Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

- Κάποιοι "ενοχλούνται" όταν ένα μέλος παραθέτει link προς το Κazan dp.gr και άλλοτε "πιέζουν" ευγενικά και κρυφά και άλλοτε εκδικούνται χοντροκομμένα και φανερά.

Κύριοι, αν θέλετε να εκβιάσετε ή να πιέσετε, τουλάχιστον κάντε το με κάποιο τάκτ, κρατήστε και κανένα πρόσχημα γιατί ο πανικός είναι κακός σύμβουλος και η κακία και η εμπάθεια θα σας χαλάσει το ρίμελ.

Πρέπει όμως να γνωρίζετε, πως όσο και να πιέσετε, όσο και να εκβιάσετε, όσο και να "τιμωρήσετε" με αρνητικές, το Kazan dp.gr θα είναι εδώ γιά να λέει τις αλήθειες με τον δικό του τρόπο, ένα τρόπο που έχουν τιμήσει χιλιάδες αναγνώστες του (και γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε ?).

Και μιά και αναφερόμαστε (εμμέσως πλην σαφώς) και σε "επισκεψιμότητες", αντί να αναλώνεστε με το πώς θα ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα, δεν κοιτάτε καλύτερα πώς θα αναστρέψετε τον στατιστικό σας κατήφορο ? Και πάλι καλά δηλαδή που ασχολούμαστε και μείς μαζί σας και κάνουμε την πλάκα μας και σας κρατάμε έτσι διασωληνωμένους στην εντατική. Γιατί αν σας βγάλουμε και μείς από την πρίζα... πάει τον χάσαμε τον Χαραλάμπη...

Δεν κοιτάτε λέω εγώ να ζητήσετε μιά πελώρια δημόσια συγγνώμη και να δείτε πώς θα μαζέψετε πίσω όλους αυτούς που με τον ένα ή άλλο τρόπο διώξατε (εξαιρουμένου φυσικά του γράφοντος), ώστε να μπορέσει το dpgr να ξαναγίνει αυτό που κάποτε ήταν, δηλαδή ένας διαδικτυακός τόπος πνευματικής φωτογραφικής συνάντησης και όχι ένας καφενές αργόσχολων και πανηλιθίων μπουρδολόγων, οι οποίοι ουδόλως ενδιαφέρονται γιά την φωτογραφία αλλά γιά την ανάπτυξη κοινωνικών σχέσεων και διεκπεραίωση "προσωπικών τους υποθέσεων" ? Άντε λοιπόν, αν έχετε κότσια κάντε το. Και εδώ που τα λέμε, δεν έχετε και άλλη "λύση". Εκτός αν θεωρείτε "λύση" τα κατεβασμένα ρολλά.

7 σχόλια:

  1. Παυλε μου εσυ τα λες εσυ τα ακους........Οι ανθρωποι εκει μεσα παθανε 'λοβοτομη' ειναι τελειωμενοι. (Ασχετο αλλα ο κυρ Παντελης ποιος ειναι?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ασε κυρ-Παυλο οτι και να λες το dpgr εχει γινει πολυ καλυτερο απο τοτε που επαψε να το κυβερναει η ελιτιστικη παρεουλα σου που για ενα μεγαλο διαστημα οι ηθινοντες της ειχαν δωσει απειρη εξουσια και διαγραφατε η διωχνατε με τον τροπο σας οποιους δεν γουσταρατε. Κανεις δεν ξεχναει σε τι κατασταση το ειχατε φερει το dpgr που το ειχατε κανει φωλια ελιτιστων της δηθεν καλλιτεχνιας, εσεις εισασταν που κοντευατε να το τιναξετε στον αερα. Ποτε τοσοι λιγοι ανθρωποι μετρημενοι στα δαχτυλα του ενος χεριου δεν ειχαν καταφερει να κανουν τοσο μεγαλη ζημια. Ευτυχως που εστω και στο παρα 5 ξυπνησαν οι ηθινοντες και αποφασισαν να το ξανακανουν ανοιχτο σε ολους γιατι οπως σας ειπε και ο μπαρμπαγιαννης ειχε καταντησει να μην υπαρχει φυτωριο και ολοι ξερουμε οτι το φυτωριο το ειχατε πνιξει εσεις σαν ζιζανια. Πρεπει να παρετε αποφαση οτι το dpgr θα ειναι ενα ανοιχτο σαιτ οπως σας ειπε και ο πυθεας και δεν θα το κανετε εσεις κλειστο κλαμπ για λιγους δηθεν καλλιτεχνες οπως προσπαθουσατε. Σας πειραξε λετε μετα η κοινωνικη διχτυωση που χειροτερη απο τη δικη σας δεν υπηρξε ποτε μεσα σ'αυτο το σαιτ. Εσεις κοβατε και ραβατε στα μετρα σας ,εσεις αποφασιζατε τι κανει και τι δεν κανει, εσεις ζηταγατε διαγραφες και γινοταν το θελημα σας, εσεις φτανατε να κατηγορειτε τις φωτογραφικες εξορμησεις και τωρα λετε κιολας οτι οσοι ενδιαφερονται για τη φωτογραφια σαν χομπι ειναι πανηλιθιοι μπουρδολογοι στο καφενε. Γιατι λοιπον εσεις οι υπερκαλλιτεχνες δεν τολματε να ανοιξετε ενα δικο σας σαιτ και φορουμ να δειτε ποσοι θα σας ακολουθησουν; Μηπως γιατι ξερετε οτι θα ειστε τρεις κι ο κουκος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Ανώνυμε, διάβασα με εξαιρετική προσοχή τήν άποψή σου και πιστεύω πως το σημείο στο οποίο αξίζει πραγματικά να σταθεί κάποιος είναι πως έχεις γράψει δύο φορές την λέξη "ηθίνοντες". Να σε πληροφορήσω λοιπόν, πως η σωστή γραφή της λέξης είναι "ιθύνοντες". Θερμή παράκληση, δεν με πειράζει τόσο το να γράφει κάποιος τέτοιες παπαριές, (άλλωστε γιά να γελάμε είμαστε εδώ), αλλά το να τις γράφει ανορθόγραφα, αυτό κυριολεκτικά με σκοτώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κυρ-Ανώνυμε, γιατί δεν βγάζεις τη μπούργκα ;
    Τόσο δύσκολο είναι να λες όσα λες στο φως της μέρας; Φοβάσαι πως θα ρισκάρεις κάτι; Τι ακριβώς ;
    Τη χαμένη σου αξιοπρέπεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το πρόβλημα, αγαπητέ ανώνυμε, δεν είναι οι "ελίτ" και οι "λούμπεν" (φαντάζομαι εκεί τοποθετείς τον εαυτό σου), οι "καλλιτέχνες" και "χομπίστες", οι "παρεούλα" και η "παρεούλα".
    Όχι φίλτατε, είναι ζήτημα χώρου. Και ζήτημα αντίληψης.

    Γιατί ο χομπίστας (με την έννοια που δίνεις στο χομπίστα - περνάω καλά - ξεχνιέμαι από τα βάσανα της καθημερινότητας - γνωρίζω κόσμο - κάνουμε εξορμήσεις και φαγοπότια - βγάζω και φωτογραφίες που τις πασπαλίζω με κείμενα που "ψαρεύω" δεξιά - αριστερά) έχει ανάγκη να δημοσιεύσει την εργασία του στη στήλη "καλλιτεχνική Φωτογραφία";
    Γιατί έχει ανάγκη θετικών ψήφων κάτω από τη δημοσίευσή του;
    Γιατί βάζει θετικές ψήφους κάτω από τις εργασίες των άλλων της παρέας του; Αντιλαμβάνεσαι ότι η αντίληψη σου για τον χομπίστα δε συνάδει με τη συμπεριφορά σου στο site.
    Μάλιστα, για να το πω και αλλιώς, τα προσωπικά μηνύματα με οδηγίες για τη χρήση των θετικών και αρνητικών ψήφων, έδιναν και έπαιρναν (και δίνουν και παίρνουν) σε παρέα από χομπίστες (πράμα που συνέβη ως ένα σημείο και στο ΗΔΥΦΩΣ, αναγκάστηκαν οι άνθρωποι να φτιάξουν ολόκληρο θέμα για την κατάχρηση των παροχών του site).
    Κανονική "ομαδούλα" που θέλει να επικρατήσει μου κάνει και να κάνει κουμάντο.
    Κανονική "ομαδούλα που θέλει να περάσει η δική της άποψη για το τι είναι φωτογραφία (κι ας μην ξέρουν πολλοί από αυτούς την τύφλα τους για το manual της μηχανής τους): Απωθημένα, ψυχαναγκασμοί, εξυπνάδες, ε λ ι τ ί σ τ ι κ η - αυταρχική διάθεση (ή είσαι μαζί μας ή είσαι εναντίον μας)κλπ κλπ. Άσε το καλωσόρισμα και οι κολακείες σε όποιον πρωτοεγγράφοταν. Μιλάω για μια εμετική συμπεριφορά, για μια αλαζονική μικροαστική διεφθαρμένη εξουσία του ψευδώνυμου (ή της ανωνυμίας) εν προκειμένω.

    Edit: Μη βιαστείς να το αρνηθείς, εκτός από τη μαρτυρία των υπευθύνων του "ΗΔΥΦΩΣ" υπάρχει και άλλη μαρτυρία, μέσα από το site, που περιγράφει αναλυτικά τον τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ Ανώνυμε,

    απαντώ ανωνύμως αν και επώνυμος,όχι σαν κι αυτούς του Σταρ τσάνελ αλλά έχων όνομα και επώνυμο γενικώς, καθ όσον δεν αλλάζει και τίποτα είτε με λένε Παύλο, Γιώργο, Ακεψιμά η όπως.

    Όταν προτοανακάλυψα το dpgr κάπου 4 χρόνια πριν ήτανε γεμάτο φωτογράφους κάποιοι εκ των οποίων με Φ κεφαλαίο. Μ' άρεσε λοιπόν και άρχισα να ξοδεύω χρόνο και να χαζεύω και να διαβάζω ώσπου αποφάσισα κι εγώ να γραφτώ. Δεν μπορεί, είπα, κάτι θα αναρτήσω, κάποιοι θα ενδιαφερθούν, όλο και κάποια συμβουλή θα πάρω, όλο και κάποιο σχόλιο θα μου γίνει, καλές φωτογραφίες έχω γιατί λοιπόν να μην προσχωρήσω ?

    Έτσι κι έγινε και από το καλοκαίρι του 2006 είμαι μέλος (τον τελευταίο χρόνο ρόζ-πληρωμένος δηλαδή).

    Ανέβασα τις "καλές" μου φωτογραφίες και οφείλω να πω ότι έτυχα(ν) της καλύτερης και γενικότερης αποδοχής.

    Με τον καιρό άρχισαν να μου ξεφεύγουν και δευτεράντζες (πολύ καλύτερες από τον γενικό μέσο όρο) και έφαγα και τα πρώτα μου κραξίματα και μάλιστα από άτομα των οποίων τη δουλειά την ματιά και άποψη, εκτιμώ. Καλό μούκανε.

    Άρχισα λοιπόν σιγά-σιγά να γνωρίζω αυτήν την μικρή κοινότητα, ποιός είναι ποιός τα φόρτε του καθενός τις αδυναμίες του και ούτω καθ' εξής. Δεν σου κρύβω ότι έχω διασκεδάσει άπειρες φορές με τις διάφορες αντιπαραθέσεις έστω και αν αυτές ήταν σε επίπεδο να βγείς απ' τα ρούχα σου.

    Η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο καιρό μου λείπει πραγματικά αυτή η "ελιτίστικη παρεούλα" στην οποία αναφέρεσαι, χωρίς βεβαίως να είμαι σίγουρος ότι μιλάμε για τα ίδια άτομα.
    Και μου λείπει γιατί ούτε "φωτογραφίες" της προκοπής πολυβλέπουμε οι δε συζητήσεις ουσίας τείνουν να γίνουν είδος προς εξαφάνησιν.

    Έτσι λοιπόν δεν νομίζω ότι θα ανανεώσω την πληρωμένη μου συνδρομή όταν έρθει εκείνη η στιγμή κι ασ' τους ιθύνοντες να γίνονται οι φθίνοντες.

    Κι αυτό γιατί πολύ μου λείπουν οι αυθεντίες, φωτογραφικά πάντα, άιντε και λίγο λεκτικά, που ήταν αυτές που με τσιγκλισαν να μπω κι εγώ σ' αυτήν την παρέα.

    Και να σου πω ότι ούτε φυτώριο πολύβλέπω, ούτε το σάιτ έχει γίναι καλύτερο και μάλιστα πολύ, μετά τις αποχωρήσεις. Έχουμε πήξει στο μακροφυτουλάκι, στο ιδανικό ηλιοβασίλεμα και στην έγχρωμη κακοτεχνική φωτογραφία.

    Ανώνυμα (καιτην επόμενη φορά επωνύμως).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν αναρτήθηκε σχόλιο ανωνύμου με την "υπογραφή" "Λούκυ Λούκ", το οποίο ήταν κακόβουλο και με αμφίβολης ποιότητος χιούμορ.Αν ο συντάκτης του επιθυμεί να το ξαναστείλει αλλά να αιτιολογήσει στοιχειωδώς και το περιεχόμενό του, θα αναρτηθεί ευχαρίστως χωρίς καμμία περικοπή. Δεν μας πειράζουν οι ύβρεις εκτός και αν δεν είναι επαρκώς (ή έστω στοιχειωδώς) αιτιολογημένες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή