Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

- Το ΛΑΟΣ και το στήθος της Τζέννιφερ Άνιστον.

- Ο μόνος τελικά κερδισμένος από όλα αυτό το μπάχαλο, είναι το ΛΑΟΣ. Το οποίο, όπως κάθε λύκος που σέβεται τον εαυτό του και χαίρεται στην αναμπουμπούλα, βλέπει τα ποσοστό του συνεχώς να μεγαλώνει, όπως ακριβώς μεγαλώνει και το στήθος της Τζέννιφερ Άνιστον: αθόρυβα και μουλωχτά. 

Ήδη η τελευταία σταθμισμένη δημοσκόπηση της zougla.gr τον εμφανίζει με το ποσοστό του 8,3%, ένα ποσοστό  πραγματικά εντυπωσιακό γιά ένα κόμμα που θεμελίωσε την ύπαρξή του πάνω σε φοβικά σύνδρομα κάθε μορφής και είδους. Αλλά το πράγμα δεν σταματάει εδώ, αντιθέτως εδώ αρχίζει. Γιατί πρέπει να θυμηθούμε και το εξής : πως το ΛΑΟΣ είναι το μοναδικό κόμμα που τα ποσοστά τα οποία του δίνουν οι δημοσκοπήσεις, είναι πάντοτε πολύ χαμηλότερα από αυτά που του δίνουν οι κάλπες.

Το ίδιο ακριβώς είχε συμβεί και στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές αλλά και στις πρόσφατες ευρωεκλογές. Και φυσικά και το φαινόμενο αυτό, όπως και κάθε φαινόμενο, έχει την εξήγησή του : Το ΛΑΟΣ είναι ένα κόμμα γιά το οποίο, αν εξαιρέσεις τον "σκληρό του πυρήνα", κανένας δεν είναι υπερήφανος που θα το ψηφίσει και ως εκ τούτου, την ώρα της δημοσκόπησης ή δηλώνει πως θα ψηφίσει κάτι συγγενικό του, (πχ.ΝΔ) ή, συνειδητά ψευδόμενος, δηλώνει αναποφάσιστος.

Δηλαδή, ένα πολύ μεγάλο μέρος αυτών που (τελικά) θα το ψηφίσουν, δεν έχουν καμμία βαθύτερη ιδεολογική συγγένεια με αυτό και η επιλογή τους απλά δεν αποτελεί τίποτε άλλο από μιά πράξη απόλυτης απόγνωσης απέναντι στα (ούτως ή άλλως υπαρκτά) καθημερινά προβλήματα όπως, αυτό της εγκατάστασης εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών στην χώρα μας με ό,τι αυτό συνεπάγεται, της εγκληματικότητας και άλλα παρόμοια, προβλήματα πάνω στα οποία το ΛΑΟΣ έχει "επενδύσει" το μεγαλύτερο μέρος από το "ιδεολογικό" του κεφάλαιο. Και όπως βλέπουμε, η "επένδυσή" του αυτή αποδεικνύεται, μέχρι τώρα τουλάχιστον, εξαιρετικά
κερδοφόρα.

Βέβαια, εκείνο που δεν γνωρίζουμε είναι, αν μετά τις εκλογές το ΛΑΟΣ θα αφήσει την περιουσία του στην ίδια τράπεζα ή αν θα αποφασίσει να μεταφέρει τα κεφάλαιά του σε εκείνη της Νέας Δημοκρατίας και να ρευστοποιήσει μέρος από αυτά (με κάποιο υφυπουργείο ας πούμε), η οποία ΝΔ, ως πιό σίγουρη τράπεζα, θα του δώσει μεν χαμηλότερο "επιτόκιο" συνολικά αλλά από την άλλη μεριά δεν θα τον κάνει να αισθάνεται ανασφάλεια γιά την μέρα εκείνη που το πρόβλημα των λαθρομεταναστών, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα αποτελεί παρελθόν.

Διότι, αν το σκεφτούμε και λίγο καλύτερα, τί θα ήταν αλήθεια ο κύριος Καρατζαφέρης χωρίς τους "βαρβάρους" του ?

2 σχόλια:

  1. Παύλο, τι είναι η "σταθμισμένη" δημοσκόπηση?
    Τι διαφορά έχει από τη "μη σταθμισμένη" (αν υπάρχει τέτοιος όρος..)?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σταθμισμένη λέγεται η δημοσκόπηση που διενεργείται με σταθμισμένο δείγμα. Και σταθμισμένο δείγμα είναι το σύνολο των ερωτώμενων, το οποίο όμως έχει επιλεγεί τυχαία μεν, αλλά με τέτοιο τρόπο ώστε να έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με αυτά του συνόλου του εκλογικού σώματος. Και τα χαρακτηριστικά αυτά είναι ενδεικτικά: Η γεωγραφική κατανομή, η ηλικιακή διακύμανση, το φύλο, η εισοδηματική τάξη, το μορφωτικό επίπεδο κ.λπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή