Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

- Το Kazan dp.gr, όπως έχουμε πεί και παλαιότερα, είναι ανοιχτό στις σκέψεις σας. Μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας και μάλιστα όχι απλά ως απαντητικά σχόλια αλλά ως κύρια.Το παρακάτω κείμενο μας το έστειλε ο φίλος Τόλης Γιαννακόπουλος, (ο γνωστός μας maneowar), και με χαρά το δημοσιεύουμε.


Ψαροκυνηγετικές περιπέτειες στο μεγάλο χωριό

Δεχόμενος ως αληθή τον παραλληλισμό της Sondag μεταξύ φωτογραφίας και κυνηγιού θα μπορούσε κανείς να δει τα dpgrικά δρώμενα από μία τέτοια σχετική οπτική.

Στο μεγάλο χωριό μας άντρες και γυναίκες μέσα από το ψάρεμα και το κυνήγι εξασφαλίζουν τα προς το ζην.

Στο μεγάλο χωριό μας όμως δεν ψαρεύουν όλοι στα ίδια νερά ούτε και κυνηγούν στα ίδια δάση τα ίδια θηράματα.

Υπάρχουν ψαράδες που ρίχνουν το αγκίστρι τους μέσα στο ενυδρείο του σπιτιού τους και αλιεύουν χρυσόψαρα, υπάρχουν άλλοι που ψαρεύουν στην κοντινή λίμνη, υπάρχουν άλλοι που στήνουν ξόβεργες, υπάρχουν κάποιοι λιγότεροι που έμαθαν την τέχνη του κυνηγιού με τουφέκι, υπάρχουν και οι ελάχιστοι που κυνηγούν αγριογούρουνα με μαχαίρια.

Το βράδια στο μεγάλο μας χωριό οι ψαραδοκυνηγοί μαζεύονται στο καφενείο μας, ακουμπούν στους πάγκους τα θηράματά τους και ανταλλάσσουν απόψεις για την ημέρα που πέρασε και το σκεπτικό του κυνηγιού τους.

Το μπούγιο στον καφενέ μας γίνεται από τους αγκιστράδες και τους ξοβεργάδες, οι τουφεκάδες και οι μαχαιράδες πιο κει, κι ο καφετζής μας, γενικός κουμανταδόρος, υποδέχεται, σερβίρει, χρεώνει.

Οι αγκιστροξοβεργάδες αλληλοσυγχαίρονται για τα εκατοντάδες χρυσόψαρα και παγώνια τους, αλληλοκερνιούνται και το διασκεδάζουν, αρκετοί τουφεκάδες πίνουν με ύφος τα ένδοξα τσίπουρά τους, οι μαχαιράδες, συνήθως λιγομίλητοι, δεν ανακατεύονται με το πλήθος των θαμώνων.

Κάποια στιγμή, οι αγκιστροξοβεργάδες άρχισαν να έχουν άποψη για το σύνολο της ψαροκυνηγετικής περιπέτειας, κάποιοι τουφεκάδες, με ύφος βαρύ και επιτυχημένο τους είπαν να πάρουν τα χρυσόψαρά τους και να καθίσουν στα αβγά τους, έπειτα κάποιοι τουφεκάδες πιο χαλαροί είπαν στους σφιγμένους τουφεκάδες να καθίσουν κι αυτοί στα αβγά τους, μπήκαν στη φάση και οι μαχαιράδες και ο καφενές μας έγινε σαλούν.

Μέσα στο γενικό κακό, ο καφετζής πήρε το μέρος των αγκιστροξοβεργάδων, μιας και το μαγαζί μπουγιάρει και γεμίζει με αυτούς.

Φύγε όμως ο ένας, διώξε τον άλλον, σφάξε τον παραδίπλα, στο καφενείο απέμειναν αρκετοί αγκιστροξοβεργάδες και κάποιοι λίγοι τουφεκάδες.

Το καφενείο μας τώρα απέμεινε ένας χώρος αγοραπωλησιών αγκιστριών και πετονιών, τα μεζεδάκια απείραχτα μουχλιάζουν στον πάγκο του καφετζή και τα κρασιά ξιδιάζουν μες στα βαρέλια.


Η ευλογία και η κατάρα του photointernet είναι η δύναμη που έχει να αποκαλύπτει τις προθέσεις των χρηστών του σε βάθος χρόνου. Κι ο χρόνος, ευτυχώς και δυστυχώς για όλους, κύλησε και μέσα από τις φωτογραφίες διηθήθηκε και η ματαιοδοξία πολλών από τους δημιουργούς τους.
Η ματαιοδοξία, μία ασθένεια που ως γνωστόν είναι πάνδημος και δεν λογαριάζει από αγκίστρια, τουφέκια και μαχαίρια.

Γλίτωσαν έτσι και ξεμπέρδεψαν οι προ του internet μεγάλοι φωτογράφοι, που πιθανόν να αποκάλυπταν εαυτούς και προθέσεις άθλιες στις δικές μας ηλεκτρονικές ημέρες.

Στην υγεία μας το ξιδόκρασό μας.

Τόλης Γιαννακόπουλος
maneowar

4 σχόλια:

  1. "Η ευλογία και η κατάρα του photointernet είναι η δύναμη που έχει να αποκαλύπτει τις προθέσεις των χρηστών του σε βάθος χρόνου. Κι ο χρόνος, ευτυχώς και δυστυχώς για όλους, κύλησε και μέσα από τις φωτογραφίες διηθήθηκε και η ματαιοδοξία πολλών από τους δημιουργούς τους.
    Η ματαιοδοξία, μία ασθένεια που ως γνωστόν είναι πάνδημος "

    Eίναι ίσως η μόνη ΣΩΣΤΗ απο κάθε άποψη κουβέντα, που έχει ακουστεί ώς σήμερα γιά το dpgr.
    Η Ματαιοδοξία, μόνιμο σαράκι που τρώει τις σάρκες αυτού του λαού όχι μόνο σε ότι έχει να κάνει με τα φωτογραφικά δρώμενα...
    Και πιστέψτε το, είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ δύσκολο να προσπαθείς να βγάλεις άκρη, με τέτοια φαινόμενα, φαινόμενα που λειτούγησαν καταλυτικά στην εξέλιξη της εικόνας του site, καθώς μιά σειρά λανθασμένων(?) αποφάσεων (προφανώς λόγω αγνοιας, και απειρίας) έφερε τα πάνω κάτω...
    Είναι πολλά τα οποία δεν μπορούν να ειπωθούν εδώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Είναι πολλά τα οποία δεν μπορούν να ειπωθούν εδώ.."

    Γιατί δεν μπορούν να ειπωθούν "εδώ" ? Τα πάντα μπορούν να ειπωθούν εδώ εφ' όσον υπάρχει (έστω)προσπάθεια τεκμηρίωσής τους. Και θα "μπορούσαν" να ειπωθούν και "αλλού" (όταν ήταν ακόμη καιρός).Τώρα βρισκόμαστε στην φάση του ...απινιδωτή.Near death experiences... που λένε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παύλε, οποία έκπληξις!!!
    Ο Παναγιώτης GPseven, στο ιστολόγιο σου!!!
    Με το καλό Παναγιώτη !!!

    Όσο γιά τον Τόλη, τι να πω....
    Τα είπε όλα ο άνθρωπος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή