Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

- Το πόσο πραγματικά

ενδιαφέρονται γιά την χώρα μας και τα δύο μεγάλα κόμματα (και ακολουθεί κατά πόδας και ο ΛΑΟΣ), φαίνεται και από κάποια ονόματα τα οποία όπως όλα δείχνουν θα συμπεριληφθούν στις λίστες τους. Ονόματα τα οποία  τα γνωρίζουμε λιγότερο ή και καθόλου από το πνευματικό τους έργο ή την εν γένει πολιτική τους παρουσία αλλά μάλλον κυρίως (και μόνον) από το βυζί τους και το μπούτι τους.

Ποτέ δεν διαβάσαμε γι΄αυτά σε κάποια επιστημονική ή πολιτική ή οικονομική επιθεώρηση, ποτέ δεν τα είδαμε σε κοινωνικούς αγώνες, ποτέ δεν ακούσαμε από αυτά έστω και την ελάχιστη πολιτική τους σκέψη. Άτομα βγαλμένα από τα κυλοτολάγνα εξώφυλλα της Espresso και των αδελφών εντύπων, άτομα που έχτισαν την περσόνα τους με τα τούβλα των μεσημεριανάδικων, άτομα που τελικά, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, εδραίωσαν την ύπαρξή τους γαργαλώντας τον εθνικό μας βουβώνα.

Δεν έχω καμμιά αντίρρηση γιά το ότι ακόμη και αυτής της "κατεύθυνσης" τα άτομα θα μπορούσαν να συνεισφέρουν στο σύνολο αλλά ειλικρινά, προσπαθώντας να βρώ ένα τρόπο με τον οποίον θα μπορούσαν να το κάνουν, δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτε παραπάνω από το να αποτελούν φαντασιακό υλικό γιά κατά μόνας ανδρικές ενασχολήσεις. (ίσως και γυναικείες-γούστα είναι αυτά).Αλλά αυτό όμως το κάνουν ήδη, δεν τους χρειάζεται και η βουλευτική ιδιότης.

Φυσικά γνωρίζω πως αυτά τα άτομα, κατά το κοινώς λεγόμενον, "κάνουν γκέλ" και σε κάθε περίπτωση τέλος πάντων πολύ μεγαλύτερο γκέλ από το όνομα του κυρίου Σιμόπουλου (καλέ ποιός είναι αυτός?) ή του ή του κυρίου Ανευλαβή. (έτσι μούρθαν τώρα τυχαία τα ονόματα-μην τους αρχίσετε τους ανθρώπους στα τηλέφωνα να τους ρωτάτε με ποιούς τελικά "κατεβαίνουν"). Θα μου πείτε τώρα, "είσαι σίγουρος πως τέτοιοι άνθρωποι θα μπορούσαν να συνεισφέρουν και ως πολιτικοί?" Η απάντησή μου θα ήταν "όχι δεν γνωρίζω αν αυτοί οι άνθρωποι θα μπορούσαν να συνεισφέρουν". Εκείνο όμως που γνωρίζω σίγουρα είναι, πως οι εν λόγω κυρίες σίγουρα ΔΕΝ θα μπορούσαν να συνεισφέρουν. Και δεν είμαι μάντης που το γνωρίζω απλώς η λογική μου λέει πως δεν μπορείς να δώσεις τίποτε αν δεν έχεις τίποτε. Εκτός από την διάθεσή σου φυσικά αλλά ως γνωστόν, τόσο οι πολιτικοί όσο και η πολιτική δεν κρίνονται εκ των προθέσεων και των διαθέσεων αλλά τελικά εκ των αποτελεσμάτων.

Και με δεδομένο ότι ο αριθμός των Βουλευτικών εδράνων είναι πεπερασμένος, (300 είναι όλες κι΄όλες), δεν είναι μόνο που (έστω και) μία υπερπολύτιμη θέση καταλαμβάνεται από ένα παντελώς άχρηστο άτομο (ίσως και επικίνδυνο γιά τον ρόλο που καλείται να διαδραματίσει) αλλά και το ότι ένα άλλο άτομο που σίγουρα θα μπορούσε να προσφέρει πολλά περισσότερα, αποκλείεται. Βλέπετε λοιπόν πως η ζημιά που γίνεται έχει πολλά επακόλουθα.

Ένα παλαιό σύνθημα-αίτημα των "αναρχικών" (κατά σύμβασιν η λέξη), ήταν το περίφημο "Να καεί-να καεί το μπουρδέλο η Βουλή". Νομίζω πως τέτοιες επιλογές των αρχηγών των κομμάτων, το δικαιώνουν απόλυτα ως σύνθημα, αφού με τέτοιες ιλλουστρασιόν πουτανοκυρίες, μόνο ένα μπουρδέλο θα μπορούσες να στελεχώσεις. Και είναι απλά θέμα χρόνου να το δικαιώσουν και ως "αίτημα" (τα περασμένα Δεκεμβριανά δεν μαρτυρούν κάτι άλλο), διότι όσο περισσότερο μεγαλώνει η  ανοχή μέσα στον "οίκο" σας τόσο περισσότερο θα μειώνεται αυτή της κοινωνίας έξω από αυτόν.

Και όταν κάποτε φτάσει εκείνη η ώρα που η ανοχή της κοινωνίας φτάσει στο απόλυτο μηδέν, (να το απεύχεστε), δεν θά "πιάσουν δουλειά" μόνο οι εν λόγω "κυρίες" αλλά όλο το "προσωπικό" του μεγάρου, και κυρίως όσοι φρόντισαν γιά την περαιτέρω μετατροπή του. Γιατί όπως εσείς έχετε το νόμο "περί ευθύνης ...κολλητών", έτσι κι΄ εμείς έχουμε τον νόμο περί ευθύνης πολιτών. Και ίσως το 114 να φαίνεται πως πέθανε αλλά όταν, ώ ανιστόρητοι και αγράμματοι,  ωριμάσουν πραγματικά οι συνθήκες, νάστε σίγουροι πως το φάντασμα του όχι απλά θα ξαναζωντανέψει αλλά...

10 σχόλια:

  1. Όταν έχουμε φτάσει στο σημείο να δούμε σε θέσεις υπουργών δύο γίγαντες της πολιτικής σκέψης όπως τη "Σελήνη" και τον Ιωαννίδη (που μετά δυσκολίας ολοκληρώνει φράση με σωστό συντακτικό), όταν έχουμε φτάσει στο σημείο να δούμε ως υποψήφια βουλευτή την αηδό (sic) του στιχουργήματος "Αφρικανέ, Αφρικανέ, θέλεις να κάνουμε κοννέ;", όταν παραλίγο φέτος να δούμε υποψηφίους τον (Ψι)ψινάκη και την εθνική μας βίζιτα (και προς το παρόν δεν έχει αποκλειστεί κιόλας η υποψηφιότητα κανενός από τους δύο), τότε οι γατούλες του στυλ Ράπτη και Καϋλή (ξαναsic) που νιαουρίζουν στο κυνοβούλιο (ξανά μανά sic) θα έλεγα ότι είναι το μη χείρον βέλτιστον. Τις ταΐζουμε, τις ποτίζουμε, κι αυτές σε ένδειξη ευγνωμοσύνης ψηφίζουν τα νομοσχέδια, μασάνε την τσιχλόφουσκά τους και δεν ενοχλούν κανέναν (εκτός από τον κρατικό προϋπολογισμό τον οποίο επιβαρύνουν). Γι' αυτή τη δουλειά τις θέλουν οι αρχηγοί τους (γιατί κάτι παλιάς κοπής ψιλοαπρόβλεπτοι βουλευτές μπορεί και να τους ζάλιζαν τον έρωτα, θυμηθείτε π.χ. τον... Βουνάτσο). Και αφού κι εμείς τις διαλέξαμε και τις στείλαμε εκεί να κάνουν αυτή τη δουλειά, αυτή η "εκπροσώπηση" μας αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο γιαννης ιωαννιδης πότε εδειξε μπουτι και δεν το προλαβα? :-)
    η δικια μου γνωμη ειναι οτι οι πολιτικοι δεν χρειαζεται να ειναι ανθρωποι του πνευματος-μαλλον θα ελεγα να μην ειναι καν, αλλα ανθρωποι με μαθηματικη και καθαρη σκεψη.

    τωρα αν το συνδυαζουν και με λιγο μπουτι ακομα καλυτερα, αλλα οχι και στηθος και μπουτι, κοτοπουλο θελουμε?..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και μήπως μπορείς να μου πείς Μήτσο σε παρακαλώ ποιά ακριβώς ήταν η προσφορά του βουλευτή Ιωαννίδη μήπως προσέφερε δηλαδή κάτι και μου διέφυγε ! Δηλαδή δεν θα μπορούσαμε να ζήσουμε και χωρίς τον βουλευτή Ιωαννίδη ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δεν θα σου κανω την χαρη να σου πω για την προσφορα του.. :-)
    αν μου βρεις ομως εσυ καποιον δεξιο βουλευτη με πιο σταρατο λογο απο του ιωαννιδη παω πασο.
    και να βρεις, θα συμφωνησω οτι μπορουμε να ζησουμε και χωρις τον βουλευτη Ιωαννιδη, αλλα δεν μπορουμε να ζησουμε χωρις βουλευτες νομιζω.
    ΑΝ αυτο λεει κατι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το "κοψιμο" του Σημιτη πως το σχολιαζετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάντως το ενδεχόμενος υποψηφιότητας Ψινάκη αποκλείστηκε χθες το μεσημέρι, όπως μας ενημέρωσε η κυρία Σκορδά 10 μόλις μετά την ανακοίνωση. Κατά τα άλλα ο "νομάρχης της καρδιάς μας" (καλεσμένος στην εκπομπή) πίστευε στην υποψηφιότητα του Ηλία...

    ΥΓ.: Μα καλά, πώς τον ψηφίζετε αυτόν τον άνθρωπο στη Θεσσαλονίκη...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. σαν πρωην θεσαλονικιος θα σ απαντησω julie. δεν ελπιζουμε πια σε τιποτα. ουτε πολιτικα, ουτε αθλητικα. μας αρεσει οταν σκονταφτει προσπαθωντας να κανει τον μαγκα, μας αρεσει οταν χανουμε. ετσι υπαρχει ελπιδα και απολαυση.
    οταν φτασεις-νομιζεις-καπου χανει .. και το ενδιαφερον του και ολα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. θα μας ξανακυβερνησει η νου δου. τι εχεις να πεις?
    ανησυχω και λιγο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ''το ποσο πραγματικα''... κουραστηκα να το βλεπω. που εισαι παυλε? μου στελνουν μηνυματα να με ρωτησουν αν εισαι καλα. show them..

    ΑπάντησηΔιαγραφή