Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Η καμένη γη της ψυχής μας.

- Το έγκλημα που διαπράττεται σε αυτή τη χώρα, τελικά είναι διαρκές.O Έλληνας, από την πρώτη του κι' όλας επαφή με το Κράτος, από τα 18 του κι΄ όλας και ως ενήλικος πλέον Πολίτης, δέχεται το πρώτο πλήγμα τόσο στην λογική του όσο και στην αξιοπρέπειά του.Φυσικά, δεν περίμενε να φτάσει στα 18 του γιά να καταλάβει σε ποιά χώρα γεννήθηκε αφού τα πρώτα "μηνύματα" άρχισε να τα παίρνει από την νηπιακή του ήδη ηλικία.Τότε που οι εργαζόμενοι γονείς του έπρεπε να βρούν κάποιο μέσον γιά να του εξασφαλίσουν μία θέση σε ένα ...παιδικό σταθμό, κι΄ όταν αργότερα μέσα σε ένα άθλιο κτίριο, (δημοτικό σχολείο τούπανε πως λέγεται), άρχισε να διδάσκεται με ένα εξ ίσου άθλιο τρόπο άχρηστα γιά την ευτυχία του αλλά και γιά την πραγματική του Παιδεία πράγματα, (εξαιρουμένης μιάς κωλοπροπαίδειας που και αυτής η χρησιμότητα πλέον αμφισβητείται), κι΄ όταν πάλι έξι χρόνια αργότερα είδε τους γονείς του να ξεπουλιούνται γιά τα φροντιστήρια επειδή το Κράτος ως άλλος μπακάλης τους έκλεβε στο ζύγι των υποχρεώσεών του.

Δεν περίμενε λοιπόν ο Έλληνας την ενηλικίωσή του γιά να μάθει πως αυτό το Κράτος τον μισεί και τον κλέβει από την κοιλιά της μάνας του, ωστόσο είναι πραγματικά τραγικό, το Κράτος αυτό, να μην του χαρίζει ούτε μία μέρα βρε αδερφέ πολιτικής αθωότητος, έτσι ώστε να μην μείνει και η ελάχιστη αμφιβολία πως θα τον μεταμορφώσει σε ένα Πολίτη-τέρας, σε ένα Πολίτη ωρκισμένο εχθρό του, και  μέχρι την τελευταία ημέρα της ζωής του.

Δεν μπόρεσα λοιπόν να μην ξεχειλίσω από οργή όταν πληροφορήθηκα πως το Υπουργείο Παιδείας ζητάει από κάθε μαθητή που αμφισβητεί την κρίση των βαθμολογητών του στις Πανελλαδικές και θέλει να δεί το γραπτό του, ένα πενηντάρικο! Πενήντα ευρώ λέμε.Αν δηλαδή γιά οποιοδήποτε λόγο, ο Πολίτης επιθυμεί να ελέγξει την "λειτουργία" αυτού του αλήτικου Κράτους, και όχι γιά κανένα άλλο λόγο αλλά επειδή το ίδιο το αλήτικο Κράτος κατάφερε να διακυβεύει με μιά ζαριά που κατ΄ευφημισμόν ονομάζει "πανελλαδικές εξετάσεις", το ίδιο το μέλλον του, τότε πρέπει να πληρώσει 50 ευρώ, ίσως γιά ως τιμωρία γιά το ότι τολμάει να αμφισβητεί την "άψογον λειτουργίαν" του. Γιατί, αν δεν ισχύει η προηγούμενη σκέψη μου και η εμφάνιση ενός εγγράφου στον Πολίτη έχει κόστος γιά το Δημόσιο 50 €, τότε μάλλον τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα γιά το Κράτος. Μάλιστα, το ίδιο αλήτικο Κράτος, ολοκληρώνει το χυδαίο πορτραίτο του υιοθετώντας και φτηνά τερτίπια της εμπορικής πιάτσας : "Από 1-3 γραπτά η ταρίφα είναι 50 € και αν θες να δείς και το 4ο στο βγάζει προσφορά πακέτο-όλα μαζί 80 € διότι είσαι ...καλός πελάτης".

Αντί λοιπόν το αλήτικο αυτό Κράτος να σκύψει με συστολή το κεφάλι και να ζητήσει συγγνώμη γιά το ότι παραμονές του 2010 δεν μπορεί να παρέχει ιντερνετικά υπηρεσίες που παρέχονται ακόμη και σε εξωτικές αφρικανικές χώρες, δίνοντας την δυνατότητα στον κάθε μαθητή με έναν προσωπικό του κωδικό να μπορεί να βλέπει το διορθωμένο γραπτό του και μάλιστα εντελώς δωρεάν, ζητάει και τα ρέστα σε πενηντάρια και ογδοντάρια δείχνοντας το πιό πρόστυχό του πρόσωπο και μάλιστα προς την πλέον ευαίσθητη κοινωνική ομάδα που είναι αυτή του νέου Πολίτη.

Ο οποίος με την σειρά του, δεν θα "ξεχάσει" ποτέ στην ζωή του, (σας το υπόσχομαι), τον τρόπο με τον οποίον έχασε τον πολιτικό του παρθενικό υμένα και θα φροντίσει να  το ανταποδίδει κάθε φορά και με την κάθε ευκαιρία, είτε κλέβοντας την εφορία, είτε καίγοντας ένα δάσος γιά να χτίσει ένα αυθαίρετο, είτε γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια κάθε νόμο, αδιαφορώντας ακόμη και γιά αυτόν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.(είναι τάχα τυχαίο ότι εκτός από την διαφθορά είμαστε πρώτοι στον κόσμο και στα τροχαία δυστυχήματα? Εσείς δηλαδή δεν βλέπετε κάποια ΑΜΕΣΗ σύνδεση σε όλα αυτά ?)

Το ίδιο το Κράτος τον "εκπαίδευσε" έτσι, το ίδιο το Κράτος του εμφύσησε αυτή τη νοοτροπία. Την νοοτροπία που λέει σε κλέβω εγώ, κλέψε με και σύ και θα 'ρθούμε στα ίσα μας.

Η είδηση πέρασε στα "ψιλά" όπως συνηθίζουμε να λέμε αλλά την θεωρώ πολύ σοβαρή, πολύ πιό σοβαρή ακόμη και από τις πρόσφατες πυρκαγιές της Αττικής. Διότι σε μιά καμένη γή κάτι-κάποτε μπορεί να ξαναφυτρώσει.Σε μιά καμένη όμως ψυχή, σας το ορκίζομαι, πως τίποτε δεν θα ξαναφυτρώσει ποτέ.

3 σχόλια:

  1. εχεις δικιο παυλε. τα 50 ευρω δειχνουν εισπρακτικη πολιτικη. αν ηθελε το κρατος να ειναι δικαιο, επρεπε να βαλει 1000ευρω. γιατι με το χιλιαρικο και θα εμφανιζοταν αυτοι που πραγματικα τους επνιγε το δικιο(στο τζαπα χιλιοι+ καλοι χωρανε) και θα εδειχνε οτι δεν τους ενδιαφερει η εισπραξη(αφου θα ηταν ελαχιστες οι αμφισβητησεις)
    μην βαρας, μια σκεψη ειπα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ετσι όπως τα λές είναι και δυστηχώς αυτό είναι μόνο ΕΝΑ παράδειγμα στιγνής αθλιότητας απο τα χιλιάδες, που βλέπουν τα μάτια των ιθαγενών αυτής της χώρας μισο και βάλε αιώνα τώρα, σε καθημερινή βάση.
    Το μέλλον μιάς ολόκληρης χώρας βρίσκεται υποθηκευμένο στην ασχετοσύνη, το νταβατζιλίκι, και το ξεπούλημα των κάθε λογής κομπλεξικών, εξουσιολάγνων, δήθεν πολιτικών.

    Ουαί της ηττημένοις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Mπράβο ρε μεγάλε, κατάφερες να με συγχίσεις από 15 χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά... τι κατάλαβες τώρα, ε? Καλά δεν ήμουνα στην αντιπόδεια ηρεμία μου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή