Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

Leica S2 Vs Crisis

- Είναι κορίτσι από σπίτι και το όνομά της είναι Leica S2. Πρόκειται γιά μιά μεσαίου φορμά μηχανή 37ΜP (και κάτι ψιλά) και με αισθητήρα λίγο μικρότερο από την πλατεία Συντάγματος. Από τον Οκτώβρη θα μπορούμε να την ζητήσουμε σε γάμο αρκεί να αποφασίσουμε να αποχωριστούμε μιά γιά πάντα εκείνα τα 30.000 δολάρια που μας έκαναν ξαφνικά να μάθουμε, πως στην Αμερική ζούσε ένας θείος Λαυρέντης που τον αγαπούσαμε τελικά πολύ. (και ακόμη περισσότερο όταν αποφάσισε να πάψει να ζεί). Και επειδή οι γονείς της κοπέλας δεν είναι τίποτε τσίπηδες, μαζί με το κορίτσι θα μας δώσουν και ένα φακό έτσι γιά να έχουμε να πορευόμαστε.

Βέβαια, επειδή με την χουβαρντοσύνη δεν είναι να το παρακάνει κανείς, πρέπει να μάθετε παλιογαϊδούρια πως επειδή δώσατε και 30.000 ψωροδολάρια δεν σημαίνει ότι αξίζετε και ένα display που θα το παίρνατε και σε μιά Nikon των 800 €. Το display με το οποίο φρόντισε η καλή εταιρεία Leica να εφοδιάσει το νέο της καμάρι είναι αναλόγου ποιότητας μιάς συμπαθητικής compact. Όσο γιά την σχεδιαστική της αισθητική, (παλαιστής του σούμο design), ίσως είναι καλύτερα να μην μιλήσουμε γιατί είναι κρίμα να χαλάσουμε την τύχη της κοπέλας.

Πάντως, αν παρόλα αυτά εξακολουθείτε να την ποθείτε και να θέλετε να κοιμηθείτε μαζί της, υπολογίστε εκτός από τα αρχικά 30 χιλιαρικάκια και άλλα 30-40 γιά τζοβαερικά δηλαδή 2-3 φακουδάκια ακόμα. Αν θέλετε και το λουρί της πάμε στα 100. Η μεγάλη όμως "επιτυχία" αυτού του μοντέλου δεν θα βασιστεί τόσο ούτε στην ευγενή της καταγωγή ούτε και στα τεχνικά της χαρακτηριστικά αλλά στην εξαιρετικά ευτυχή διεθνή οικονομική συγκυρία μέσα στην οποία γεννήθηκε.

Άντε να μας ζήσει και καλά 40 !

9 σχόλια:

  1. δεν την αγοραζει και κανεις να του την κλεψω ο ερμος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Που πας ρε Παύλο Καραμήτρο με την D700;
    Που πας ρε κακομοίρη μεροκαματιάρη φωτογραφίσκε με μιά μηχανή που την έχει και η ξαδέρφη της κουτσής Μαρίας;
    Που πας χωρίς Leica και έχεις και το θράσσος να μιλάς...
    Πτωχέ Παύλε...Προσπαθώ να σε συμπονέσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και κλαμα ο λαος !!!!!
    Κροισοι μεγαλοι κροισοι!!
    ...και το κρασι παλιο ...
    Ανδρεας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν κάνει γιά μας παιδιά η κοπέλα. Αυτές θέλουν ακριβά εστιατόρια και γαλλικές σαμπάνιες. Όχι "μάστορα πιάσε μιά γεμιστά γιά μένα και μιά γίγαντες γιά την "δεσποινίς" και φέρε και κανά καρτούτσο-και πούσαι...σβέλτα!" Δεν είναι γιά μας αυτά σύντροφοι και συντρόφισσες.Να μην σας πώ πως θα δώσω και τις D700 και θα πάω να χτυπήσω καμμιά SMENA που τα γρανάζια της λιπαίνονται με τίμιο εργατικό ιδρώτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μην απογοητεύεστε! Μέχρι & η κακομαθημένη "Σωτηράκης" έπεσε στην αγκαλιά του "Αγλαΐτσα", παρά το ότι την πήγε για πρώτο ραντεβού στο κρατητήριο με τα ποντίκια! Αλλά, είπαμε, αυτή ήταν "αντράκι"..

    http://www.youtube.com/watch?v=jF_r9FPg218

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βρε δεν πα να κάνει όσο θέλει και να γράφει ότι θέλει επάνω της? Παρέα με το Μον Μπλάν και το παληό Σπιντμάστερ την Λουί Βουιτόν και τα συναφη δεν πρόκειται να κάνει.

    Τα παληά τζάκια δεν θα την δεχτούν. Τα παληά λεφτά δεν κάνουν παρέα με νεόπλουτους.

    Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Kαλά, αυτή έχει και ένα όνομα να τη συνοδεύει, έχει μιά ιστορία, έχει το κατιτίς τέλος πάντων!

    Γιά δές εδώ Παύλε:
    Http://www.dpreview.com/news/0908/09080600sonypartyshot.asp

    Ποιά γαμοβάφτισα και ιστορίες τώρα....
    Στήνεις τρία τέτοια γύρω απο ένα μυστηριο και πάς γιά καφέ...
    Και μην ανησυχείς γιατί "Ιt will also recompose it's shots based on the rule of thirds"

    Aντε γειά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Α, και γιά να μην το ξεχάσω, επειδή στηλίτευσες την Leica γιά την οθόνη της, δές τι οθόνη παίρνεις σε αυτήν εδώ:

    http://www.dpreview.com/news/0908/09081303samsungst1000.asp

    3.5" LCD touchscreen 1.2 million dots

    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ποιά S2 και μαλακίες, μ'αυτά τα λεφτά προσλαμβάνω oλόκληρο φωτογράφο full time για όλο το χρόνο (και ΙΚΑ μέσα). Εγώ θα του δείχνω κι αυτός θα φωτογραφίζει και θα μου φτιάχνει και φραπεδιά κάθε πρωί. Φραπεδιά φτιάχνει η S2?

    ΑπάντησηΔιαγραφή