Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

- Τελικά το τί καταπληκτικά πράγματα γράφονται (και) στο ημίφως (και μάλιστα σε ..."59" μόνο "δευτερόλεπτα"), δεν λέγεται: Μέλος με κληρονομικό χάρισμα στην ψυχανάλυση εκ του μακρόθεν, προσπαθώντας να βάλει ένα ευγενή (?) επίλογο σε thread όπου μαζί με άλλους συναδέλφους του ιατρούς της ιδίας ειδικότητος και επιστημονικής επάρκειας, καταλήγουν πως τελικά μερικοί είμαστε "ανώμαλοι, ψυχανώμαλοι, μονομανείς, άρρωστοι" και άλλα καλοπροαίρετα, γράφει το απίστευτο:
"Δεν μας ενδιαφέρει ο ψυχολογικός εθισμός κανενός".
Λοιπόν αγαπητέ φίλε, ουδέν ψευδέστερον! Σε ενδιαφέρει και σε παραενδιαφέρει! Διότι τί άλλο είναι η αγάπη και η ενασχόληση με μιά Τέχνη όπως εν προκειμένω η Φωτογραφία? Δεν είναι και αυτή ένας ψυχολογικός εθισμός και μάλιστα πολύ ισχυρός? Όταν βλέπεις ή μελετάς φωτογραφίες άλλων, τί μελετάς στην πραγματικότητα πέραν των πνευματικών αποτελεσμάτων αυτού του "ψυχολογικού εθισμού του"? Ο καθένας φίλτατε με την μονομανία του, άλλος έχει τη φωτογραφία, άλλος το ψάρεμα, άλλος τις συμφωνίες σε Λά ελάσσονα και άλλος την πρέφα. Εκτός και αν χωρίζεις τις ενασχολήσεις - μονομανίες - χόμπυ σε λιγότερο αξιοπρεπείς και σε περισσότερο αξιοπρεπείς.Δεν ξέρω πχ. γιατί είσαι πιό αξιοπρεπής εσύ που εκφράζεσαι ή/και διασκεδάζεις ή/και αυτοεπιβεβαιώνεσαι ή/και ηδονίζεσαι μέσα από την μονομανία της φωτογραφίας και λιγότερο αξιοπρεπής κάποιος που κάνει τα ίδια ακριβώς πράγματα φωνάζοντας γιά την ομάδα του στο γήπεδο. Εκτός και αν νομίζεις πως εσύ προσφέρεις και στο κοινωνικό σύνολο πράγμα το οποίο φυσικά δεν κάνει ο οπαδός αλλά αν το πιστεύεις αυτό στ΄αλήθεια, τότε εσύ, όχι απλά έχεις ξεπεράσει το στάδιο του απλού "ψυχολογικού εθισμού" αλλά και έχεις εισέλθει κανονικά σε αυτό του ...Μεγαλοναπολεοντισμού.

Όλοι φίλε μου "ψυχολογικά εθισμένοι" είμαστε. Απλώς, κάποιοι από μας, μπορούμε τουλάχιστον να είμαστε και (λιγάκι) πιό ειλικρινείς, πληρώνοντας φυσικά ταυτόχρονα και το αντίστοιχο "τίμημα", εμφανιζόμενοι λιγότερο "κοινωνικώς αξιοπρεπείς". Αλλά δεν πειράζει, αν είναι να είσαστε κάποιοι εξ υμών περισσότερο "ψυχικώς υγιείς" μόνο και μόνο επειδή κάποιοι εξ ημών "είμαστε λιγότερο", χαλάλι ρε παιδάκι μου!
Όλοι μας στο τέλος θα κριθούμε.
59 δευτερόλεπτα μας έμειναν άλλωστε μόνο !
Άντε και καλά κρασά !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου