Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Μιά πολιτική ευθύνη καλέ κύριε ο θεός να σχωρνάει τ΄αποθαμένα σας...

- Και κάθε φορά που ακούω κάποιον Πρωθυπουργό-Υπουργό κλπ να λέει "ναι σε αυτόν τον τομέα κάναμε λάθη, (λές και στους άλλους τα πήγαν μιά χαρά), και με γελοίο ύφος και στόμφο να συνεχίζει λέγοντας "Αναλαμβάνω εγώ την πολιτική ευθύνη" και άλλες τέτοιες παπαρολογίες, νιώθω ότι με θεωρούν ακόμη πιό μαλάκα απ΄ ότι είμαι.

Ποια πολιτική ευθύνη αναλαμβάνεις ρε μπουχέσα καραγκιοζάκο ? Και τι με νοιάζει εμένα αν αναλαμβάνεις την πολιτική ευθύνη όταν εγώ από αυτή σου την ανικανότητα ή την εγκληματική ενέργεια έχω εξαθλιωθεί οικονομικά και καταστράφηκα ? Δηλαδή να πάω και γώ να κλέψω το αυτοκίνητο του γείτονα, να το πουλήσω, να βάλω το χαρτί στην τσέπη και μετά να πάω και να του πώ πομπώδικα πως αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη. Και να φανώ και άρχοντας δηλαδή. Μωρ τι μας λές? Τι να την κάνει βρε μαλάκα την "ανάληψη της πολιτικής ευθύνης" ο δόλιος ? Αυτός το αυτοκινητάκι του θέλει πίσω.

"Αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη" σημαίνει να καταλάβεις, πως από την μαλακία που σε βαράει το δημόσιο έχασε πχ 1.000.000 €, και να πάς να πουλήσεις το ρημάδι το σπίτι σου και το χωράφι σου και τον κώλο σου και τον κώλο της γυναίκας σου και  να επιστρέψεις στο δημόσιο τα χρήματα που το ζημίωσες. (Όπως θα κληθώ να κάνω εγώ ο αρχιμαλάκας ο Πολίτης αν έχω μιά οφειλή μισού ευρώ προς το Δημόσιο). Και μετά εννοείται να πάς και στο σπίτι σου αν είσαι ανίκανος ή στη φυλακή αν είχες δόλο ή και στο διάολο κι΄ακόμη παραπέρα. Και να σου στερήσουν και τα πολιτικά δικαιώματα διότι δεν έχεις καν το δικαίωμα να ονομάζεσαι πολίτης. Αυτό σημαίνει ανάληψη ευθύνης.

Διαφορετικά, αν δεν είναι έτσι όπως στα λέω, δός και μένα κανά εκατομμυριάκι να το κάνω πακοτίνια και μετά "να αναλάβω και γώ την πολιτική ευθύνη" βρε αδερφέ. Μην τα σηκώνεις και όλα μονάχος στους ώμους σου. Αρκετά θυσιάστηκες εσύ. Ώρα να ...αναλάβουμε και μεις καμμιά πολιτική ευθύνη, μπάς και λαδώσει λιγάκι και το δικό μας το αντεράκι.

6 σχόλια:

  1. ΑΠΛΟ ΜΑΘΗΜΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ"

    Ας πούμε ότι είσαι εισαγωγέας/έμπορος αυτοκινήτων. Πριν από ενάμισι μήνα, ακούς το κουφάλογο να βγαίνει και να εξαγγέλλει "άμεσα" απόσυρση παλιών ΙΧ. Το χάφτεις λοιπόν και πας και παραγγέλνεις/προπληρώνεις 10.000 αυτοκίνητα για να ανταποκριθείς στη μεγάλη ζήτηση. Στο μεταξύ περνάει ο χρόνος και το κουφάλογο βιάζεται να γίνουν εκλογές, πιέζει μάλιστα προς αυτή την κατεύθυνση. Όμως, παρόλο που το ξέρει ότι θα γίνουν εκλογές (και πιέζει και γι' αυτό) δε βιάζεται να περάσει από τη βουλή το νόμο που θα υλοποιεί τις δικές του εξαγγελίες για την απόσυρση. Οι εκλογές προκηρύσσονται, η βουλή διαλύεται, ο νόμος δεν ψηφίζεται κι εσύ μένεις με το στοκ (που έχει ήδη φοτρωθεί σε καραβιές) στο χέρι...

    ΖΗΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟΝ: Να προσδιορίσετε σε μετρήσιμο μέγεθος το βαθμό πολιτικής ευθύνης του κουφάλογου για την τεράστια οικονομική ζημιά που θα υποστούν πολλοί εισαγωγείς και έμποροι αυτοκινήτου.
    ΖΗΤΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Να σχολιάσετε τη φιλοδοξία του κουφάλογου να αναλάβει ύπατο, υπερκομματικό θεσμικό ρόλο.
    ΖΗΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟΝ: Να κατονομάσετε την ενέργεια όσων εκ των μελλοντικών βουλευτών ψηφίσουν υπέρ της φιλοδοξίας του κουφάλογου όταν έρθει ο σχετικός χρόνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ Steppenwolf:

    (Και)Αυτά εννοώ αγαπητέ steppenwolf, αυτά εννοώ και χιλιάδες σαν και αυτά. Όσο γιά το "κουφάλογο" σε πληροφορώ ότι πρώτοι οι δικοί του θέλουν να τον δουν κρεμασμένο και μάλιστα μεταξύ σοβαρού και αστείου προτείνουν στον Καραμανλή να μην τον βάλει στο Επικρατείας αλλά να τον βάλει να κατέβει στην Λάρισα. Εκεί να δείς γέλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το να αναλαμβανει οποιοσδηποτε πολιτικη ευθυνη ειναι γελοιο. και οχι μονο οι κλεψαντες αλλα και οι ψηφισαντες.
    εγω παντως δεν αναλαμβανω τιποτα κανοντας την παπια. θελω να κοιμαμαι ησυχος τα βραδια μη συνειδητοποιωντας ηθελημενα τιποτα για να μην δοκιμασω την αντοχη του κορμιου μου απ τον πεμπτο οροφο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μήτσο, το ότι όλοι αυτοί οι γελοίοι έχουν ξεφτιλήσει την έννοια "Πολιτική Ευθύνη" δεν σημαίνει ότι είναι άνευ σημασίας.
    Σε αντίθεση με την ποινική ή αστική ευθύνη που σε στέλνουν ίσως και στη φυλακή, ο καταλογισμός πολιτικής ευθύνης ΠΡΕΠΕΙ να έχει ως συνέπεια την αυτοκριτική, την αποπομπή, την παραίτηση, την απαξίωση, ένα απ' αυτά ή όλα μαζί, ανάλογα με την περίπτωση.
    Η πολιτική ευθύνη, δεν σε στέλνει στη φυλακή αλλά - αν λειτουργούν όπως πρέπει οι θεσμοί - σε στέλνει στο σπίτι σου !
    Παρόλο που οι πολιτικάντιδες μας έχουν μπερδέψει διότι έτσι τους συμφέρει, πρέπει μέσα μας να είναι διακριτός ο όρος "Πολιτική Ευθύνη" και να μην γίνεται όρος-λάστιχο διά πάσαν χρήσιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ''όρος-λάστιχο διά πάσαν χρήσιν'' χμ..
    θα συμφωνησω για το χιουμορ και τον ισοπεδωτικο-ασοβαρο-δεν βαριεσαι τροπο που το ειπα αλλα οχι για την ουσια..

    το κακο ειναι οτι περιμενουμε τους θεσμους να τους στειλουν σπιτι τους.αντι να το κανουμε-που δεν θα το κανουμε-εμεις οι ιδιοι με την ψηφο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. και κατι προσωπικο chobe. προσωπικα θα κοιμηθω ησυχος το βραδυ των εκλογων. γιατι δεν θα εχω υποστηριξει τα 2 κομματα που μας εχουν ηδη κυβερνησει.
    θυμαμαι τον πατερα μου που περιμενε την καταστροφη οταν βγηκε το πασοκ για πρωτη φορα.
    ξεχασαμε την ''αλλαγη'' που μας μεγαλωσε και κολλησαμε χρονια στην ''εναλλαξ-απαλλαγη''.
    αλλα τι να κανουμε? ο φοβος φυλαει τα ερμα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή