Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

ΛΑΟΣ - Μέρος Β΄

- Μην εκπλαγείτε λοιπόν, αν το βράδυ των εκλογών δείτε τα ποσοστά του κόμματος του κυρίου Καρατζαφέρη να σκαρφαλώνουν (με άνεση εννοείται) ακόμη και στο 11-12%. Και να μου το θυμηθείτε πως η από δώ και πέρα επικοινωνιακή γραμμή του ΛΑΟΣ θα είναι: ναι μεν όσο γίνεται περισσότερες τηλεοπτικές εμφανίσεις αλλά σε χαμηλούς τόνους και με μιά εξαιρετικά  "προσεκτική" ρητορεία, αφού οι νέοι ψηφοφόροι του θα είναι όχι μόνο από τον παραδοσιακό χώρο της δεξιάς και ακροδεξιάς (και μάλιστα αυτή τη φορά απίστευτα αυξημένοι), αλλά και από τον κεντρώο και από τον αριστερό.

Και αυτοί φυσικά, δεν θα πάνε στο ΛΑΟΣ ούτε επειδή τους μάγεψε η ιδεολογική του πλατφόρμα ούτε επειδή στελεχώνεται από ευειδείς και γενναίους άνδρες όπως ο κύριος Βαΐτσης. Θα συρθούν προς τα κεί επειδή απλώς αισθάνονται εγκαταλελειμμένοι από τους πάντες. Και από την ανίκανη Κυβέρνηση και από την αμήχανη Αξιωματική Αντιπολίτευση και από την ιδεολογική περιπλάνηση αλλά και αριστερίστικο λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και από το πλήρως απομονωμένο από την πραγματική κοινωνία ΚΚΕ, το οποίο αν δεν είχε το trade mark του Λένιν και του Μαρξ, θα γινόταν ένα υπέροχο Μάρξ εντ Σπένσερ. (Νομίζω δεν υπάρχει στον Περισσό, να μιά θαυμάσια ιδέα Αλέκα όταν αύριο-μεθαύριο σου πεθάνει πλήρης ημερών και ο τελευταίος ψηφοφόρος σου).

Και ήδη, αρκετές ενοχές έχει ο κάθε φρικαρισμένος (και δημοκράτης) πολίτης που, προκειμένου να μπορέσει να βγεί από το σπίτι του στην Αχαρνών χωρίς να τρέμει γιά την ίδια του τη ζωή, είναι έτοιμος να συμμαχήσει ακόμη και με τον διάολο , οπότε τα εθνικιστικά παραληρήματα του κάθε Αδώνιδος και οι διάφορες ρητορικές εξαλλοσύνες του κάθε μπαγασάκου το μόνο που μπορούν να καταφέρουν είναι να τον τρομάξουν και έστω την τελευταία στιγμή να συνειδητοποιήσει το μέγεθος της μαλακίας που ετοιμάζεται να διαπράξει.

Ο Καρατζαφέρης όμως, όντας ένας παμπόνηρος άνθρωπος και κατέχοντας άριστα το επικοινωνιακό παιχνίδι, δεν θα αφήσει αυτούς τους ανόητους να του χύσουν το γάλα από την καρδάρα και να του χαλάσουν το μαγαζί. Ακόμη και οι δικοί του και κυρίως αυτοί.

Και φυσικά έχει απόλυτο δίκιο ο Καρατζαφέρης όταν διαμαρτύρεται γιά την ρετσινιά του ακροδεξιού που του έχουν κολλήσει. Ο Καρατζαφέρης όντως δεν είναι ακροδεξιός. Διότι ακόμη και η ακροδεξιά έχει μιά "ιδεολογία". Ο Καρατζαφέρης δεν έχει καμμία. Και εννοείται πως δεν είναι ούτε κεντρώος ούτε φυσικά και συνοδοιπόρος του Τσέ όπως προσπαθεί μεταξύ σοβαρού και αστείου να πλασαριστεί.Γιά την ακρίβεια ο Καρατζαφέρης δεν είναι τίποτε απολύτως.Ένας κοινός χαβαλετζής του καφενείου είναι, που μόλις ψυλλιάστηκε το πόσο τυχαίοι είναι όλοι οι υπόλοιποι θαμώνες εκεί μέσα, διεκδίκησε και αυτός την θέση του. Και όπως βλέπετε την κέρδισε μιά χαρά !

Ίσως, η μόνη του διαφορά με τους άλλους κομματικούς τσομπαναραίους, είναι πως τουλάχιστον αυτός, θές από μιά έμφυτη χοντροκοπιά-θές επειδή απλά πιστεύει πως είναι χαριτωμένος, δεν προσπαθεί να κρύψει την ματαιοδοξία του και την δίψα του γιά προβολή και αρχοντιλίκια πίσω από σηθρού ιδεολογικούς φερετζέδες. (Και από αυτή την άποψη μπράβο του κι΄ όλας). 

Βέβαια, από την άλλη μεριά, αυτό τον αναγκάζει, προκειμένου να φτάσει πάση θυσία στον στόχο του, να μην κωλώνει να ψαρεύει σε ότι νερά του τύχουν μπροστά του, ακόμη και στα πιό θολά.
Ακόμη και μέσα στα σκατά και κυρίως εκεί.

6 σχόλια:

  1. Παύλο, λυπάμαι πολύ που το λέω αλλά δυστυχώς, έχεις δίκιο...
    Πολύ φοβάμαι ότι η πολιτική σου ανάλυση γιά τα πράγματα, θα επαληθευτεί μέχρι κεραίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ... και αν επιβεβαιωθεί το σενάριο, να φεύγουμε σιγά-σιγά για Ζιμπάμπουε.
    (και να ζητήσουμε πολιτικό άσυλο!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ozzy: Εννοείς φυσικά να πάμε στην Ζιμπάμπουε και να ζητήσουμε πολιτικό άσυλο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Oh, yeaah!
    Ήδη ετοιμάζω αποσκευές!
    (τόσο αισιόδοξος είμαι ...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. παυλε να σε ρωτησω κατι γιατι ποτε δεν καταλαβα την πολιτικη. η μαλλον την καταλαβα τοσο καλα που εχω παψει να ασχολουμαι (συνειδητα)
    μια ουτοπια.. τι θα γινοταν η ελλαδα με το ''λαος'' πρωτο κομμα στην βουλη?
    καμμια πιθανοτητα για κατι καλυτερο? διαλυση? τα ιδια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ Μήτσο, επειδή ακόμη και η πιό σεξοδιαστροφική φαντασίωση έχει τα όριά της, δηλώνω πλήρη αδυναμία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή