Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

- Είναι ελάχιστες στιγμές γιά τις οποίες μπορεί ένας έλληνας πολίτης, να νιώθει πραγματικά υπερήφανος γιά κάποιον πολιτικό του άρχοντα. Ειδικά όταν αυτός ο πολιτικός άρχων "τυγχάνει" να είναι και ο ανώτερος όλων. Αναφέρομαι φυσικά στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας μας, στον Κύριο Κάρολο Παπούλια, ο οποίος με το αδιαμφισβήτητο ήθος του αλλά και την ανυπόκριτη ανθρώπινη κοινωνική του ευαισθησία, αποφάσισε να δώσει ένα τέλος στην βλαχοκίτς φιέστα που γινόταν κάθε χρόνο τέτοια μέρα με τον ψευδεπίγραφο τίτλο "Γιορτή της Δημοκρατίας". Μιά "γιορτή" η οποία εδώ και πάρα πολλά χρόνια είχε χάσει το ουσιαστικό της περιεχόμενο και από απόδοση φόρου τιμής στους (εν ζωή και μή) Αγωνιστές του Αντιδικτατορικού Αγώνα, είχε μετατραπεί σε κοσμικό πάρτυ στο οποίο παρήλαυναν τα πλέον απίθανα πρόσωπα, μόδιστροι και εκπρόσωποι του βλαχοlifestyle, ζιγκολό και μεγαλο(πουτανο)κυρίες, μεγαλοεργολάβοι και βδέλλες του Δημοσίου, γυμνοσάλιαγκες της δημοσιογραφίας και λοιποί σιτιζόμενοι παρά της εξουσίας. (κοινώς παράσιτα).

Με μιά ομιλία πραγματικό χαστούκι στον πολιτικό κόσμο,
"Οι δεξιώσεις και οι κοσμικότητες είναι ασύμβατες προς το πνεύμα του αντιδικτατορικού αγώνα, προκαλούν το κοινό αίσθημα και προσβάλλουν το μέτρο που οφείλει να καθορίζει την συμπεριφορά του πολιτικού κόσμου"
αφ΄ενός μεν καταγγέλει δημόσια την ανάρμοστη αυτή κατάσταση και αφ΄ετέρου δίνει ένα υψηλό μάθημα πολιτικής συμπεριφοράς προς όσους με τον ένα ή άλλο τρόπο προκαλούν το κοινό αίσθημα την ίδια ακριβώς στιγμή που ζητούν από τον λαό ξανά να αντέξει και άλλα οικονομικά βάρη. Δεν δίστασε να μιλήσει έξω από τα δόντια γιά την ανεργία που μαστίζει τους νέους, την οικονομική κρίση αλλά και την διαφθορά της εξουσίας που καταδυναστεύει την καθημερινότητά μας αλλά και τα παρεπόμενα αυτών, δηλαδή γιά τις κοινωνικές εντάσεις και την απώλεια κάθε κοινωνικής συνοχής. Δεν δίστασε επίσης να πεί και πως δεν μπορούμε να μιλάμε καν γιά Δημοκρατία, αν οι πολλοί δεν μπορούν να έχουν έστω τα ελάχιστα γιά την επιβίωσή τους.

Σε τέτοιες ομιλίες-πολιτικές πράξεις, μόνο να υποκλιθούμε μπορούμε.
Πρόεδρε, έχεις τον σεβασμό μας.

Ολόκληρη η ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας την οποία αξίζει να διαβάσετε, είναι εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου