Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

- Πρέπει να ήταν μόλις ο προηγούμενος Σεπτέμβρης, που μιά μεγάλη τράπεζα διαφήμιζε πιστωτικές κάρτες γιά φοιτητές, με τηελεοπτικό σποτάκι στο οποίο φοιτητές, (προφανέστατα "κάτοχοι" της συγκεκριμένης κάρτας) σχεδόν διονυσιάζονταν σε πάρτυ στο οποίο ελάμβανε μέρος και μία κατσίκα ! Ναι παρακαλώ, μιά κατσίκα ! Έτσι "εκπαίδευαν" επί χρόνια ολόκληρα οι τράπεζες το καταναλωτικό κοινό (και μάλιστα το πλέον ευαίσθητο κομμάτι του). Πάρτε μιά κάρτα, κάντε ό,τι μαλακία σας έρθει στο κεφάλι και μετά "βλέπουμε". Και δεν βρέθηκε καμμιά "Ανεξάρτητη Αρχή" να τους μπαγλαρώσει και να τους κατεβάσει και κανένα ρολό γιά τον τρόπο με τον οποίο διαφθείρανε τον κόσμο. Φάγανε λοιπόν τόσα χρόνια τα έντερα του κοσμάκη με τόκους επί τόκων και επιτόκια που ούτε στην Ακτή Ελεφαντοστού και τώρα έρχονται και μυξοκλαίνε γιατί δεν μπορούν λέει να εισπράξουν.
Ρε δεν πάτε στο διάολο... Το μόνο που τους χρειάζεται αυτή τη στιγμή είναι να μην πληρώσει κανείς καμμία του τραπεζική υποχρέωση. Τι θα έκαναν δηλαδή ? Θα έγραφαν όλη την Ελλάδα στον Τειρεσία ? Και μετά με ποιούς θα "δούλευαν" ? Ή θα έκαναν κατασχέσεις σε 3 εκατ. ακίνητα ? Και ας έκαναν. Τι θα τα έκαναν μετά ? Θα τα πουλούσαν ? Πού ? Πόσο ? Μήπως το σπιτάκι σας το οποίο θέλετε άλλα 80 χιλ. € γιά να το ξεχρεώσετε, θα το αγοράζατε καινούργιο με ...30 ?

Άντε θύμα άντε ψώνιο,
άντε σύμβολο αιώνιο
άν ξυπνήσεις μονομιάς
θάρθει ανάποδα ο ντουνιάς.

3 σχόλια:

  1. Αυτή η χώρα έχει τραβηξει το δρόμο πρός τον κατήφορο, και τίποτα δεν μοιάζει να μπορεί να λειτουργήσει ώς φρένο πρίν πέσει στο γκρεμό.

    Ολα ξεκίνησαν μετά το τέλος του 2ου ΠΠ. Ενώ η χώρα χρειαζόταν ανθρώπους να τη σηκώσουν απο την καταστροφή, και να εμφυσήσουν στο λαό μιά "αναγέννηση", δυστηχώς, αυτό δεν έγινε. Αντιθέτως διοικήθηκε απο ψευτοηγέτες (με εξαίρεση τον γέρο Παπανδρέου) υποχείρια των αμερικανικών συμφερόντων.

    Η αριστερά, είχε ήδη χάσει τη δική της ευκαιρία με τον εμφύλιο, και έχανε άλλη μία, διασπώμενη...

    Η μεταπολίτευση μας βρήκε με μιά ακόμη ευκαιρία, την οποία πετάξαμε στα σκουπίδια, και αντί γιά αναδιοργάνωση, και εξέλιξη (βιομηχανική κυρίως) είδαμε την Ε.Ε. ώς παχιά αγελάδα γιά άρμεγμα, και εκμετάλευση τσάμπα χρήματος.

    Οι πεινασμένοι είδαν φώς, οι ημέτεροι των άχρηστων πολιτικών καρικατούρων του ΠΑΣΟΚ την δική τους ευκαιρία, και σε συνδιασμό με την κρατική κακοδιαχείρηση άνοιξε η μεγάλη "μαύρη τρύπα".

    Οι πράσινες κυβερνήσεις ευθύνονται επίσης γιά την καταστροφή στο συλλογικό υποσυνείδητο δύο τουλάχιστον γενεών Ελλήνων, νέων ανθρώπων, που γαλουχήθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια με λάθος αξίες και ιδανικά ("δημόσιο" βόλεμα, δώς ημίν σήμερον, λαμόγιάδικη συμπεριφορά).

    Η διάβρωση του κοινωνικού ιστού, έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο, που σήμερα πιά, που τα πράγματα είναι στα χέρια μιάς ανίκανης δεξιάς κυβέρνησης, τα σκάνδαλα να "σκάνε" σαν ακρίδες σε μαζική επιδρομή, και να μην ιδρώνει το αυτί κανενός.

    Ολα όσα υφιστάμεθα σήμερα, μέρος των οποίων περιγράφεις Παύλε, μοιάζουν σαν φυσική απόρρεια ενός καταστροφικά σχεδιασμένου και εκτελεσμένου πρόσφατου παρελθόντος, και δυστηχώς προσωπικά δεν βλέπω φώς στο τούνελ.

    Κινούμαστε με ταχύτητα στον προορισμό που είπα στην πρώτη παράγραφο, και ο Θεός (της Ελλάδας) να βαλει το χέρι του... Αλλά μάλλον και αυτός κουράστηκε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου επιτρέπετε να διαφωνήσω;
    Ευχαριστώ !!
    Λοιπόν, όλες οι παραπάνω διαπιστώσεις, είναι τόσο πραγματικές αλλά και τόσο πολύ αναμασημένες που καταλήγουν να γίνονται η δεύτερη φύση μας.
    Αυτό είναι ότι χειρότερο μπορεί να μας συμβεί και με τον τρόπο αυτό, αυτοεγκλωβιζόμαστε σε στείρους προβληματισμούς.
    Εγώ περιμένω να ακούσω απόψεις και προτάσεις προς μία αισιόδοξη κατεύθυνση. Δεν με ενδιαφέρουν οι νεκρολογίες όχι διότι αδιαφορώ γιά τους νεκρούς αλλά διότι είναι εδώ και πολλά χρόνια, μιά μόνιμη επανάληψη χωρίς προοπτική.
    Θα σταματήσουμε εμείς οι ίδιοι να λαδώνουμε από γιατρούς μέχρι πολεοδομία;
    Θα σταματήσουμε πετάμε τα σκουπίδια μας παντού εκτός από τους σκουπιδοντενεκέδες;
    Θα δημιουργήσουμε κινήσεις πολιτών-καταναλωτών που να μην είναι καπελωμένες και που να διεκδικούν;
    Θα μποϋκοτάρουμε αγορές και προιόντα όταν μας κλέβουν;
    Θα απαιτήσουμε δυναμικά, λεφτά γιά την Παιδεία;
    Θα αγωνιστούμε γιά το αυτονόητο δικαίωμα στην εργασία;
    Θα ρίξουμε ότι σάπιο ζαρζαβατικό υπάρχει στους ταγούς μας;
    Αν σε όλα τα παραπάνω και σε πάρα πολλά ακόμη η απάντηση είναι θετική, τότε υπάρχει ελπίδα.
    Αν όχι .... χέστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή