταγαρι που της εχουν γανωσει το μυαλο με τη δικτατορια; Ασε που οταν καποια παντρευεται μετοχο κατασκευαστικης εχει τα μυαλα της στη μυκονο και στη ντολτσε βιτα και οχι στην ιστορια και στην πολιτικοποιηση.

    Ασε λοιπον τα ψοφια κυρ-Παυλο, σε πηρανε πρεφα ολοι και μαλιστα πανευκολα. Μπαμ εκανες απο μακρια οτι ησουν εσυ. Καλα κανανε και σε διαγραψανε και θα επρεπε να κανουν το ιδιο και με ολους τους αλλους κολητους σου που χρησιμοποιουσατε απο κοινου το λογαριασμο "katopou".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλέ μου φίλε, επειδή η "καταννόηση" δεν είναι αποτέλεσμα οπτικής ανάγνωσης αλλά βαθύτερης, ίσως είναι καλό να ξαναδιαβάσεις την επιστολή της katopou αλλά με τα μάτια της σκέψης.(αν βέβαια έχεις τα απαραίτητα γι΄ αυτό "εργαλεία"). Το αν εσένα οι ιστορικές σου γνώσεις ξεκινάνε από την ημερομηνία γεννήσεώς σου και εντεύθεν, είναι ένα θέμα γιά το οποίο θα μπορούσες να κάνεις μέχρι και αγωγή στους δασκάλους σου διεκδικώντας τους μιά ολόκληρη περιουσία γιά αποζημίωση που σε αφήσανε ...όπως σε αφήσανε (ας μην κάνω χαρακτηρισμούς). Γιά τα υπόλοιπα περί Μυκόνου κλπ μοιάζουν με ασφαλίτικα και πρακτοριλίκια με τα οποία προφανώς έχεις κάποια ιδιαίτερη οικειότητα.
    Προφανώς η ανωνυμία σου, σου δίνει το δικαίωμα να λές πολλές περισσότερες ανοησίες από όσες θα έλεγες επωνύμως αλλά δεν πειράζει, το kazan dp.gr φιλοξενεί ΟΛΕΣ τις απόψεις και ειδικά αυτές που είναι αντίθετες έστω και ως ύβρεις.
    Πάντως όταν ξαναδιαβάσεις καλύτερα την επιστολή και καταννοήσεις το πραγματικό της περιεχόμενο, θα χαρούμε να ξαναφιλοξενήσουμε τις απόψεις σου επί της ουσίας.
    Και είναι τουλάχιστον κωμικό ένας "ανώνυμος" να κατηγορεί κάποιους γιά "ψευδωνυμία" στο διαδίκτυο αλλά δεν πειράζει εδώ είμαστε γιά να γελάμε οπότε υπό το πρίσμα αυτό, η συμβολή σου στο θέμα είναι σημαντική.

    Με εκτίμηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ποιος ηταν ο ρουφιανος? Ο σπιουνος? ο καταδοτης?
    κανενας 'νικιφορ' ή κανενας 'ντοκτορ' της αερολογιας και της μπουρδολογιας? ή κανενα αλλο μελος των πεφωτισμενων? ή κανενας μπαρμπακιτσος?
    Συνεχισε φιλε την καλη δουλεια και στιλητευε τους εκει για να πονεσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ουτε ρουφιανος υπαρχει ουτε σπιουνος. Απλα το dpgr εχει συστηματα που βρισκουν την ΙΡ διευθυνση του υπολογιστη και προφανως ειδαν εστω κι αργα οτι ηταν διπλοεγραφη. Αλλα δε χρειαζοταν και ηλεκτρονικη εξερευνηση αφου μπαμ εκανε οτι ητανε ο κυρ-Παυλος. Ειδικα οταν εγραφε κατι για γνωριμιες στη Μαλακασα σε ταβερνα και τετοια, αφου ειναι γνωστο ποσο αντιθετος ηταν ο κυρ-Παυλος και η παρεουλα του σε εξορμησεις που συνδυαζονται με μασα κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πού να ξέρω φίλε μου ποιός είναι "ο ρουφιάνος" ?
    Εμένα όμως δεν με ενδιαφέρει ο ρουφιάνος, αυτός στο κάτω-κάτω έχει επιφορτιστεί με αυτόν τον ιστορικό ρόλο από την ...μοίρα και δεν ασχολούμαι με αυτόν.Εμένα με "απασχολεί" αυτός ο θεσμικός ηγέτης ο οποίος κάνει χρήση αυτής της ρουφιανιάς, και καταπατώντας κάθε κανόνα ηθικής αλλά και ...λογικής, προβαίνει σε δίκη προθέσεων, κάτι το οποίο ούτε οι πιό σκληρές δικτατορίες δεν τόλμησαν να κάνουν. Η "katopou" δεν έκανε τίποτε απολύτως αλλά διαγράφτηκε επειδή "θύμιζε" τον Παύλο. Αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε αύριο έχει τον τρόπο έκφρασης και τις απόψεις του "Παύλου" θα απορριφθεί από το σύστημα. Αν αυτός δεν είναι ο υπέρτατος φασισμός, τότε ας μας πούνε κάποιοι ποιός είναι.
    Δεν σκοτώνω μόνο εσένα αλλά και ότι σου μοιάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είσαι σίγουρος πως "δεν υπάρχει ρουφιάνος και σπιούνος" ? Μήπως υπάρχει/ουνε και δεν τους είδες επειδή κινούνται (και) στο "ημίφως" ? Γιά ψάξε λίγο καλύτερα... Όσον αφορά το αν έκανε το πράμα "μπαμ ή μπούμ" χαίρομαι γιά το ότι δεν υπηρετείς στο δικαστικό σώμα.(υποθέτω).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Την Ip την ξεπερνας πανευκολα.
    Απλα δεν ξερω- και εδω εχει απολυτο δικαο ο Π-ΑΝ εχει την δυνατοτητα ή την διαθεση να σε 'κλειδωνει' απο την mac adresse του modem η της καρτας δικτυου.
    ΑΝ 'ναι' μιλαμε για τον υπερμετρο ΦΑΣΙΣΜΟ και σηκωνει μεχρι και μηνυση (και τοτε θα τραβει ξερετε τι...)
    Για το ηδηφως Παυλε εχεις αδικο(πισυεω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Για το ηδηφως Παυλε εχεις αδικο(πιστεύω)"

    Καλέ μου φίλε, λάθος πιστεύεις ! Γιά ρίξε μιά ματιά εδώ και ...πέριξ...

    http://photorama.ning.com/forum/topics/to-phot-site-me-ta-4-grhammata?x=1&id=2578499%3ATopic%3A215351&page=8#comments

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δηλαδη τους περναγατε για χαζους να μην αυτοπροστατευθουν για να μην πειτε εσεις οτι ειναι δηθεν "φασιστικο"; Καθενας που στηνει ενα φορουμ φροντιζει να εχει τα εργαλεια να βλεπει την προελευση των χρηστων για να προστατευεται απο κακοβουλους οπως ο δηθεν λογαριασμος "katopou".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλέ μας φίλε, δεν τους περνάγαμε γιά χαζούς, κάθε άλλο, τους περνάγαμε γιά έξυπνους και μάλλον αυτό ήταν το λάθος μας.Μιλάς γιά "στήσιμο" site με την ίδια λογική που θα μιλούσες γιά στήσιμο τσαντιριού και αυτό δεν το συμμερίζομαι. Φυσικά και το κάθε site πρέπει να προστατεύεται από κάθε κακόβουλη ενέργεια και αυτό το βρίσκω απολύτως λογικό αλλά και θεμιτό. Μόλις λοιπόν μου πείς ποιά ακριβώς ήταν η κακόβουλη ενέργεια της "katopou" θα συμφωνήσω μαζί σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να αποδειξη η "katopou" οτι ΔΕΝ ειναι ελεφαντας......Και αμεσα μαλιστα!!!
    Και τοτε θα δουμε την περιπτωση της....
    Για το αν ειναι φαριστικο και παρανομο να σε παρακολουθει τον υπολογιστη σου?
    Αν μπορεσεις να το αποξειξης του εκοψες τον 'ποπω'
    Τοσο απλα ειναι...καποια στιγμη ομως θα το κανει το λαθος και θα πεσει γελιο...πολυ γελιο παιδια ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Επειδή το όνομα μου ακούστηκε και εκ πεποιθήσεως αντιπαθώ τους ρουφιάνους και δεν γουστάρω τους ανώνυμους:

    Η katopou έλαβε αρνητική από μένα όχι γιατί είχα την παραμικρή υποψία για το πρόσωπο, αλλά γιατί θεώρησα ότι το αστείο της ήταν άστοχο και μείωνε όχι μόνο μέλη του dpgr, αλλά και τους συμπαθέστατους οικοδόμους και συναφή επαγγέλματα. Πήρε αρνητική για ένα αποτυχημένο αστείο, που δε βοηθούσε καθόλου το διάλογο, αντίθετα του έβαζε μπουρλότο.

    Κατά τα άλλα τη συμπάθεια και την εκτίμησή μου στην Κατερίνα.

    Παύλε, ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

    Νικηφόρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φίλε μου Νικηφόρε το ύφος και το ήθος του καθενός πλέον είναι γνωστό και το δικό σου θα ήταν το τελευταίο που θα μπορούσε να αμφισβητήσει κάποιος, και ένας από αυτούς τους κάποιους δεν θα ήταν ποτέ ο γράφων. Μακάρι και το λέω εν πλήρει συνειδήσει, όλοι στο dpgr να είχαν την εντιμότητά σου αλλά και την ακεραιότητά σου. Να ξέρεις ότι απολαμβάνεις (και) της δικής μου ταπεινής εκτίμησης και το kazan dp.gr είναι πάντοτε ανοιχτό και γιά σένα όποτε τυχόν θελήσεις να αναρτήσεις τις απόψεις σου και μάλιστα σε κύριο σχόλιο και όχι σε απαντητικό όπως εδώ.Δεν χρειάζεται εσύ να ..."απολογείσαι" γιά την αρνητική στην katopou, και μάλλον είσαι ο μόνος που δεν χρειαζόταν να το κάνεις.Και ίσως και το ότι είσαι και ο μόνος που το έκανε είναι άλλη μιά απόδειξη της ευαισθησίας σου.
    Με εκτίμηση,
    Παύλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Θείο θείο θέλω και γω !!!
    Τι δηλαδή, μόνο ο Νικηφόρος επειδή είναι φίλος σου ;
    Εμείς από την Πάτρα στην απέξω ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Kαι σύ Πατρινό ανηψούδι'μ, και σύ ! Τί θέλεις όμως ? Εμείς την αγαπάμε την Πάτρα. Αν δεν είχε βάλει μάλιστα παρκόμετρα ακόμη και στις πέριξ οροσειρές, θα την αγαπούσαμε ακόμη περισσότερο. Αλλά δεν πειράζει, ο Δήμος Πατρέων έχει ανάγκες.Φιλάκια σε όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καποτε και σε μενα υποσχεθηκες καφε( μαλλον κρασακι ) ,ισχυει η προσκλησις ή μηπως ακυρωθησαν ολες μεχρι νεοτερας ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Θεωρίες συνωμοσίας στο dpgr;
    Πως είναι δυνατόν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ένας άνθρωπος χωρίς ταυτότητα ζητάει αποδείξεις για την ταυτότητα κάποιου άλλου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή