Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

- Απάντηση στην επιστολή του αγαπητού Xarkyd :

Αγαπητέ Xarkyd, το πώς ο καθένας ερμηνεύει την πραγματικότητα, έχει δύο παραμέτρους:
Η μία παράμετρος είναι ο βαθμός ευθυκρισίας του και η δυνατότητα που έχει να αντιλαμβάνεται και να γνωρίζει πραγματικά και η δεύτερη, το πόσο καλοπροαίρετος είναι.

Ειλικρινά, δεν πιστεύω πως είσαι ένας μη καλοπροαίρετος άνθρωπος αλλά από την άλλη μεριά γνωρίζω καλά, πως είναι ζωτική μας ανάγκη, όταν μας λείπει ένα κομμάτι της πραγματικότητας, (γιά οποιονδήποτε λόγο), "φροντίζουμε" να το αντικαθιστούμε με φαντασιώσεις. Και όταν μάλιστα αυτές οι φαντασιώσεις, είναι όπως προανέφερα "ζωτικής σημασίας" γιά μας, τότε σχεδόν ...παύουν να είναι φαντασιώσεις και περνάνε στο επίπεδο του "πραγματικού". Στην περίπτωσή σου σε διαγράψανε ή δεν σε διαγράψανε, (δεν γνωρίζω αλήθεια), από το dpgr και, μη δυνάμενος να καταννοήσεις το γιατί και το πώς, (ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ούτε εγώ το γνωρίζω), θεώρησες εξαιρετικά ...βολικό να συνδυάσεις με ένα πολύ δικό σου και κάπως ..."ιδιαίτερο" τρόπο, πρόσωπα και καταστάσεις.

Δεν θέλω να μπώ σε λεπτομέρειες της επιστολής σου, γιατί, όσο και αν σου φαίνεται περίεργο, δεν με αφορούν ούτε κατ΄ελάχιστο, και πιστεύω ακράδαντα πως το σύνολο των γραφομένων σου δεν αποτελεί παρά το ..."διά ταύτα" μιάς ...παρεΐστικης συλλογιστικής, η οποία διέπεται από την ίδια "σοφία" που μπορεί να διέπεται μιά οποιαδήποτε συμπεριφορά μάζας.

Κλείνοντας, θέλω να σταθώ μόνο στο σημείο στο οποίο όχι μόνο δεν ένιωσα θλίψη αλλά μάλιστα (και συγγνώμη κι΄όλας) γέλασα πραγματικά. Είναι το σημείο εκείνο στο οποίο γράφεις πως
"...σε κάλυπτε η παρέα σου για να μας κάνεις το μπαμπούλα...λες και δεν ήξερες ότι όσο ήταν οι δικοί σου πάνω μπορούσες ανενόχλητος να κάνεις τον cowboy χωρίς το φόβο του ban..."

Αγαπητέ μου Xarkyd, δεν ξέρω αν γνωρίζεις κάποιο μέλος του dpgr, το οποίο να ήρθε περισσότερες φορές από τον γράφοντα (ΟΝΤΑΣ ΜΕΛΟΣ) σε αντίλογο, αντιπαράθεση, ρήξη, έντονη ρήξη, ή όπως αλλιώς θέλεις πέστο με όλους αυτούς οι οποίοι κατά καιρούς ασκήσανε στο dpgr άφρονα εξουσία. (όχι τώρα που έχω το blog, ΤΟΤΕ που ήμουν ΕΝΕΡΓΟ μέλος του dpgr.) Βλέπεις, ποτέ οι σχέσεις μου δεν ήταν καλές με κανενός τύπου εξουσία. Απλώς, όταν ενεργείς χωρίς να χειραγωγείσαι ούτε από την εξουσία αλλά ούτε και από το ..."πόπολο", είσαι καταδικασμένος να κατηγορείσαι και από τους μεν και από τους δε. Και αυτό επίτρεψέ μου αλλά θα το θεωρήσω την απόλυτη απόδειξη γιά το ότι καλώς έπραξα όπως και ό,τι έπραξα. Και μπορεί να σε σοκάρει ίσως το γεγονός ότι κάποιος άνθρωπος μπορεί να ξεκινά έναν "αγώνα" μόνος του χωρίς πάτρονες αλλά ξέρεις, καμμιά φορά υπάρχουν και οι "τρελλοί". Η δε μεγαλύτερη απόδειξη γιά το πόσο "καλές σχέσεις" είχα με τους "λύνοντες και δένοντες" μέσα στο dpgr, είναι οι 2-3 διαγραφές μου και η τελική και με δική μου απόφαση οριστική αποχώρηση, όταν είδα πως πλέον εγώ δεν μπορώ να εισφέρω τίποτε απολύτως πλέον εκεί μέσα. Δεν υπήρξε ποτέ μέλος εκεί μέσα περισσότερο μόνο του από τον γράφοντα και αυτό αν θέλεις το λέω και ως ...παράπονο. Και την ίδια εποχή που οι "παρέες" σας με κατηγορούσαν (γιατί αλήθεια-ανάθεμα κι αν ξέρω), την ίδια ακριβώς εποχή, Συντονιστές, Διαχειριστές και λοιποί Αλχημιστές (πλήν 2-3 άντε τεσσάρων "περιφερειακών"), με θεωρούσαν τον μεγαλύτερο "εχθρό" τους και είχαν βάλει τα ενεργούμενά τους στο κατόπι μου.

Γιά άλλη μιά φορά τελικά καταλήγω στο ότι, όσο απεχθής μου είναι η εξουσία των "αρχόντων" άλλο τόσο απεχθής μου είναι και η εξουσία του "λαού". Και ίσως η δεύτερη να είναι και πολύ χειρότερη αφού τουλάχιστον η εξουσία των "αρχόντων" έχει και συνείδηση γιά το ποιά είναι και τί κάνει, ενώ η εξουσία του "λαού" στην ουσία κινείται πάνω στα ίδιο φασιστικό μοντέλο πιστεύοντας παράλληλα πως αυτό που κάνει είναι το ορθόν. Με άλλα λόγια, η μία εξουσία μας γαμάει γνωρίζοντας ότι μας γαμάει (και το ευχαριστιέται κι όλας) ενώ η άλλη εξουσία μας γαμάει πιστεύοντας ηλιθιωδώς, πως το κάνει γιά το καλό μας.

Βλέπεις λοιπόν πως στην πραγματικότητα, το ζήτημα του dpgr δεν είναι ζήτημα ενός site (και ποιός θα νοιαζόταν αν ήταν απλώς κάτι τέτοιο), αλλά ένα ζήτημα ξεκάθαρα και στην ουσία του πολιτικό. Να γιατί έκανα το blog, να γιατί προσπαθώ με τις μετριότατες δυνάμεις μου, νά γιατί την ίδια στιγμή που με "μισείς" εσύ, με μισούν ταυτόχρονα και αυτοί που θεωρείς πως σε αδικήσανε.

Το Κazan dp.gr, με όσες (λίγες) δυνάμεις έχει, θα είναι απέναντι σε κάθε τι που καταδυναστεύει την ζωή μας, απέναντι σε κάθε τί που προσβάλλει την λογική μας αλλά και την αξιοπρέπειά μας, απέναντι σε κάθε τί που προσπαθεί να υποβαθμίσει την καθημερινότητά μας. Είτε αυτό προέρχεται από τους "χρισμένους" παντός είδους άρχοντες, είτε από τον "αγνό" και πάντα "καημένο" λαό.

Καλό καλοκαίρι και σε σένα Xarkyd και σε όλους !
Παύλος Κιρκασίδης.

11 σχόλια:

  1. Παύλο διαπιστώνω ότι από σήμερα εμφανίζονται σχόλια στις αναρτήσεις σου. Διάβασα μερικά...

    Αυτό που πρώτα ήθελα να πω δημόσια, εσύ το ξέρεις, είναι ότι εκτιμώ τη σκέψη και τον λόγο σου και κυρίως την αυθεντικότητα και την ειλικρίνειά σου και σε θεωρώ φίλο.

    Έχεις το χάρισμα να βλέπεις και να αναλύεις τα φαινόμενα σε βάθος. Έτσι οι προσεγγίσεις σου έχουν συνήθως και επί της ουσίας πολύπλευρη διάσταση, κινούμενα πάνω σε φιλοσοφική, πολιτική και θεσμική βάση, και όχι μόνο επιφανειακή, σε επίπεδο προσώπων και κουτσομπολιού.

    Αυτήν τη δυνατότητα δεν την έχουν όλοι. Όπως και στην πραγματική ζωή έτσι και στο διαδίκτυο (για το οποίο, πέραν του ενός εξειδικευμένου χώρου που με ενδιέφερε, δεν γνώριζα τίποτα), διαπιστώνω ότι η αναλυτική προσέγγιση και ερμηνεία των γεγονότων από πολλούς (όχι όλους ευτυχώς), είναι μόνο στο στενό αυτό επίπεδο των προσώπων και του κουτσομπολιού. Και δεν θα το ανέφερα αυτό, δεν με απασχολεί, εάν δεν έβλεπα ότι δίνεις την ελευθερία στον καθένα "ανώνυμο" να μπαίνει και να γράφει στο blog σου.

    Σαν φίλος λοιπόν σου λέω ότι διαφωνώ κάθετα μ' αυτό, η κάθε σκέψη και η κάθε ύβρις για να έχει στοιχειώδη υπόσταση πρέπει να έχει "πατέρα", και εκτιμώ ότι θα κάνει ζημιά στα ποιοτικά σου στάνταρ, μετατρέποντας το bog σου σε ένα διαδικτυακό μεσημεριανάδικο, αφού θα μετατοπίσει το ενδιαφέρον αλλά και τη δική σου σκέψη (που θα διαβάζει και θα απαντά) προς αυτήν την κατεύθυνση.

    Ένα δεύτερο και τελευταίο που θέλω να σου πω δημόσια (στο έχω πει προσωπικά), είναι ότι πιστεύω ότι έχεις όλα τα προσόντα να γίνεις ένας εξαιρετικός blogger, αρκεί να απαγκιστρωθείς από τον στενό θεματικό πυρήνα και να ξεδιπλώσεις την εξαιρετική σκέψη σου και σε άλλα πεδία.

    Αφού ζητήσω συγγνώμη για την πολυλογία μου (δεν θα επαναληφθεί) σου εύχομαι ότι καλύτερο. Πάντα σε διάβαζα με ενδιαφέρον, είτε συμφωνούσα είτε διαφωνούσα (και μάλιστα έντονα) μαζί σου, αναγνωρίζοντας πρωτίστως την ποιότητα της σκέψης και του λόγου σου και απαλλαγμένος από το αμυντικό και ρηχό κόμπλεξ του "όποιος λέει διαφορετικά πράγματα από αυτά που νομίζω ή που μπορώ να αντιληφθώ, λέει μπουρδολογίες".

    Συνέχισε λοιπόν να γράφεις, και αυτό είναι το νόημα του ιστολογίου σου, υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να σε διαβάσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Novus, σε ευχαριστώ γιά τα καλά σου λόγια και δεν σου κρύβω πως οι σκέψεις σου είναι και δικές μου σκέψεις εδώ και καιρό.Πχ. το θέμα των "ανωνύμων" σχολίων με προβληματίζει ως προς το εξής: Αν ως διαχειριστής του blog τα αποκλείσω, τότε κάποιοι θα βρεθούν να πούν πως στερώ την ανώνυμη "ελεύθερη έκφραση".Αν πάλι "ψαλιδίζω" τα όποια τυχόν "επίμαχα" σημεία, θα κατηγορηθώ γιά λογοκρισία.Αν πάλι τα εγκρίνω κατά περίπτωση θα κατηγορηθώ γιά ...τα πάντα. Είναι ένα θέμα το οποίο είναι λίγο "αδιέξοδο". Και φυσικά και γιά μένα είναι εξαιρετικά άκομψο γιά να μην πω και τίποτε βαρύτερο, το να υβρίζεις κάποιον κρυμμένος πίσω από μιά ανωνυμία. Πάντως νάσαι σίγουρος πως πάρα πολύ σύντομα θα βρώ μιά οριστική "Λύση" γιά το θέμα.
    Όσον αφορά το θέμα του συγκεκριμένου επιστολογράφου (Xarkyd), ήθελα πραγματικά μιά φορά να ακούσουμε όλοι τις "θέσεις" και αυτών των ανθρώπων και μην ξεχνάς το ότι όταν κάποιος εκθέτει τις απόψεις του, κρίνεται από τους πάντες.Τις ακούσαμε λοιπόν τις απόψεις του, την γνώμη μου την είπα και φυσικά ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ περίπτωση δεν θα επιτρέψω να μετατραπεί το Kazan dp.gr σε μεσημεριανάδικο. Απλά δεν ήθελα να θεωρηθεί πως "φοβάμαι" να δώσω βήμα ακόμη και σε κάποιον ο οποίος θα με έβριζε και θα με κατηγορούσε γιά τα μύρια όσα. Από κεί και πέρα, όσοι διάβασαν διάβασαν και ό,τι ο καθένας κατάλαβε κατάλαβε και τέλος.
    Το διαδίκτυο σου δίνει την δυνατότητα να εκφραστείς αλλά και την "δυνατότητα" να εκτεθείς.
    Και εδώ μούρθε στο νού η καταπληκτική φράση ενός μικροαπατεωνάκου (ο οποίος εκατηγορείτο ότι έκλεψε ένα χρυσό ρολόι), προς την Έδρα του Δικαστηρίου: Κύριε Πρόεδρε, πρώτον δεν έκλεψα κανένα ρολόι και δεύτερον δεν ήτανε χρυσό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομιζω πως ο Γιωργος εδω εχει δικαιο.
    Συμφωνω πως θα πρεπει να ξεφυγεις απο τα τεκτενομενα στο dpgr και τους δυο βασικους τους ιδιοκτητες και να αρχισεις να ασχολησε και με αλλα θεματα.

    Χαιρετω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παύλο να ξεκαθαρίσω ότι σε καμιά περίπτωση δεν αναφέρομαι στην τοποθέτηση του xarkyd και στη δημοσίευσή της. Πολύ καλά έκανες και είναι προς τιμή σου που τη δημοσίευσες.

    Αναφέρομαι σε διάφορα άλλα ανώνυμα σχόλια. Ελευθερία ανώνυμου λόγου επί προσωπικού δεν υφίσταται Παύλο, αυτό είναι μια σοφιστεία. Αντίθετα καταπατείται η ελευθερία του θιγόμενου επώνυμου που δεν γνωρίζει από που προέρχονται "οι τοποθετήσεις" ώστε να μπορέσει να κινηθεί ανάλογα.

    Άλλωστε δεν φιμώνεται ο λόγος, ο καθ' ένας μπορεί να τοποθετηθεί χρησιμοποιώντας την εικονική του ταυτότητα και, εφόσον αυτό το καθιερώσεις, θα έχει το περιθώριο της επιλογής αυτής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Novus οι απόψεις μου κατατείνουν με τις δικές σου και οι τοποθετήσεις σου στο συγκεκριμένο ζήτημα με βρίσκουν απολύτως σύμφωνο και θα πράξω ανάλογα. Σε ευχαριστώ γιά την βοήθεια, και σύ και γώ είμαστε νέοι ..."bloggers" (και νέοι γενικώς δηλαδή) και δεν έχουμε προηγούμενη εμπειρία σε τέτοια ζητήματα, οπότε κάθε ανταλλαγή απόψεων είναι απολύτως χρήσιμη.
    Σε ευχαριστώ και πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. STAR.. μαιρη.. ''η φιλη μου δεν με καλυπτει να βγω με τον εραστη μου''
    παυλε και μ αυτο το θεμα ν ασχολιοσουν ειμαι σιγουρος θα ''εβγαζες'' ποιοτητα.
    οσο για τους προβληματισμους σου μετα την σωστη αναλυση σου περι ανωνυμιας σου ευχομαι να παρεις την πιο σωστη αποφαση.
    εγω παντως θα το ριχνα κορωνα-γραμματα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφωνώ με την άποψη ότι πρέπει να σταματήσουν οι ανώνυμες δημοσιεύσεις, και όποιος σέβεται τον εαυτό του αλλά και τους θιγόμενους πρέπει να γράφει επωνύμως.
    Θεωρώ αντρικεια την επιλογή του Παύλου, να επιτρέψει όλες τις δημοσιεύσεις ανεξαρτήτως θέματος και θιγόμενων, πρέπει όμως απο την άλλη να έχουν όλοι οι αναρτήσαντες σχόλια, το "τσαγανό" να ανφέρονται επωνύμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θου κύριε φυλακή τω στόματί μου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Nα υποθέσω αγαπητέ Μιχάλη ότι δεν αναφέρεσαι σε μένα, ουδέποτε είπα, ή έπραξα κάτι ανωνύμως...
    Και πουθενά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. παύλο σου έχω πεί οτι μου θυμίζεις τον Τζών Λοβιτζ?

    http://media.lvrj.com/images/1897026.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πάλι καλά, αφού δεν σου θυμίζω και τον Μάρτυ Φέλντμαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή