Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

- Επειδή τα μεγάλα

και τα πρώτα θέματα της ειδησεογραφίας συνήθως υπάρχουν γιά να κρύβονται πίσω τους τα "μικρά", το βάρος πέφτει τελικά σε μας, τους ταπεινούς υπηρέτες της εναλλακτικής ενημέρωσης. 

Να σας πούμε λοιπόν, πως μέσα σε όλη την τούρλα του 2009 όπου ο κόσμος δεν μπορεί να δει μπροστά του από τα χρέη και τα καθημερινά του προβλήματα και ο Τύπος (έντυπος και ηλεκτρονικός) έχει στρέψει την προσοχή του (πλέον) σε άλλα θέματα, κάποιος έχει αρχίσει εδώ και καιρό την μπουγάδα.Το ένα πλυντήριο μπαίνει πίσω από το άλλο προσπαθώντας να ξεπλύνει το μαύρο χρήμα που πέρασε στα χέρια του από ένα τεράστιο σκάνδαλο που ξεφτίλισε το κράτος και συντάραξε το πανελλήνιον επί μακρόν αλλά, κατά το έθιμον, δείχνει να "διευθετήθηκε". Βρήκε ένα ταλαίπωρο,  (που αν τον δείς δεν τον κάνεις ούτε γιά μπακαλόγατο), τον έβαλε μπροστά σαν αχυράνθρωπο, όπως γίνεται συνήθως  και ο ίδιος κρύφτηκε πίσω από ένα "& ΣΙΑ".

Κάθε κατάστημα που ανοίγει κοστίζει πολλές (πολλές όμως) εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ (χωρίς το εμπόρευμά του) και δεν χρειάζεται να έχεις αποφοιτήσει από το LSE γιά να μαντέψεις πως δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση, κανένα από αυτά, να παρουσιάσει έστω και ελάχιστη κερδοφορία αφού τα μηνιαία λειτουργικά του έξοδα μόνο, είναι κυριολεκτικά (από κάθε άποψη) εξωπραγματικά.

Βέβαια μπορεί ο κύριος "& ΣΙΑ", δεδομένου ότι είναι και "της εκκλησίας" άνθρωπος και βαθιά θρησκευόμενος, να είδε κάποιο όραμα. Και τί όραμα μάλιστα... Χάρτινο !

Θα επανέλθουμε όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου.
Ο καιρός γαρ εγγύς ! (Και μετά τις εκλογές ...ακόμη πιό εγγύς !)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου