Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

NASA εκεί ? Μιά πουτανέσκα παρακαλώ !

- Όσοι είχατε συνηθίσει τη γνωστή εικόνα του πιτσοντιλιβερά με το ξεχαρβαλιασμένο παπάκι, πλέον ξεχάστε την. Από χθές ο κλάδος αποφάσισε να αναβαθμίσει το γόητρό του με ένα άλλου τύπου "όχημα". Το χαρακτηρίζουν ως λεωφορείο αλλά δεν έχει καμμία σχέση με αυτά που κάνουν το δρομολόγιο 703 "Πειραιάς-Άγιοι Ανάργυροι", είναι κάπως μεγαλύτερο και κάπως ταχύτερο.Λέγεται Discovery (σαφής αναφορά στο delivery) και είναι πανέμορφο. Κοστίζει βέβαια κάτι τίς παραπάνω, αλλά αν σκεφτείς πως στην χώρα μας, λόγω της καθιερωμένης μίζας, πληρώνουμε τα ίδια χρήματα γιά να αγοράσουμε τρία τρόλλευ, τελικά μάλλον συμφέρει.

Χθές λοιπόν απογειώθηκε από το Κανάβεραλ το διαστημικό λεωφορείο Discovery γιά να μεταφέρει λέει τρόφιμα και προμήθειες στους αστροναύτες που ζούν και εργάζονται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Ντελιβεράδες κανονικοί δηλαδή εκεί στη ΝASA απλώς κινδυνεύουν πολύ λιγότερο αφού οι δικοί μας εδώ μέσα σε τρία οικοδομικά τετράγωνα παραβιάζουν τον μισό ΚΟΚ.

Ποιός θα μπορούσε να το φανταστεί μερικές δεκαετίες πίσω, πως τα διαστημικά δρομολόγια δεν θα κουβαλούσαν όπως κάποτε τα υπέροχα αυθάδη όνειρα της ανθρωπότητος αλλά μπολωναίζ με μπόλικο τυρί, φυστικοβούτυρα, κοκα-κόλες και σερβιέτες (με φτερά φυσικά-στο διάστημα βρισκόμαστε).Και ποιός θα μπορούσε να φανταστεί πως μία αποστολή στο διάστημα δεν θα επέστρεφε πλέον με ζητωκραυγές και παρελάσεις αλλά με τα άπλυτα σώβρακα των αστροναυτών.

Στρέφω το κεφάλι μου προς το νυχτερινό ουρανό ψάχνονας να βρώ το Α του μεγάλου Κυνός και ένα καλό λόγο που υπάρχω στη γή (ένα λόγο καλύτερο εννοώ από το να πληρώνω τους λογαριασμούς της ΔΕΗ)  και αντί γι΄αυτό, βλέπω  τους ντελιβεράδες της NASA στην εξώπορτα του θεού να καμώνονται πως ψάχνουν γιά ρέστα στην ζωσμένη μπανάνα τους ελπίζοντας να ακούσουν το μαγικό "εντάξει κράτα τα".

Κυρίες και κύριοι τα όνειρα μας τελείωσαν ! Να σας φέρω μιά πουτανέσκα ?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου