Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

- Ένα είναι το κώμα.

- Όσα κοσμητικά επίθετα έχει ακούσει ο Καραμανλής τις τελευταίες μέρες από τους Υπουργούς και τους βουλευτές του, δεν τάχει ακούσει όλα τα χρόνια της λαμπρής καριέρας του από 11 εκατομμύρια 'Ελληνες. Ξέροντας ότι οι περισσότεροι εξ αυτών την Βουλή θα την ξαναδούν μόνο σε καρτ ποστάλ, έχουν πάθει ένα πανικό, πάνε σου λέει και οι βουλευτικές αποζημιώσεις και οι μισθοί και τα "έξοδα παραστάσεων" από τις διάφορες επιτροπές και όλα τα καλούδια. Και φυσικά πάνε και τα "τυχερά", μίζες (νόμιμες και παράνομες), λαδώματα, "δωράκια και χορηγίες φίλων επιχειρηματιών" κλπ.

Προβληματίζεται φυσικά με όλα αυτά ο σοφός και χοντρός πρωθυπουργός μας, αφού ξέρει καλά  πως στις επερχόμενες εκλογές του Οκτωβρίου, το πιό δύσκολο που θάχει να αντιμετωπίσει δεν θα είναι τα (ούτως ή άλλως δεδομένα και αναμενόμενα) χαμηλά ποσοστά που θα λάβει η παράταξή του αλλά τα ακόμη πιό χαμηλά γιά τα οποία ήδη έχουν αρχίσει να φροντίζουν πρώτοι οι "δικοί του" άνθρωποι.

Παρ΄όλα αυτά, όλα δείχνουν πως είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στο απονεννοημένο πολιτικό διάβημα μιάς εκλογικής αναμέτρησης στις 11 Οκτώβρη  αφού, όχι μόνο δεν υπάρχει κάτι στο χρονικό διάστημα μέχρι το Μάρτη που να μπορεί να μικρύνει την διαφορά του 6%* από το ΠΑΣΟΚ αλλά αντιθέτως, η πλήρης οικονομική κατάρρευση της χώρας η οποία θα γίνει πολύ περισσότερο εμφανής τους αμέσως επόμενους μήνες, δεν θα πλακώσει μόνο τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά αλλά κυριολεκτικά θα ισοπεδώσει και τα εκλογικά ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας. 

Και αυτό, όσο και αν ηχεί παράδοξο, είναι  κάτι το οποίο δεν το θέλει ούτε και το ίδιο ΠΑΣΟΚ, αφού ένα εξευτελιστικό εκλογικό αποτέλεσμα γιά την Ν.Δ. δεν θα σημάνει απλά την πλήρη απαξίωση ενός κόμματος αλλά θα θέσει (γιά πρώτη φορά έμπρακτα) σε αμφισβήτηση συνολικά το ζήτημα των πολιτικών μύθων με την αφήγηση των οποίων νανουριζόμαστε εδώ και δεκαετίες.

Και μιά απόλυτη συντριβή της Νέας Δημοκρατίας, είναι μαθηματικώς βέβαιο πως θα την ακολουθήσει και το ΠΑΣΟΚ (και πολύ πιό γρήγορα μάλιστα απ΄ όσο θα μπορούσε και το ίδιο να φανταστεί), αφού και τα δύο "μεγάλα" κόμματα στην πραγματικότητα συγκατοικούν στο ίδιο οικοδόμημα και ως εκ τούτου, μοιράζονται το ίδιο θεμέλιο. Ένα θεμέλιο που άλλοτε με χαριτωμένη ανδρεοπαπανδρεϊκή μαγκιοπουτανιά και άλλοτε με κοινή καραμανλική αγυρτεία, καταφέρνει να εκμαυλίζει το (ούτως ή άλλως) ευεπίφορο στην διαφθορά εκλογικό σώμα και να το πειθαναγκάζει, πότε να θηλάζει τα γεμάτα δηλητήριο μαστάρια της Σκύλλας και πότε να συνουσιάζεται με το συφιλιδικό αιδοίο της Χάρυβδης.
Και ο μαλάκας ...να το φχαριστιέται κι όλας !

*__________________________________________________________
Το ποσοστό αναφέρεται στα  αποτελέσματα δύο δημοσκοπήσεων τα οποία ανακοινώθηκαν  την προηγούμενη εβδομάδα. Το ένα έδινε προβάδισμα 6% στο ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ ενώ το άλλο 6,2%. Αποτελέσματα ακόμη μιάς ακόμη πιό νέας δημοσκόπησης (28-31 Αυγ 2009) που πραγματοποίησε η zougla.gr στο τελικό σταθμισμένο της δείγμα φέρνει την ΝΔ σε ακόμη πιό δυσχερή θέση με μιά πραγματικά θλιβερή συσπείρωση (64%) και εμφανίζοντάς την 9,4 ποσοστιαίες μονάδες πίσω από το ΠΑΣΟΚ.

Πιό αναλυτικά και  σύμφωνα πάντα με την παραπάνω σταθμισμένη δημοσκόπηση, αν οι εκλογές διεξάγονταν "σήμερα", τα αποτελέσματα θα περιγράφονταν ως εξής:
 Γράφημα zougla.gr

1 σχόλιο:

  1. παραδεχομαι την ολη λογικη σου παυλε.

    σαν να μου λες ηρθε η ωρα επιτελους να φτιαξω κομμα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή