Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Ο ανασφάλιστος τάρανδος του Άη-Βασίλη.

- Δεν ξέρω γιατί αλλά έχω μιά φυσική αλλεργία σε όσα πολιτικά σχήματα αυτοβαφτίζονται και αυτοπροσδιορίζονται ως "οικολογικά". Ίσως γιατί κατά βάθος αυτό αποτελεί έναν ξεκάθαρο ρατσισμό αφού αφήνει σαφώς να εξυποννοηθεί πως όσοι δεν συμπαρατάσσονται μαζί του είναι αντι-οικολόγοι ή, στην ...καλύτερη περίπτωση, πολύ λιγότερο ευαισθητοποιημένοι γύρω από τα θέματα του περιβάλλοντος. Φανταστείτε δηλαδή αύριο να γίνει ένα κόμμα που θα λέγεται "κόμμα των πραγματικά καλών χριστιανών" ή ένα άλλο το οποίο θα γουστάρει να λέγεται "κόμμα των αληθινών Ελλήνων"...(μπρρρρρρ !)

Το πρώτο λοιπόν πράγμα που αμέσως-αμέσως "με διώχνει" μακρυά από ένα τέτοιο σχήμα είναι ο ναρκισσισμός του αλλά και ο υφέρπων φασισμός του, πράγματα τα οποία γίνονται αντιληπτά ακόμη και από την ταμπέλα της εξώπορτας. Και από πού ρε κύριε Τρεμόπουλε απέκτησες το αποκλειστικό δικαίωμα της οικολαγνείας ? Δηλαδή αποκλείεται να είναι πραγματικά οικολόγος και ο κύριος Βορίδης του ΛΑΟΣ ή ο κύριος Ζαγορίτης της ΝΔ ή ο κύριος Σκανδαλίδης του ΠΑΣΟΚ ? Δεν μας έφτανε η Αλέκα με το μαγαζάκι της που πιστεύει πως κρατάει το αποκλειστικό δικαίωμα της χρήσης της λέξεως "Κομμουνισμός" και τα παράγωγά του, δεν μας φτάνει το ΛΑΟΣ που πιστεύει πως κρατάει το αποκλειστικό δικαίωμα της χρήσης της λέξεως "πατρίδα", ήρθατε τώρα και σείς να προλάβετε να καπαρώσετε το δικό σας ράντσο στο φάρ ουέστ της άγριας πολιτικής μας δύσης. Αυτό είναι που λένε "μάθανε πως πηδιόμαστε πλακώσανε κι΄οι γύφτοι".

Το δεύτερο πράγμα που με ενοχλεί αφάνταστα, είναι πως διακατέχονται από μία γελοία αλλά και υπερφίαλη εντύπωση πως επιτελούν τεράστιο κοινωνικό έργο επειδή θα πάνε να φυτέψουν δυό φίκους στην Κολοκοτρώνη και να παρηγορήσουν μιά ανακόντα με ψυχολογικά προβλήματα. Αλλά πίσω από την γελοιότητα του να πιστεύεις πως σώνεις την φύση επειδή αλλάζεις την κακούργα κατοστάρα λάμπα πυρακτώσεως με την καινούργια "οικολογική" της Philips (μας τάχε ζαλίσει ο ΣΚΑΙ με τις οικολογικές της Philips), κρύβεται μιά άλλη γελοιότητα, αυτή του να πιστεύεις πως η φύση αλλάζει συμπεριφορά εξ αιτίας της ανθρώπινης δραστηριότητας. Είναι ακριβώς το ίδιο με το να πιστεύεις πως μπορείς να μαστιγώνεις την θάλασσα και να νομίζεις πως πονάει. Η φύση κύριοι Οικολόγοι, μας έχει γραμμένους στα παλιά της τα παπούτσια και λίγο πιό πάνω δηλαδή γιά να είμαι ακριβής. Και εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια αντιδράει όπως εκείνη κάνει κέφι χωρίς να ρωτάει ούτε τί λάμπες έβαλε ο Τρεμόπουλος στο σπιτάκι του που παίρνει ρεύμα από τις πορδές του ελέφαντα, ούτε τι ενεργειακής κλάσεως κλιματιστικό έβαλε η κυρά Δωροθέα στο σαλονάκι της . Η γή δεν κινδυνεύει από τον άνθρωπο γιατί πολύ απλά ο άνθρωπος είναι μιά μικρή λεπτομέρειά του.Και αν κάποιος κινδυνεύει είναι αυτός, και πίσω από την "οικολογική συνείδηση", όταν δεν κρύβεται η "πράσινη ανάπτυξη" και οι "πράσινες μπίζνες" και τα "πράσινα κοινοτικά κονδύλια", κρύβεται η αγωνία του ανθρωπάκου να σώσει το τομαράκι του.

Και δεν μπορώ να καταννοήσω επίσης, με ποιό θράσος ζητάει την ψήφο μου ένα κοινωνικό σχήμα το οποίο αναγορεύει σε πολιτικό λόγο την διάσωση της καρέτας-καρέτας ενώ την ίδια στιγμή δεν του καίγεται καρφάκι γιά τα τρέχοντα και φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα. Πχ. μου λένε πώς θα σωθεί το δάσος της Πεντέλης αλλά την ίδια στιγμή δεν μου λένε πώς θα σωθούν 2.500-3.000 συνάνθρωποί μας που χάνονται κάθε χρόνο στους δρόμους από τα τροχαία. Εκτός και αν η ζωή μιάς καριολοχελώνας αξίζει περισσότερο από την ζωή μερικών χιλιάδων ανθρώπων.

Δεν λέω, καλά κάνετε και έχετε πάρει εργολαβία την οικολογία, (απ΄ότι δείχνει έχει πολύ "ευρωπαϊκό ψωμί" το πράμα) αλλά θα σας έβλεπα με κάποια "συμπάθεια" μέχρι του να συγκροτούσατε ένα σωματείο όπως όλα τα άλλα όπως πχ. το σωματείο των φίλων της ανοργασμικής πέρδικας ή το άλλο "οι φίλοι του ανορεκτικού αλλιγάτορα" αλλά από το να ιδρύσετε ένα οικολογικό σωματείο και να περνάτε την ώρα σας μέχρι και να ζητάτε και την ψήφο μας, (δηλαδή βουλευτική αποζημίωση κλπ) μόνο και μόνο επειδή σας βλέπουν οι πέστροφες και δακρύζουν από χαρά, ε διάολε υπάρχει μιά απόσταση. Και μείς περνάμε γριές απέναντι αλλά δεν το κάνουμε θέμα ούτε και ζητάμε να σιτιστούμε από τον "Δήμο".

Ο βασικός όμως λόγος γιά τον οποίον θεωρώ αυτά τα σχήματα εξαιρετικά ύποπτα, είναι πως πιστεύω πως πίσω από την ανιδιοτελή "αγάπη" τους γιά το περιβάλλον δεν κρύβεται τίποτε άλλο από μιά "πελώρια λαχτάρα" όπως έλεγε και η διαφήμιση γιά το πράσινο χρήμα και γιά την πράσινη μπίζνα γενικότερα. Διότι ένας άνθρωπος ο οποίος είναι πραγματικά πιό ευαίσθητος σε κάποια ζητήματα, δεν μπορεί μέσα σε χρόνο μηδέν να καβαλλάει το καλάμι και να λέει σε τηλεοπτικό πάνελ το βράδυ των ευρωεκλογών με απίστευτη αμετροέπεια ...
"Δεν ξέρω αν το καταλάβατε αλλά βρίσκεστε ήδη μπροστά σε ένα ευρωβουλευτή" !!!!
αφήνοντας όλους τους συνομιλητές του κυριολεκτικά εμβρόντητους, ούτε μπορεί μέσα σε 2-3 μήνες να βγαίνει και να κάνει δηλώσεις του τύπου...
"Οι Οικολόγοι Πράσινοι είναι διατεθειμένοι να συζητήσουν το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, ωστόσο η όποια σχετική απόφασή τους θα ληφθεί μέσα από διαδικασίες συνεδρίου και κανένας δεν πρέπει να τους θεωρεί δεδομένους. ...Στόχος των Οικολόγων Πράσινων κατά τις εθνικές εκλογές είναι τουλάχιστον η είσοδος στη Βουλή με 8 βουλευτές..."
δηλώσεις που δείχνουν αφ΄ενός μεν το πόσο γρήγορα "έμαθε" ο κύριος Τρεμόπουλος το πολιτικό κουρμπέτι (και μάλιστα στην πεζοδρομιακή εκδοχή του) και αφ΄ ετέρου και την μειωμένη του πολιτική ευφυία αφού δεν βλέπει το πόσο γρήγορα ξεφούσκωσε το πράσινο μπαλονάκι του και αντί να κάνει κανένα τάμα μπάς και μπεί έστω και ένας του κόμματός του στην Βουλή, θέλει λέει να βάλει και 8 βουλευτές !!! Πάει δηλαδή, αυτοί την ψωνίσανε εντελώς, άντε γειά μας.Δηλαδή μιά υποψία εξουσίας πήρανε μονάχα και εν μία νυκτί αποκτήσανε διαλεκτική και υφάκι δεκαπέντε Λουδοβίκων θεωρώντες ότι έπιασαν το Πάπα από κεί που ξέρετε.(άντε να το πώ, από τα αρχίδια).

Κοίτα ρε Τρεμόπουλε να βάλεις έστω και έναν, (που αν βάλεις δηλαδή έστω και έναν εμένα να με χέσεις) και οι άλλοι 7 δεν πειράζει ας μην μπούνε στην Βουλή, ας μπούνε σε ένα αερόστατο (που οικολογικά είναι και πολύ γαμάουα) και ας πάνε όλοι μαζί στο Βόρειο Πόλο να ελέγξουν αν ο Αγιοβασίλης κολλάει ένσημα στους ταράνδους του γιατί κάποιος μου σφύριξε πως εδώ και χιλιάδες χρόνια τους έχει ανασφάλιστους.Και ξέρω πολύ καλά, πως εσείς, οι επαγγελματίες ευαίσθητοι οικολόγοι, δύο πράγματα μόνο δεν μπορείτε να ανεχτείτε : Τον αγνώμονα ψηφοφόρο και τον ανασφάλιστο τάρανδο.

- Σ.Σ. Θεωρώ πως υπάρχουν πραγματικοί οικολόγοι τους οποίους εκτιμώ και σέβομαι αφάνταστα αλλά είναι αυτοί οι οποίοι ποτέ δεν θα εδέχοντο να  κολλήσουν  μπροστά τους αυτάρεσκους  επιθετικούς προσδιορισμούς και αυτό όχι γιά λόγους κάποιας υποκριτικής σεμνότητος αλλά γιατί, πολύ απλά, θεωρούν πως πράττουν το αυτονόητο ως αναπόσπαστα κομμάτια αυτού του πλανήτη. Όλοι οι άλλοι οι οποίοι ζητούν κοινοβουλευτικά ανταλλάγματα γιά την όποια προσφορά τους (και ποιά ακριβώς δηλαδή?),  όχι μόνο δεν είναι οικολόγοι αλλά αεριτζήδες καιροσκόποι και κοινοί πολιτικοί αγύρτες.

5 σχόλια:

  1. Ναι, αλλά ξέρεις πόσοι καθημερινοί άνθρωποι έχουν ήδη αρχίσει να χάφτουν την "πράσινη μπίζνα"; Και δεν μιλάμε μόνο για ενέργειες που κάτι πάει κι έρχεται να τις κάνουν, όπως είναι πχ οι οικονομικές λάμπες. Εγώ έχω ακούσει ακόμα και για κάποιες κυρίες που πάνε και παίρνουν μια νέα μάρκα απορρυπαντικών (μην τη διαφημίζουμε κιόλας) επειδή πλασάρεται για "οικολογική"!

    Πάντως να μην υποτιμούμε τα πραγματικά και υπαρκτά περιβαλλοντικά προβλήματα. Εκτός από τον οργασμό της αγελάδας, εκτός από τις πορδές του ελέφαντα, εκτός από την όρεξη του αλιγάτορα, υπάρχουν και οι συνέπειες από τις φωτιές, υπάρχει η ρύπανση του αέρα, υπάρχει η καταστροφή των νερών, υπάρχει σε όλον τον πλανήτη το πρόβλημα της υπερθέρμανσης. Δεν πρέπει να κάνουμε κάτι για αυτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ στην ουσία των γραφομένων σου.

    Να διορθώσω μόνον το σημείο που αναφέρεσε στην είσοδο 8 βουλευτών στη Βουλή. Ενα κόμμα για να εκλέξει βουλευτές πρέπει να ξεπεράσει το όριο του 3% με το οποίο εκλέγει κατ' ελάχιστον 8 βουλευτές. Αρα ή ξεπερνά το όριο και εκλέγει πάνω από 8 βουλευτές(ανάλογα με το ποσοστό επί των ψήφων)ή δεν εκλέγει κανέναν. Δυνατότητα για 1,2,3,4,5,6,7 βουλευτών δεν υπάρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι Θεόφιλε έτσι είναι και το συγκεκριμένο ζήτημα είναι τεχνικό.Εμένα με ενοχλεί απίστευτα το υφάκι του εν λόγω κυρίου ο οποίος ενώ προσπαθεί να μας πουλήσει ένα εναλλακτικό προφιλάκι στην ουσία δεν είναι τίποτε παραπάνω από άλλος ένας παλαιάς κοπής πολιτικάντης ο οποίος μπήκε αμέσως στο πνεύμα της πιάτσας και άρχισε να χρησιμοποιεί την πολιτική argo.(αναφέρομαι στην συνολική πολιτική του συμπεριφορά και πιό συγκεκριμένα στον τρόπο με τον οποίο μετέτρεψε το κομματάκι του σε εργαλείο συναλλαγής και πίεσης.Και όλα αυτά πρίν καν μπεί στην Βουλή. Φαντάσου δηλαδή να έμπαινε κιόλας θα μας πήδαγε όλους κανονικά. Πέρυσι-πρόπερσι ο Κύρκος (νομίζω) είχε πεί γιά τον εμφύλιο, "ευτυχώς που ηττηθήκαμε". Μάλλον κάτι τέτοια πρέπει να είχε κατά νού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για τη μεγάλη "πράσινη μπίζνα" που έγραψες, να ένα παράδειγμα πολύ χαρακτηριστικό:

    Επειδή αυτές τις μέρες ψάχνω για ένα ηλεκτρικό σκουπάκι, οδηγήθηκα (όπως ήταν επόμενο) στη γνωστότερη σχετική εταιρεία. Στην κορυφή (από άποψη τιμής) της γκάμας λοιπόν, θα δούμε ένα μοντέλο που το λέει "eco extreme". Και σύμφωνα με τις προδιαγραφές (που έχουν στο site τους) είναι το μόνο που:
    1) Χρησιμοποιεί 66% λιγότερο ρεύμα απο κάθε άλλο σκουπάκι.
    2) Έχει έξυπνο σύστημα φόρτισης το οποίο συνεχώς ελέγχει τη κατάστασης φόρτισης και δεν αντλεί συνεχώς ενέργεια με αποτέλεσμα να εξιοικονομεί ενέργεια.
    3) Φορτίζεται 3 φορές πιο γρήγορα απο οποιοδήποτε άλλο σκουπάκι.
    4) (η αποθέωση) Όλη η συσκευασία και οι οδηγίες χρήσης είναι 100% ανακυκλώσιμα.

    Τι μας λέτε, ωρέ κλεφτόπουλα! Δηλαδή όλα αυτά τα χαρακτηριστικά δεν μπορούσατε να τα έχετε στάνταρ σε όλα τα σκουπάκια; Πρέπει να τα βάλετε μόνο σε ένα, για να τα μοσχοπουλήσετε; Και ειδικά για το τέταρτο χαρακτηριστικό, στα άλλα σκουπάκια δηλαδή οι συσκευασίες δεν είναι ανακυκλώσιμες; ΠΟΣΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΤΕ;

    Να λοιπόν πόσο ωραία (και κυρίως αποτελεσματικά) πλασάρεται η "πράσινη μπίζνα". Και τρέχουμε εμείς τα κορόιδα να τη χρυσοπληρώσουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οπως ανέφερα και παραπάνω, συμφωνώ με την ιδιαίτερα γλαφυρή τοποθέτησή σου. Το σχόλιο μου σχετίζεται μόνο με την απόλυτη ακρίβεια των γεγονότων.

    Επί της ουσίας:
    Α)Δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που κάποιος προσπαθεί να εκμεταλλευτεί ενα επίκαιρα "πιασάρικο" ζήτημα για να αποκτήσει ύπαρξη και ρόλο.
    Β)Σωστά περιγράφεις την μετάλλαξη κάποιων που τους βολεύει να εκλάβουν σοβαροφανώς το γεγονός οτι σε κάποιες στιγμές μια ομάδα συνανθρώπων μας εκφράζουν την απόγνωση, τη δυσαρέσκεια ή την αδιαφορία τους κάνοντας χαβαλέ.

    Συμερασματικά, η Οικολογία είναι πολύ σοβαρό θέμα για να την αφήσουμε στους "Οικολόγους".

    Υ.Γ. Μάλλον κατι άλλο είχε στο μυαλό του ο Λ. Κύρκος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή